Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Viisi edellistä mestaruutta voittaneet Bisons ja Pyrintö kultamitalijahdissa – Katajalla uusi, nuori ilme

1.10.2014 Viisi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet Bisons Loimaa ja Tampereen Pyrintö aloittavat tänään kultamitalijahtinsa, kun kumpikin joukkue aloittaa kauden 2014/2015 kotikentällään. Kevään hopeamitalisti joensuulainen Kataja Basket taas nuorentui huomattavasti kesän aikana ja tavoitteet ovat muuttuneet maltillisemmin kehittymiseen.

Tuukka Kotin mukaan Bisonsissa on "hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville".

Yksi näistä "hyvistä jätkistä" on maajoukkuetakamies Roope Ahonen, joka tekee debyyttinsä Bisons-paidassa.

Teemu Rannikko kuuluu Katajan konkariosastoon...

.... mutta nuoruutta joukkueeseen tuo Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen Marcel Moore.

Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto pyörittää Pyrinnön peliä.

Joulukuussa 41-vuotta täyttävä Damon Williams on pelannut jo yhdeksän kautta Korisliigassa. Kuvat: Kai Kilappa, Ville Vuorinen & Francois Perthuis.


Pronssille yltänyt ja Eurocupissa säväytttänyt Bisonsin katse kääntyi kesällä itään ja joukkue päätti liittyä Venäjän ja Itä-Euroopan koripalloseurojen täyttämään kovatasoiseen VTB-liigaan.

Päävalmentaja Greg Gibson onkin mielenkiintoisen haasteen edessä, kun Bisons joutuu pelaamaan lähes NBA-mittaisen runkosarjan, kun Korisliiga ja VTB-liiga lasketaan yhteen, eli 70 ottelua.

- Ei tämänlaisen otteluruuhkan ratkaisemiseksi ole mitään salaisuutta. Valmennuksen pitää olla tarkkana pelaajiemme minuuttien kanssa ja pitää huolta, että kaikki saavat tarpeeksi lepoa, Gibson kertoo.

- Tavoitteemme on parantaa pelaamistamme ja esiintyä tasaisemmin kuin viime kaudella. Me haluamme olla parhaimmillamme kauden loppupuolella, kun peleillä on oikeasti väliä.

Pelaajamateriaali loimaalaisilla on todella kova, kun jo ennestään tähtipitoinen ryhmä Tuukka Kotti (205 cm/33 vuotta), Antto Nikkarinen (185/23), Matti Nuutinen (200/24) ja Ville Mäkäläinen (194/29) sai täytettä huipputaitavalla Roope Ahosella (187/24), lupaavalla Erkka Lahdella (205/19) ja Loimaan omalla pojalla Eero Aaltosella (194/23).

Ottelumäärä kuulostaa hurjalta. Sitä ei tiedä, että miten siitä selviää, koska en ole ikinä pelannut vastaavaa kautta, mutta se selviää kauden aikana. Meillä on joukkueessa hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville, Kotti kommentoi kautta pilke silmäkulmassa.

Bisons lähtee kauteen neljällä amerikkalaisvahvistuksella, jotka ovat Will Harris (198/28), Travis Nelson (208/27), Aaron Johnson (173/24) ja Ian Hummer (201/24).

 

Lisätietoja: Bisons Loimaa



Katajan kokoonpano nuorentui kesän aikana


Katajan monivuotinen valmentaja Jukka Toijala korvattiin kesällä Hongan viime kauden päävalmentaja Pekka Salmisella ja samassa rytäkässä suurin osa pelaajista vaihtui.

Antti Kanervon, Juho Lehtorannan, Vesa Mäkäläisen siirtyessä uusiin haasteisiin ja Sami Lehtorannan lopettaessa pääsarjauransa Kataja päätti aloittaa nuorennusleikkauksen, jonka myötä joukkueeseen liittyivät potentiaaliset nuorisomaajoukkuepelaajat Marius van Andringa (189/20) ja Marcel Moore (200/20) sekä Tommi Huolila (198/21).

Jäljelle kokeneemmasta kaartista jäivät vain ”kehäraakit” Petri Virtanen (183/34) ja Teemu Rannikko (189/34). Seuraavaksi vanhin suomalaispelaaja onkin 24-vuotias ja 194-senttinen Jesse Niemi.

- Nuori on joukkue. Peten (Virtanen) kanssa ollaan aika paljon vanhempia kuin muut. Melkein kymmenen vuoden ikäero. Ehkä se myös tulee näkymään kentällä. Nuorilla pojilla on intoa mennä kentällä lujaa, Rannikko kommentoi.

- Katajan pelissä liikkuvuus tulee olemaan hyökkäyspäässä se juttu. Yritämme saada pallon liikkeelle ja meillä on aika hyviä atleetteja joukkueessa. Rannikko ei tietenkään ole yksi heistä, mutta hän onkin joukkueen moottori, päävalmentaja Salminen kertoo.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaava Katajan amerikkalaistrion muodostavat Robert Arnold (198/25), Ken Horton (198/25) ja tuoreimpana tulokkaana Tom Knight (208/23).

 

Lisätietoja: Kataja Basket



Mestari-Pyrinnön miehistö pääpiirteittäin sama


Hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Pyrinnön kokoonpanossa tapahtui hieman muutoksia, kun vahvistuskaksikko B.J. Raymond ja Kelvin Lewis siirtyivät muualle ja sentteri Antti Nikkilä ei jatkanut joukkueessa.

Nikkilän paikan täyttäjäksi hankittiin nuori Mikael Sandberg (210/23) ja vahvistuksia korvaamaan atleettinen Asenso Ampim (203/25). Vielä kauden alkaessa Pyrintö etsii kolmatta ulkomaalaisvahvistustaan Korisliigan ikänestorin Damon Williamsin (201/40) jatkaessa uraansa ainakin vielä yhden kauden.

- Damon on tietyllä tapaa meidän sydän ja sielu. Vuosien varrella hänen johtajan roolinsa on ehkä noussut isommaksi kuin pelaaja rooli. Hän on upea esimerkki, että miten harjoitella ja pitää itsestään huolta, jos vielä 41-vuotiaan hän on yksi sarjan kovakuntoisimpia pelaajia, päävalmentaja Pieti Poikola kertoo.

- Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ei hän missaa tälläkään kaudella yhtään peliä.

Kevään mestaruuden yksi pääarkkitehdeistä ja Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto (185/30) pyörittää Pyrinnön peliä tuttuun tapaan. Taustatukea antavat takamieskentällä Alex Vaenerberg (183/22), Ville Pekkola (190/25) sekä huippulupaus Topias Palmi (194/20). Korinalustoja vartio Petri Heinonen (207/26).

- Meillä on hieno joukkuehenki. Pelaamisemme lähtee joukkuepuolustuksen kautta. Jos olemme sarjan paras puolustusjoukkue, niin tulemme voittamaan myös mestaruuden, kolmosspesialisti Osku Heinonen (194/22) kertoo.

Mestaruuden uusimisen tavoitteekseen ilmoittanut Pyrintö pelaa ensi kaudella, viime kauden tapaan, myös Baltian liigaa. Siellä tamperelaisilla on tavoitteena mitali.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö
 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia