Korisliigassa kahden kotivoiton kierros

6.3.2016 Korisliigan sunnuntai-ilta piti sisällään kaksi mielenkiintoista, tasaista, viihdyttävää ja lopulta kotivoittoon päättynyttä kamppailua. Joensuussa Kataja piti pintansa Salon Vilppaan kirin kanssa, voittaen jo 14:nen perättäisen kotiottelunsa lukemin 94-92 (44-37) ja BC Nokia onnistui niinikään pitämään Kauhajoen Karhun kirin kahden pisteen päässä voittaen kamppailun numeroin 77-75 (37-37).

Thomas Scrubb pussitti 13 pistettä Katajan voittaessa jo 14:nen perättäisen kotiottelunsa sunnuntaina.

Dragan Labovic kuului BC Nokian kantaviin voimiin sunnuntain kotivoitossa Kauhajoen Karhusta. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Joensuun Katajan kotivoittojen putki venyi sunnuntaina peräti 14:n ottelun mittaiseksi, joensuulaisten ottaessa sarjapisteet ottelusta Salon Vilpasta vastaan. Kotijoukkueen hallinnassa pitkään kulkenut ottelu muuttui kuitenkin päätösjakson loppupuolella Vilppaan kirin ansiosta lähestulkoon jännitysnäytelmäksi, mutta Kataja onnistui pitämään hermonsa ja jätti Vilppaan lopulta kahden pisteen päähän, voittaen kamppailun lukemin 94-92 (44-37).

Katajan hyökkäys rullasi läpi ottelun kuin hyvin öljytty kone, eikä Vilpas tuntunut saavan otetta Teemu Rannikon johtamaan joensuulaisryhmään kuin ajoittain. Katajan hyökkäyksen monipuolisuudesta ja vaarallisuudesta kertovat paljon isäntien 33 vapaaheittoa, joista joensuulaiset pussittivat 22 pistettä.

- Esitys ei ollut ihan niin terävä kuin mitä valmentaja toivoo. Perjantainen harjoituksemme oli hyvä mutta lauantainen sekava ja se varmaankin heijastui tähän. Tietyt asiat mitkä olimme käyneet läpi, eivät toteutuneet, harmitteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

- Pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan, he pelaavat juuri nyt aivan eri tasolla kuin mitä sarjatilanne antaa ymmärtää. Kärsivällisyyttämme koeteltiin emmekä pystyneet antamaan "tappoiskua".

Katajan riveistä kovinta jälkeä sunnuntain taistelussa tekivät 23 pistettä pussittanut laituri Trevis Simpson, sekä sentteri Tony Easley joka kirjautti tilastorivikseen 20 pistettä, 6 levypalloa ja 6 torjuntaa. Teemu Rannikko jäi kahden syötön päähän tupla-tuplasta, pussittaen 19 pistettä ja jakaen 8 koriin johtanutta syöttöä.

Vilppaan kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat vakuuttavan kokonaissuorituksen esittänyt, liukas takamies Doug Wiggins (30/5/5 syöttöä/3 riistoa) sekä 22 pistettä ja 8 levypalloa nimiinsä kirjauttanut sentteri Sherman Gay. Takamies Ville Hänninen (9) pussitti kolme heittoa bonuskaaren takaa ja pelasi erittäin ennakkoluulottomasti parketillaan viettämät reilut 16 minuuttia.

Ottelutilastot: Kataja - Vilpas

BC Nokia kaatoi Karhun kotonaan

Korisliigan sarjataulukon kahdeksatta sijaa hallussaan pitävä BC Nokia saalisti arvokkaat sarjapisteet tililleen sunnuntaina, kaatamalla Kauhajoen Karhun Nokian palloiluhallin parketilla numeroin 77-75 (37-37). Voiton ansiosta nokialaiset ovat voiton päässä sekä seitsemännellä sijalla majailevasta Vilppaasta että yhdeksättä sijaa miehittävästä KTP-Basketista.

Sunnuntain kamppailu oli pitkiä jaksoja jopa selkeästi kotijoukkueen hallinnassa. Johtoasemaa hallussaan pitkiä pätkiä pitänyt BC Nokia ei kuitenkaan saanut Karhua karistettua lopullisesti kannoiltaan missään vaiheessa.

Päätösjakson alussa isännät kävivät jo 12:n pisteen karkumatkalla ja neljänneksen toisella minuutilla vielä uudestaan 64-54 –johtoasemassa, mutta Karhu onnistui löytämään puolustuspeliinsä eläimellistä taistelutahtoa ja riittävää kurinalaisuutta pitääkseen BC Nokian ilman pisteitä reilun neljän minuutin ajan. Tuo neljän minuutin ajanjakso kirjattiin Karhulle numeroin 12-0, vierailijoiden noustessa jo kahden pisteen johtoasemaan.

Joukkueiden vaihtaessa osumia vapaaheittoviivalta, johti Karhu kamppailua vielä vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria kahdella pisteellä. Kotijoukkueen tasoitettua ottelun, räjäytti Henri Hirvikoski kolmosellaan kotiyleisön huutomyrskyyn minuutin ennen summeria, siirtäen BC Nokian kolmen pisteen johtoasemaan. Laituri Daniel Bailey pääsi onnistuneen puolustuksen jälkeen kasvattamaan isäntien johdon jo viiteen pisteeseen kun pelikellossa oli jäljellä vain 22 sekuntia.

Tämän jälkeen joukkueet vaihtoivat kahden pisteen suorituksia isku iskusta –periaatteella, BC Nokian Hirvikosken sekä Dragan Labovicin pitäessä hermonsa vapaaheittoviivalla, eikä Karhun Cade Davisin kolmonen sekunti ennen ottelun loppumista onnistunut tuomaan vierailijoita kuin kahden pisteen päähän. Isäntien voittolukemat kirjattiin lopulta numeroin 77-75.

BC Nokian parhaimmistoon sunnuntaina lukeutuivat 17 pistettä ja 8 levypalloa toimittanut sentteri Labovic, sekä 14 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut serbitakamies Vuk Malidzan.

Karhun kokoonpanosta itsensä esille nostivat 28 pistettä pussittanut laituri Lawrence Kinnard (28/5/3 syöttöä/5 riistoa) ja 17 pistettä nakutellut sentteri Lance Williams.

Ottelutilastot: BC Nokia - Karhu

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.