Korisliigassa neljän pelin kierros: Karhu ja Kouvot kotivoittoihin, Vilpas ja Kataja hakivat pisteet vieraista

7.10.2015 Korisliigan neljän pelin keskiviikko piti sisällään kaksi selkeähköä vierasvoittoa Salon Vilppaan ja Joensuun Katajan toimesta, sekä Kouvojen tuntuvan kotivoiton. Illan tiukimmasta kamppailusta vastasivat Karhu ja Seagulls, jotka ratkaisivat ottelun voittajan vasta sen viimeisellä minuutilla.

Sami Toiviaisen valmentama Karhu pesi kasvonsa heikon kauden avauksen jälkeen kotivoitolla Seagullsista.

Teemu Rannikko jakoi 10 koriin johtanutta syöttöä, kun Kataja voitti Pyrinnön vieraissa.

Ville Kauniston tupla-tupla oli yksi Kouvojen vakuuttavan kotivoiton avaimista.

Mikko Tupamäki ei Vilppaan peräsimessä ollut, kun salolaiset edellisen kerran maaliskuussa 2002 voittivat KTP:n vieraissa. Vilppaan 16:n vierastappion putki Kotkassa katkesi keskiviikkona. Kuvat: Erkki Hautaviita, Vesa Kuukka, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo

Kauhajoen Karhu haki kasvojen pesua pettymykseen päättyneen kauden avausottelun jäljiltä, kun se isännöi Helsinki Seagullsia. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen molemmin puolin pitkää taukoa, eikä voittajasta saatu selvyyttä kuin vasta tiukan taistelun viimeisellä minuutilla.

Ottelun avausjaksolle tulivat paremmalla jalalla kotiyleisön iloksi isännät. Karhu puolusti Seagullsin hyökkäyksestä terävimmän kärjen pois, nakutellen samalla itse taululle kunnioitettavat pistelukemat. Toinen jakso oli kuin peilikuva ensimmäisestä, Karhun hyökkäyksen yskiessä ja Seagullsin juostessa pisteitä taululle. 20 minuutin puoliajalle käveltiin vierailijoiden pisteen johdossa.

- Ensimmäisellä neljänneksellä Seagulls oikeastaan antoi meidän tehdä niitä asioita joita halusimme, Karhu-luotsi Sami Toiviainen totesi ottelun jälkeen.

- Toisella kympillä vastustaja tiukensi puolustusta, meiltä jäi tila pois ja rupesimme seisoskelemaan. Siinä samalla sekosi sitten puolustuspeli.

Ottelun jälkimmäinen puolikas oli tuloksellisesti hyvin paljon ensimmäisen kaltainen. Tauon jälkeiselle kymmenminuuttiselle kotijoukkue tuli selkeästi vierailijoita paremmalla otteella, eikä Karhu enää tuota johtoasemaansa pois antanut. Viimeisellä minuutilla Seagulls kuitenkin kävi vielä heiton päässä, mutta Jason Conleyn (20 pistettä/13 levypalloa/4 syöttöä) kolmen pisteen heitto kymmenen sekuntia ennen päätössummeria ei löytänyt tietään sukan läpi ja sarjapisteet jäivät Kauhajoelle lukemin 86-83 (43-44).

- Toisella puolikkaalla tapahtui aina hyviä asioita, kun saimme pallon liikkeille. Loppuun tuli pari menetystä, joiden jälkeen Gulls pääsi vielä yrittämään tasoitusta, Toiviainen kertasi.

Karhun voiton takuumiehinä toimivat joukkueen pisteykkönen James Weatherspoon (22/8), Cade Davis (15/5), sekä kauhajokilaisten hyökkäystä mestarillisesti tuttuun tapaansa johtanut Bojan Sarcevic (16/7 syöttöä). Kaikki ulkomalaaishankinnat eivät ottelun jälkeen saaneet päävalmentajalta puhtaita papereita.

- Pitää pohtia, onko meillä oikeat palikat kasassa, Toiviainen pyöritteli.

Vierailijoiden kokoonpanosta itsensä esille nostivat tehokkaan Conleyn lisäksi Carl Lindbom (20), sekä hyökkäyksen pyörittämisestä reilut puoli tuntia vastannut Antto Nikkarinen (18/5 syöttöä).

Ottelutilastot: Karhu - Seagulls

Kataja voitti mestarien kohtaamisen

Miesten Korisliigan puolustava mestari Joensuun Kataja avasi kauden pistetilinsä Tampereella. Kahden edelliskauden mestarien kohtaamisessa Kataja voitti Pyrinnön luvuin 87-69 (47-35).

Kataja hallitsi peliä alusta asti vietyään ensimmäisen viisiminuuttisen 17-2. Pyrintö pääsi toisella neljänneksellä kahden pisteen päähän, mutta ei yltänyt enää toisella puoliskolla iskuetäisyydelle.

- Tämä oli harjoituspelit mukaan lukien kauden ensimmäinen ottelu, jossa pelimme pysyi koko ajan toivotulla tasolla. Pystyimme hyödyntämään vastustajan heikkouksia, aluksi kaukoheitoilla ja loppua kohden korin alla. Alkukaudesta voitot otetaan kuitenkin puolustuksella ja se oli meillä koko ajan hyvällä tasolla, tiivisti Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Pyrintö ei saanut kiinni Katajan 213-senttistä sentteriä Carson Desrosiersia, joka nosteli omista korkeuksistaan 20 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja torjui kolme tamperelaisten korintekoyritystä. Katajan hyökkäyksen moottorina toimi tuttuun tapaansa Teemu Rannikko, joka kahdeksan pisteensä lisäksi jakoi 10 koriin johtanutta syöttöä. Desrosiersin jälkeen tehokkain pistelinko joensuulaisten riveistä oli 17 pistettä pussittanut Trevis Simpson.

Pyrinnön tehokkaimpia olivat Joonas Caven (15/8), sekä totutun monipuolisesti onnistunut Damon Williams (14/7/5 syöttöä/2 torjuntaa).

Williamsin 14 pistettä nostivat miehen Korisliigan kaikkien aikojen pistetilastossa kymmenenneksi, ohi Garcia Hopkinsin. Ennen illan otteluita Williams majaili listan 11. sijalla 7658 pisteellä, Hopkinsin pistelukeman ollessa 7667. Korisliigan kaikkien aikojen pisteykkönen on Gerald Lee Sr., 12 552 pisteellä.

Ottelutilastot: Pyrintö - Kataja

Kouvot ylivoimainen kotiottelussa Kobria vastaan

Keskiviikon kierroksen murskavoiton otti Kouvot, joka ei 1018-päisen kotiyleisönsä edessä jättänyt Lapuan Korikobrille mitään mahdollisuuksia 102-79 (57-32) -tuloksella. Kouvot vei peliä alusta loppuun voitettuaan jo ensimmäisen neljänneksen 16 pisteellä. Suurimmillaan kotijohto kasvoi päätösjaksolla 34 pisteeseen.

Kouvoista peräti kuusi miestä heitti kaksinumeroiset pisteet. Heistä tehokkaimpia olivat Thomas Gipson (21/6), D.J. Richardson (19/7/3 syöttöä) sekä tupla-tuplan operoinut Ville Kaunisto (15/10/3).

Vieraiden paras pistemies Darien Brothers pussitti 16 pistettä ja jakoi 3 koriin johtanutta syöttöä. Tehokkaina illan ottelussa esiintyivät myös Lamont Jones (13) sekä Panu Peltokangas (13/6).

Ottelutilastot: Kouvot - Kobrat

Vilpas katkaisi 16 ottelua kestäneen vieraskirouksen Karhuvuoressa

Kierroksen yllätyksestä vastasi Salon Vilpas, joka kaatoi Kotkassa kevään pronssijoukkueen KTP:n  97-85 (49-45). Voitto oli vierailijoiden ensimmäinen Karhuvuoressa sitten maaliskuun 2002. Ennen tätä päivää, oli Vilppaan vierastappioiden putki KTP:ta vastaan kasvanut jo 16:n ottelun mittaiseksi.

Vilpas johti peliä toisen neljänneksen alusta lähtien. KTP käväisi edellä kolmannella jaksolla, mutta jakson lopulla vierasjohto kasvoi jo 14 pisteeseen. Vilppaan tehokkaimpana esiintyi keskiviikkona kotijoukkueen puolustusta jatkuvalla syötöllä terrorisoinut, peräti 16 vapaaheittoa ottelussa pussittanut Doug Wiggins (32/7/7 syöttöä, 1p: 16/17). Vakuuttavaa jälkeä tekivät myös monipuolinen ison pään pelajaa Austin Dufault (25), sekä takamies-laituri Darryl Partin (18/9).

Kotiyleisölle iloon aihetta antoivat vahvasti esiintyneet Michael Pounds (21/8 syöttöä) ja Samuel Haanpää (17/4 levypalloa).

Ottelutilastot: KTP-Basket - Vilpas

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.