Kouvoille ensimmäinen A-poikien SM-kulta seurahistoriassa

13.4.2014 Kouvolan Kouvot voittivat kaarinalaisen Ura Basketin kahdesti viikonloppuna ja voittivat näin seurahistoriansa ensimmäisen SM-kullan A-pojissa. B-tyttöjen SM-finaaleissa taas Tapiolan Honka I ja HNMKY/KaPo voittivat kotiottelunsa ja SM-kulta ratkeaa tiistaina Helmi-Centerissä.

Alexander Madsenin Kouvot voittivat seurahistoriansa ensimmäisen SM-kullan A-pojissa.

HNMKY ja Tommi Rasi kohtaavat B-poikien finaalissa joko Uran tai Pyrinnön. Kuvat: Matti Koskinen & Tuomas Venhola.

A-poikien finaalien ensimmäisessä ottelussa Mansikka-ahon urheiluhalliin oli ahtautunut 800 katsojaa, jotka pääsivät todistamaan, kun Kouvot vievät Ura Baskettia 78-55 (41-31).

Kouvojen pistenikkarit olivat ensimmäisessä ottelussa Alexander Madsen (22/6), Tuomas Hirvonen (17/8/6 syöttöä) ja Oskari Laine (16/2). Uran ykkönen oli Erkka Lahti (17/10/5 torjuntaa).

Sunnuntain finaalissa Kouvot joutuivat tiukoille, mutta onnistuivat kääntämään päätösneljänneksellä itselleen 65-73 (41-31) -voiton ja juhlimaan seurahistorian ensimmäistä SM-kultaa A-pojissa.

Kouvojen voiton pääarkkitehdin olivat jälleen Hirvonen (26/8/7 syöttöä/5 riistoa) ja Madsen (22/11). Lahti (16/15) puolestaan oli toistamiseen Uran tehokkain.

A-poikien pronssin pokkasi vantaalainen PuHu, joka voitti niukasti Namika Lahti Juniorit 65-64 (33-32). Pronssijoukkueen parhaimmat tehot keräsi Fiifi Aidoo (19/10/5 syöttöä).

Lisätietoja: A-poikien SM-sarja

Honka ja HNMKY/KaPo ratkaisevat B-tyttöjen SM-kullan tiistaina

B-tyttöjen SM-sarjan loppuottelusarja Tapiolan Honka I:n ja HNMKY/KaPon välillä on viikonlopun jälkeen tasatilanteessa 1-1.

Lauantaina HNMKY/KaPo oli etevämpi pistein 64-49 (36-32) Sofia Rajalan (24/12) johdolla, mutta sunnuntaina Honka I tasoitti ottelusarjan lopputuloksella 65-52 (34-23).

Hongan Kia Vaalavirta (25/9/6 syöttöä) oli sunnuntaina tulessa. HNMKY/KaPon tehokkaimmaksi nousi Nenna Lindström (15/5).

B-tyttöjen SM-kulta ratkaistaan tiistaina Helmi-Centerissä kello 18.30.

Pronssiottelussa Peli-Karhut nappasi SM-mitalin jatkoajan jälkeen ToPolta, kun Matilda Mässeli (8/11) upotti kylmäpäisen hypärin kolme sekuntia ennen summeria.

Lisätietoja: B-tyttöjen SM-sarja

B-pojissa HNMKY finaaliin, Pyrintö ja Ura tasoissa

A-poikien välierissä HNMKY eteni SM-finaaliin suoraan kahdessa ottelussa voitettuaan lauantaina Munkkiniemen Kisapojat 90-49 (45-24) ja sunnuntaina 41-68 (32-21).

Lauantaipelissä HNMKY:n Edon Maxhuni (25/4/8 syöttöä) ja Tommi Rasi (22/5) pelasivat erinomaisesti. MuKin tehomies oli Miika Heinonen (13/7).

Sunnuntaina Maxhuni (19/4) sai taas tukea Semi Saarelta (17/8), MuKin ykkönen oli Tuomo Antikainen (11/6).

Toisessa välieräparissa Pyrintö-Ura Basket kummatkin veivät kotipelinsä. Lauantaina tamperelaiset veivät 73-67 (35-19) ja sunnuntaina kaarinalaiset 84-74 (36-42).

Ensimmäisessä ottelussa Pyrinnön Aleksi Juutinen (21/8) ja Reda Bellagnaoui (18/6/6 riistoa) pelasivat erinomaisesti. Uralta taas onnistuivat Teemu Jarhio (23/3) ja Nikke Lampinen (22/16).

Toisessa pelissä Lampinen (21/14) ja Joona Airenne (28/8) olivat Uran parhaimmat. Pyrinnön korkeimmat pisteet teki Bellagnaoui (16/5).

Finaalipaikan ratkaiseva ottelu pelataan tiistaina Pyynikin palloiluhallilla kello 19.30.

Lisätietoja: B-poikien SM-sarja

Asiat

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

10.4.2024 21:31 17-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – Steveco Areenalla 1080 katsojaa todisti jatkoaikatrilleriä

Kotkan Steveco Areenalla oli kerääntynyt käsittämättömät 1080 katsojaa todistamaan, kun KTP juhli 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta voittamalla HNMKY I:n jatkoajan jälkeen loppuotteluiden kolmannessa ottelussa.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

9.4.2024 09:30 3x3

3x3 SM-kiertue uudistuu – näin pelataan Suomen mestaruudesta kesällä 2024

Taistelu 3x3-koriksen Suomen mestaruudesta käynnistyy tänä kesänä jo seitsemättä kertaa. Tulevan kesän SM-kiertueella pelataan finaaliturnauksen lisäksi kolme turnausta. Finaaliturnaukseen joukkueet valikoituvat kokonaisrankingin perusteella. Yksittäisen turnauksien voittajille on jatkossa luvassa rahapalkinnot.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.