Kataja taisteli EuroChallengen 16 parhaan joukkoon

11.12.2012 22:15 Joensuun Kataja lähti EuroChallengen alkulohkon viimeiseen otteluunsa pahasti vajaamiehisenä, mutta joensuulaisjoukkueen paletti riitti niukkaan tappioon ennakkosuosikki Samaran vieraana. Kun Ploiesti päihitti samaan aikaan Romaniassa Keravnos Nikosian, lunasti Kataja historiallisen paikan EuroChallengen 16 parhaan joukkueen joukossa.

Juho Nenosen Kataja jyräsi EuroChallengen 16 parhaan joukkoon.

Petri Virtanen ja kumppanit saavat EuroChallengen jatkolohkossa vastaansa vastustajia Turkista, Latviasta ja Romaniasta. Kuvat: Ville Vuorinen.

Samarakaan ei ollut ottelussa räväkimmillään, mutta pelasi juuri riittävän kovalla rutiinilla hankkiakseen runsaan kymmenen pisteen johdon jo kolmen pelatun minuutin jälkeen.

 

Käytännössä kuudella miehellä pelanneen Katajan jalat riittivät kuitenkin sen verran, ettei ottelusta kehkeytynyt murskajaisia. Rutiinisuunnitelmastaan täydellisesti poikennut Kataja tervasi pelitempoa, piipahti toisen jakson alussa kahden pisteen päässä eikä päästänyt Samaraa kasvattamaan johtoaan 19 pistettä suuremmaksi.

 

Neljännen jakson puolenvälin jälkeen Antti Kanervon ja Jonte Flowersin perättäiset kolmoset kuroivat Samaran johdon kymmeneen pisteeseen, ja aivan lopussa Petri Virtanen jallitteli venäläisten voittonumeroiksi 66–58 (35–23). Kun samaan aikaan Romaniassa CSU Asesoft Ploiesti päätti oman EuroChallenge-urakkansa 90–87 (37–48)-voittoon Keravnosista, varmistui Joensuun Katajan paikka EuroChallengen 16 parhaan joukkueen joukossa.

 

– Jo lauantaina oli selvää, että loukkaantumistilanteestamme johtuen tulemme hidastamaan peliä ja pelaamaan hyvin hitaalla tempolla. Kävelimme palloa ylös ja pelasimme kaikkea muuta kuin kaunista korista, mutta jätkät taistelivat todella kovaa jalat aivan hapoilla. Tulimme tänne hakemaan tulosta ja otamme ilolla vastaan paikkamme EuroChallengen 16 parhaan joukossa, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala iloitsi.

 

Edellisen kerran Suomesta selviytyi EuroChallengen 16 parhaan joukkoon Lappeenrannan NMKY kaudella 2007/08.

 

Toijala: ”Pakkohan näistä jätkistä on olla ylpeä”

 

Kataja lähti otteluun todella hankalista lähtökohdista, sillä pitkäaikaistoipilaiden Sami Lehtorannan ja Vesa Mäkäläisen lisäksi joukkueen pelivahvuudesta puuttuivat loukkaantuneet amerikkalaispelaajat Johnell Smith ja Julian Terrell.

 

Päävalmentaja Toijalan käytettävissä olleet Kataja-pelaajat olivat kuitenkin täyttä rautaa. Jonte Flowers ja Jerald Fields kunnostautuivat molemmissa päissä kenttää, Petri Virtanen ja Antti Kanervo säkittivät vapauttavia koreja sekä Juho Nenonen ja Juho Lehtoranta raatoivat hartiavoimin puolustuspäässä. Toijala kiittelikin vuolaasti omiensa työmoraalia vaikeissa olosuhteissa.

 

– Pakkohan näistä jätkistä on olla ylpeä, etenkin kokonaisuutta arvioiden. Olemme nyt pelanneet kahdeksan peliä EuroChallengessa ja voittaneet niistä viisi. Kolmesta tappiosta kaksi on tullut Krasnie Krilijaa vastaan. Kun miettii, minkälaisia muutoksia joukkueessa on tehty ja minkä verran ukkoja on ollut sairastuvalla, onhan tämä huikea suoritus.

 

Katajan kumppaneiksi EuroChallengen jatkolohko I:hin selvisivät Euroopan kovimpien koripalloliigojen kermaan kuuluvan Turkin liigan neljättä sijaa hallitseva Pinar Karsiyaka, Tampereen Pyrinnön alkusarjasta kahdesti kaatanut latvialainen BK Ventspils sekä romanialainen CS GAZ Metan Medias.

 

– Karsiyaka on Turkin liigassa ihan Euroliiga-jengien vanavedessä ja pisti juuri Galatasarayn nurin jäätävällä puolustuksella. Ventspilsiä scoutatessamme saamme varmasti vähän vetoapua Pyrinnöltä. Todella kovia jengejä taas kerran vastassa, mutta olemme edelleen tässä liigassa kilpailemassa, emme osallistumassa, Toijala arvioi.

 

EuroChallengen jatkosarja käynnistyy runsaan kuukauden päästä, kun Kataja kohtaa tammikuun puolessavälissä Joensuussa Ventspilsin. Toijala toivoo ja uskoo, että Katajan sairasosasto palailee pelikuntoon jatkosarjan alkaessa.

 

– Julian Terrellin kanssa sopimuksemme päättyy, ja hänellä on pöydällään kaksi todella kovaa sopimustarjousta. Jää toki nähtäväksi, miten hänen loukkaantumisensa vaikuttaa tarjoustilanteeseen. Tuohon vielä Sami Lehtoranta ja Vesa Mäkäläinen mukaan, niin on mukavampi jatkaa kohti kevättä myös Korisliigassa.

 


Krasnie Krilija Samara – Joensuun Kataja 66–58 (18–12, 35–23, 58–40)

Kataja: Jonte Flowers 18/5, Jerald Fields 16/6/4 syöttöä, Petri Virtanen 10/4, Antti Kanervo 9/4, Juho Nenonen 5/6, Juho Lehtoranta 0/0, Ville Viita 0/0, Johnell Smith, Johannes Lasaroff, Julian Terrell.

Samara:
Chester Simmons 15/3, Nikita Balashov 10/7/2 blokkia, Jevgeni Kolesnikov 10/3.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia