Kotietua havitteleva KTP siirsi vielä paineet Joensuuhun – Myös Korihait saa jännittää huomiseen

15.4.2019 20:55 KTP tarrasi kotietuun ennen Katajan viimeistä ottelua. Uralla on mahdollisuus huomenna lähettää Korihait karsintaan.

KTP:n Kevin Langford oli runkosarjan päätöskierroksella pitelemätön. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan KTP-Basket nousi vielä kiinni puolivälierien kotietuun voittamalla kotiparketillaan Uudenkaupungin Korihait 105–94 (48–45).

Toistaiseksi KTP ohitti neljäntenä olevan Joensuun Kataja Basketin keskinäisten otteluiden turvin. Katajalla on vielä tiistaina mahdollisuus kääntää asetelma, kun Joensuussa vierailee runkosarjan päätöskierroksella Kauhajoen Karhu Basket.

Joka tapauksessa on selvää, että juuri KTP ja Kataja kohtaavat perjantaina alkavissa puolivälierissä. Katajan huomisesta tuloksesta on kiinni se, kumpi joukkueista saa pudotuspelisarjaan kotiedun.

– Kun pudotuspelit alkavat, niin pitää pystyä voittamaan kotona, pitää pystyä voittamaan vieraissa. Aloitetaan sitten kotona tai vieraissa, niin pelejä pitää voittaa, siitä lähdetään. Turha voivotella menneitä, kotietu oli omissa käsissä, nyt se ei enää ole tässä hetkessä. Ehkä kuitenkin PeKan peliä katson ennemmin kuin Katajan peliä, KTP-luotsi Tomi Kaminen linjasi tiistai-illan suunnitelmistaan.

Korihaille tappio tiesi suorasta sarjapaikasta jännittämisen jatkumista vielä vuorokaudella. Niin ikään yhdeksän voittoa keränneellä Kaarinan Ura Basketilla on tiistaina mahdollisuus ohittaa sarjataulukon hännillä Korihait. Ura tarvitsee voiton Lapualta välttääkseen karsintaottelut sarjapaikasta.

– Toivotaan, että tämä oli kauden viimeinen ottelumme. Se ei ole enää meidän käsissä. Pitää huomenna katsoa Kobrat–Ura ja toivoa parasta. Toivotaan, että tulos on meille suosiollinen, että kautemme loppuu ja paikka ensi kaudeksi Korisliigassa on turvattu. Erikoinen tilanne, koska pelasimme viimeisen pelimme jo tänään, muut vasta huomenna, Korihaiden päävalmentaja Pedro Monteiro pyöritteli.

KTP:n ja Korihaiden kohtaaminen oli poikkeuksellisen rikkonainen. Yhteensä ottelussa vihellettiin peräti 55 virhettä, 22 KTP:lle ja 33 Korihaille. Korihait päättikin ottelun neljällä pelaajalla, kun Stephon Jelks sai virhetilinsä täyteen viimeisellä minuutilla. Jelksiä ennen Bryan Coleman, Chris Jenkins ja Topias Kuukkanen olivat saaneet jo viidennet virheensä.

Ottelu oli pitkään hyvin tasainen. Päätösneljänneksellä KTP hiljalleen karkasi ratkaisevalle etumatkalle.

– Onnittelut voittajille, ehdottomasti parempi voitti. Tuo meidän pelitapa aiheuttaa vastustajille paljon menetyksiä. Nyt niitä oli 17, mutta niitä olisi voinut olla paljon enemmänkin. Ihan hyvä taistelu näin viimeiseksi runkosarjamatsiksi, ei voitu paremmalle mitään, Kuukkanen mietti.  

KTP joutui tulemaan toimeen vielä ilman Donte Thomasia. Thomas on kuitenkin käytettävissä, kun pudotuspelit alkavat viikonloppuna. Kotkalaisjoukkueen tähdeksi nousi tällä kertaa Kevin Langford (28/7). Myös Jalen Jackson (15/6), Joonas Lehtoranta (14/4/4s) ja Tyrell Nelson (18/12) tehoilivat erinomaisesti.

– Suunnitelmamme oli hyökätä heidän prässiään vastaan. Saimmekin muutamia helppoja koreja, kun saimme nopeilla syötöillä prässin purettua, Langford totesi.

Korihait esiintyi jälleen hyvin tasaisesti. Kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille. Jelks (16/9), Kuukkanen (15/1), Jenkins (15/4) ja Mario Edwards (15/4/7s) ylittivät 15 pisteen rajapyykin.

Kotkalaisten katseet kohdistuvat tiistaina Joensuuhun, jossa Kataja tarvitsee voiton Karhu Basketista. Uudessakaupungissa tiistaina siis jännitetään Kobrien ja Uran välisen ottelun lopputulosta.

Ottelutilasto

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia