Kataja komeaan kotivoittoon FIBA Europe Cup -avauksessa

28.10.2015 22:00 Kataja Basket avasi FIBA Europe Cup -urakkansa ryminällä, kun joensuulaiset kaatoivat kotonaan bulgarialaisen BC Rilski Sportistin 92-76 (61-37). Katajan voiton avaimena toimi hurja alku, jonka turvin Kataja johti kotiyleisönsä peliä neljän minuutin jälkeen jo 18-6, minkä jälkeen joensuulaiset eivät katsoneet taakseen, vaan heittivät 35 pistettä ensimmäiseen neljännekseen.

Carson Desrosiers...

... ja Marius Van Andringa johdattivat Katajan selkeään voittoon Rilski Sportistista.

Samuel Haanpää ja KTP taas joutuivat tyytymään tappioon FIBA Europe Cupissa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Kai Kilappa.

Rilski Sportist jäi kokonaan jalkoihin jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Katajan hyökkäyspeli pyöri nätisti Teemu Rannikon komennossa, joka jakoi 12 syöttöä jo ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin.

- Näinä vuosina, joina olen ollut mukana kansainvälisessä koripallossa, tämä oli yksi parhaimmista aloituksista, joita olen päässyt todistamaan, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kommentoi pelin jälkeen.

Kataja ampui ennakkoluulottomasti kaaren takaa (18/48) läpi ottelun ja vaikka Rilski Sportist piristyi toiselle puoliajalle, niin bulgarialaisten kannalta se oli jo liian myöhäistä.

Rannikon (8/5/18 syöttöä) johtaessa peliä mainiosti, pisteidenteossa kotijoukkueelta erottuivat Trevis Simpson (26/4), Lamayn Wilson (22/4), Marius Van Andringa (12/2) ja Thomas Scrubb (10/12/3 syöttöä).

Vierasjoukkueen tehokkain oli Anthony Gugino, joka heitti 21 pistettä ja noukki 17 levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Rosa Radom ohitti KTP:n vahvalla toisella puoliajalla

Kotkalainen KTP-Basket taas joutui tyytymään tappioon FIBA Europe Cupissa, kun puolalaisen Rosa Radomin väkevä toinen puoliaika vei sarjapisteet vierasjoukkueelle loppunumeroin 76-97 (37-42).

Rosa Radom aloitti toisen puoliajan juoksemalla 13-2, mistä kotkalaiset eivät koskaan toipuneet takaa-ajoon. Kokonaisuudessaan Rosa Radom vei toisen puoliajan numeroin 55-39, levypallot 37-24 ja skorasivat korin läheisyydestä 44 pistettä, kun KTP teki vain 24.

Kotkan tehokolmikon muodostivat Samuel Haanpää (18/3/4 syöttöä), Markus Molenius (19/2) ja Joonas Lehtoranta (12/3/5 syöttöä). Vierasjoukkueen ykköspelaaja oli Calvin Harris (25/6).

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.