Kouvot isännöi BC Nokiaa IS-TV:n keskiviikon ottelussa

28.10.2015 Vahvasti kauden aloittanut, kolme neljästä ottelustaan voittanut BC Nokia matkustaa Korisliigan keskiviikon kierroksella Kouvolaan, kaikki neljä otteluaan voittaneen Kouvojen vieraaksi. Ottelusta voidaan etukäteen odottaa alkukauden kovatasoisimpiin kuuluvaa kamppailua, kun vahvat ja laajalta rintamalta onnistumisia saavat joukkueet kohtaavat. IS-TV:n lähetys Mansikka-ahon urheiluhallista alkaa kello 18.30.

Miten käy IS-TV:n kamppailussa keskiviikkona, kun Tuomas Hirvosen edustama Kouvot...

...saa vastaansa Daniel Baileyn ja BC Nokian. Lähetys IS-TV:ssä alkaen kello 18.30. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis

Kauden vahvasti aloittanut Kouvot seisoo tällä hetkellä puhtaalla pelillään sarjataulukon kärkipaikalla, BC Nokian vaaniessa iskuetäisyydellä kolmantena. Ottelusta on odotettavissa kahden laadukkaan joukkueen kohtaaminen, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että kotijoukkueen ennakkosuosikin asema on selvä.

Neljässä voitossaan Kouvot on latonut taululle keskimäärin 101 pistettä, pitäen vastustajansa vajaassa 82 pisteessä. Tilastoja ”vääristää” hieman Kouvojen edellinen kotiottelu mestarisuosikki Bisonsia vastaan, jonka kouvolalaiset voittivat murskalukemin 113-71 (46-36). Päävalmentaja Jyri Lehtonen on joka tapauksessa saanut ryhmänsä vakuuttavaan iskuun heti kauden alussa, eikä mainittavia heikkouksia ryhmästä ainakaan tällä hetkellä ole helppo löytää.

Seitsemän Kouvojen pelaajaa on aloittanut kauden pussittamalla keskiarvokseen 9+ pistettä ottelussa, D.J. Richardsonin (21,3) ja David Gonzalvesin (19,7) johtaessa ryhmää. Nuoremmasta kaartista Tuomas Hirvonen (9,8/4,0 syöttöä) on ollut joukkueen hyökkäysten käynnistäjänä erinomaisessa iskussa, Alexander Madsenin tarjotessa penkiltä Lehtosen käyttöön monipuolisen aseen. Madsen on iskenyt tilastorivikseen kauden neljässä ottelussa 9 pistettä, 4,5 levypalloa, 1 riisto ja 2 blokkia ottelua kohden.

Kouvot on pelannut edellisen ottelunsa 16. päivä kuluvaa kuuta. Millä mielin isäntien leirissä lähdetään illan otteluun?

- Meidän viikko on mennyt loukkaantumisia parannellessa ja detaljeihin keskittymällä. Kunnolliset 5 vs. 5 -treenit ovat puuttuneet. Pelirytmiin pääseminen ottelun alussa on kaikkein tärkein pointti, toteaa Lehtonen.

Nousijajoukkue BC Nokia on voittanut kauden neljästä ottelustaan kolme. Vakuuttavaa jälkeä kotihallissaan (3-0) tehnyt joukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa edellisessä ottelussaan Joensuun Katajaa vastaan lukemin 95-107 (44-49). Tappiosta huolimatta joukkue ei ole pelannut kuin mikä tahansa nousijajoukkue, vaan kotonaan se on onnistunut kaatamaan jo KTP:n, Vilppaan sekä Karhun.

Jos vierailijoiden pelaamisesta yhden heikkouden voi nostaa esille, on se puolustuspelaaminen. Vain KTP ja Kobrat ovat päästäneet enemmän pisteitä ottelua kohden kuin BC Nokia (85,8). Vastaavasti taas hyökkäyspäässä Nokia on ollut todella vahva, soittaen korisukkaa 88 pisteen edestä ottelua kohden.

Ihan Kouvojen tasoista leveyttä ei joukkueelta hyökkäystehojen puolesta löydy, mutta viisi pelaajaa on silti pussittanut kauden alussa 9+ pistettä ottelua kohden. Kovinta tahtia ovat pitäneet joukkueen hyökkäyspelaamisen moottori, takamies Isaiah Wilkerson (22,5 pistettä/3,8 syöttöä), sentteri David Kravishin (18,0/8,8 levypalloa/1,3 syöttöä/3,0 torjuntaa) tarjotessa kovan luokan tukea korirenkaan lähettyvillä.

Kotimaisten pelaajien rungon parasta osaamista on alkukauden aikana esitellyt tarkkakätinen Henri Hirvikoski, joka on tuttuun tapaan hengästyttävän puolustuspelaamisensa lisäksi tulittanut kaarelta 6,5 kertaa ottelun aikana, pussittaen kaukoheitoistaan 30,8%. 11,0 pistettä ja 1,8 syöttöä ottelua kohden on varsin onnistunut paluu liigakentille.

Vierailijoiden leirissä tiedetään, mistä illan ottelussa on kysymys. Kaksi kovatasoista joukkuetta, jotka taistelevat tällä hetkellä ainakin samoista sarjataulukon sijoituksista, saavat hyvät mittarit omasta tasostaan.

- Olemme aloittaneet kauden hyvin, samoin kuin Kouvot. Molemmat joukkueet pystyvät pelaamaan suurimman osan pelistä korkealla intensiteetillä. Tämä peli tulee näyttämään meille, missä menemme tällä hetkellä. Odotan upeaa koripalloa molemmilta joukkueilta, ja uskon, että yleisö tulee nauttimaan tästä pelistä, niputtaa BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin.

Lähetys Mansikka-ahon urheiluhallilta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Kaikki Korisliigan kauden 2015/16 ottelut näkyvät myös Elisa Viihteen Fanseat.com -palvelussa. Keskiviikon toinen Korisliigan ottelu pelataan Tampereella Pyrinnön ja Kauhajoen Karhun välillä.

Lisätietoja: IS-TV
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia