Kotti nosti voittokorin Koiviston syötöstä, Bisons mylvi Spartakin nurin

6.11.2013 23:05 Loimaa Bisons tarjosi keskiviikkona Vantaan Energia Areenan yleisölle vuosikymmenen trillerin. Pietarin Spartak oli noussut päätösminuutilla kolmen pisteen takaa pisteen johtoon, mutta Bisons toteutti viimeisen hyökkäyksensä täysin oppikirjan mukaan. Mikko Koivisto vapautti Tuukka Kotin ratkaisukorin tekoon kaksi sekuntia ennen loppua ja Bisons pääsi juhlimaan 74–73 (32–34)-voittoa.

Tuukka Kotti oli illan sankari, kun Bisons haki Eurocupin alkusarjan toisen voittonsa.

"Pähkinärinteen Mark Price" Mikko Koivisto osui mainiosti Energia Areenan koreihin.

Bisonsin toinen vantaalainen, Antto Nikkarinen, oli myös Energia Areenalla kuin kotonaan.

Biisonifanien "Punainen meri" piti Energia Areenalla korviahuumaavaa meteliä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Pakkovoitosta ei keskiviikkona voitu Bisonsin tapauksessa vielä puhua, mutta selvää oli, että kotipeli Vantaan Energia Areenalla Spartakia vastaan oli loimaalaisille kuuluisa tuhannen taalan paikka; Bisonsin edellinen kotiottelu päättyi pisteen tappioon ja edessä on kahden vieraspelin sarja.

 

Bisons piteli Spartakia turvavälin päässä lähes koko päätösneljänneksen ajan ja Tuukka Kotti pamautti donkillaan kotijoukkueen 72–69-johtoon Antto Nikkarisen syötöstä vain 56 sekuntia ennen loppua. Kotiyleisön juhlat päättyivät kuitenkin lyhyeen, kun Donnie McGrathin kavennuksen jälkeen Jared Homan tippasi ohiheiton koriin ja siirsi Spartakin edelle pistein 72-73.

 

Bisons-valmentaja Greg Gibsonin piirtämän aikalisän jälkeen pelikelloon jäi 22 sekuntia aikaa, ja Energia Areenan 2,852-päinen kotiyleisö nousi seisaalleen. Sekuntien käydessä vähiin pallo ajautui Billy Keysiltä Mikko Koivistolle, joka käynnisti kolmoskaaren keskeltä ajon kohti koria.

 

Spartak-puolustuksen syöksyessä apuun oivalsi Koivisto vapaaksi jääneen Tuukka Kotin korin alla, ja Kotti pääsi nostamaan vapaasti Bisonsin pisteen johtoon. Spartakille jäi vielä langanlaiha mahdollisuus voittoheittoon, mutta ahdistettu kiskaisu lähes puolesta kentästä ei osunut edes rautoihin.

 

Gibson: ”Vähintäänkin jännittävä peli”

 

Bisons pelasi ottelun avausneljänneksen kuin hurmiossa. Kotikaupungissaan pelannut Mikko Koivisto heitti löylyä kiukaalle kaaren takaa ja loimaalaiset ajoivat sumeilematta korille venäläisten korinalushärkiä vastaan.

 

Toisella jaksolla vastaavasti Spartak hyydytti Bisons-hyökkäyksen täydellisesti ja löysi oman jyvänsä 210-senttisen Jaroslav Korolevin (10 pistettä toisella neljänneksellä) johdolla.

 

Tauon jälkeen Bisons pysyi pelissä lähinnä Billy Keysin kolmosilla, kunnes Antto Nikkarinen otti joukkueen harteilleen ja sai kotiyleisön mylvimään kahdeksalla perättäisellä pisteellään. Neljäs neljännes edettiinkin tasatahtia ennen ikimuistoista loppua.

 

– Vähintäänkin jännittävä peli. Yleisesti ottaen taivuimme, muttemme katkenneet. Olen ylpeä joukkueestani ja esittämästämme taistelusta, päävalmentaja Gibson arvioi omiaan.

 

Energia Areenan täyttänyt "Punainen meri" oli tuttuun tapaan äänekäs ja eli pelin tiimellyksessä joka solullaan mukana. Areenan tunnelma oli käsinkosketeltavissa.

 

Kotti loisti, takamiehillä heittopäivä

 

Bisonsin Eurocup-pelien murheenkryyni, levypallopelaaminen, oli Spartakia vastaan terävää – Spartak vei levypallot täpärästi 32–31. Erityisesti Frank Robinson (3/10/4 riistoa) laittoi itsensä likoon irtopallotaistelussa.

 

– Harjoituksissa keskityimme pääasiassa levypallopelaamiseen, ja onnistuimme sillä saralla tänään hyvin. Tuukka Kotti loisti, hän pelasi todella aggressiivisesti. Antto Nikkarinen ja Ralph Sampson pelasivat hienot minuutit, Gibson kiitteli.

 

Bisonsin taistelun henkilöitymä oli hurjin tarkkuuksin kakkosensa (11/15) Tuukka Kotti (22/6), joka raatoi väsymättä Spartakin härkäkaksikkoa Jared Homan-Artem Jakovenko vastaan. 210-senttinen Sampson (1/3) ei myöskään antanut venäläisvieraille mitään ilmaiseksi.

 

Loimaalaisheittäjillä oli mainio ilta – punapaitojen kolmoset upposivat 52% tarkkuudella. Mikko Koivisto (14/2) onnistui kaaren takaa neljästi ja Billy Keys (17/5/3 syöttöä) viidesti. Antto Nikkarinen (12/0/4 syöttöä) viimeisteli monipuolisesti läheltä ja kaukaa sekä jakoi tukun oivaltavia syöttöjä.

 

– Joukkueemme on täynnä heittäjiä. Jos he ovat vapaana, heillä on lupa heittää, Gibson kuittasi kysymykset erinomaisesta heittoillasta.

 

Bisons nousi voitollaan Eurocupin H-lohkossa tasapisteisiin kreikkalaisen Panioniosin kanssa. Panionios isännöi Bisonsia kotonaan Ateenassa ensi viikolla.

 

Besiktas Istanbul ja KK Radnicki Kragujevac johtavat lohkoa voitettuaan neljästä pelaamastaan ottelusta kolme.

 

Loimaa Bisons – Pietarin Spartak 74–73 (27–15, 32–34, 47–48), Eurocupin alkusarjaa, Vantaa 6.11.2013

 

Bisons: Tuukka Kotti 22/6, Billy Keys 17/5/3 syöttöä, Mikko Koivisto 14/2, Antto Nikkarinen 12/0/4 syöttöä, Frank Robinson 3/10/4 riistoa, Carl Lindbom 3/1, Matti Nuutinen 2/4, Ralph Sampson 1/3, Ville Mäkäläinen 0/0, Ilpo Pehkonen.

Spartak:
Jaroslav Korolev 19/4, Jared Homan 16/9.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia