Kouvot ja Bisons kasvattivat voittoputkiaan

22.3.2014 Korisliigan kevätkauden kovin nousijajoukkue Kouvolan Kouvot jatkoi kapuamistaan kohti parempia pudotuspelisijoja lauantaina peittoamalla URHOtv-ottelussa Tapiolan Hongan 88–100 (42–47). Nilan Bisons jatkoi omaa voittoputkeaan Korikobrien kustannuksella, ja Kauhajoen Karhu haki tärkeän voiton Kataja Basketista.

Ville Kauniston Kouvot haki kahdeksannen perättäisen voittonsa..

..ja Tuukka Kotin Bisonsilla perättäisvoittoja on jo yhdeksän.

Karhun Andre Williamson upotti ratkaisevan kolmosen Katajaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Hongan ja Kouvojen välinen URHOtv-ottelu oli tasainen ja kiihkeä runsaan kolmen jakson ajan ja aina tilanteeseen 77–77, jolloin pelikellossa oli aikaa vielä kahdeksan minuuttia.

Ilari Seppälän, Matt Gibsonin ja Tuomas Hirvosen korit vapauttivat kouvolalaiset kahdeksan pisteen johtoon, jota vieraat eivät enää päästäneet käsistään. Kouvot venytti loppuhetkien hurmoksellaan johtonsa parhaimmillaan 17 pisteeseen ja hiljensivät espoolaiskatsomon 12 pisteen voitolla.

– Honka oli alussa aktiivisempi, mutta toisella puoliskolla saimme puolustukseen otetta ja etenkin Ronnie Clarkin eteen kättä. Vaikka teimme sata pistettä, voitto tuli nimenomaan puolustuksen kautta, korosti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kentän ehdottomat ykköset oli Kouvojen Ville Kaunisto (23/16/2 blokkia) ja Matt Gibson (29/6/3 syöttöä/5 riistoa), jotka tekivät käytännössä mitä tahtoivat. Myös Ilari Seppälä (14/1) ja Justin Hawkins (13/6) pussittivat kaksinumeroiset.

Hongasta Ronnie Clark (28/6) pussitti kovan heiton toisensa jälkeen. Brady Morningstar (23/3/3 syöttöä), Jaraun Burrows (13/13) ja Villematti Kopio (14/1) onnistuivat myös tahoillaan.

Kouvot nousi voitollaan voiton päähän seitsemännen sijan Namika Lahdesta.

Bisonsille yhdeksäs perättäinen

Hallitseva mestari Nilan Bisons jatkoi perättäisten voittojensa sarjaa Loimaalla yhdeksään, kun pudotuspelisijoista kamppaileva Lapuan Korikobrat kaatui ”veräjässä” 98–85 (45–46).

Bisons saapui kotiotteluunsa taistelusuunnitelmanaan pakottaa lapualaisten liukas ykköstykki Kyle Fogg sekä eleettömän tehokas Lawrence Kinnard tekemään ylitöitä jokaisen korinsa eteen.

Fogg (33/7) ja Kinnard (16/8/3 syöttöä) kannattelivat joukkuettaan kohti yllätysvoiton mahdollisuutta kolmen jakson ajan, kunnes loimaalaisten hiillostus sai bensan loppumaan vierastankista.

Korikobrien 66–67-johto vaihtui neljännen jakson taitteessa Bisonsin 77–67-johdoksi, joka ratkaisi ottelun.

Bisonsista Tuukka Kotti (21/10) sekä Aubrey Coleman (28/4) pelasivat hienon ottelun ja saivat vahvaa tukea Matti Nuutiselta (16/4). Frank Robinson (9/5/3 syöttöä) teki myös paluun pelikentille.

Karhu jatkoi Katajan lamaa

Viime viikkoina alamaissa ollut Kauhajoen Karhu haki elintärkeän voiton liigataulukkoon aiheuttamalla joensuulaiselle Kataja Basketille neljännen perättäisen tappion. Karhu katkaisi Katajan jatkoajalla 90–86 (30–30, 78–78).

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan kuolinisku nähtiin vajaat minuutti ennen jatkoajan loppua, jolloin Andre Williamson sivalsi kolmosellaan Karhun 87–83-johtoon. Hetkeä myöhemmin Henri Hirvikoski sinetöi kauhajokisten voiton vapaaheittoviivalta.

Justin Baker (19/11) rynni Karhulle tupla-tuplan. Bojan Sarcevic (18/5/5 syöttöä/5 riistoa) pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan.

Katajasta Alex Wesby (29/5) ylsi kauden parhaaseensa.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.