Kataja kairasi tiensä KTP:n ohi playoffeihin – kaikki otteluparit varmistuivat

9.3.2021 20:26 Kataja Basket vei viimeisen playoff-paikan KTP-Basketilta. Pudotuspelien otteluparit varmistuivat.

Aapeli Alanen johti Katajan pistetiliä voitossa, joka sinetöi pudotuspelipaikan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeinen kierros, jossa nähtiin täydet kuusi ottelua. Viimeinen jännitysmomentti tuli seuratessa Kataja Basketin ja KTP-Basketin taistoa viimeisestä pudotuspelipaikasta – joskaan ei keskenään vaan eri otteluissa.

KTP olisi saanut varmistettua itselleen pudotuspelipaikan ainoastaan, jos he olisivat voittaneet oman ottelunsa Tampereen Pyrintöä vastaan ja Kataja olisi hävinnyt oman ottelunsa. Ensimmäisen puolikkaan tästä yhtälöstä KTP sai täytettyä, sillä Pyrintö kaatui kotikentällään luvuin 93–102.

KTP:n ehdoton ykköstähti voitossa oli heittävä takamies Topias Kuukkanen, joka naulasi tauluun 29 pistettä. Joukkuetoveri Greg Mangano säesti 18 pisteellä ja 16 levypallolla. Pyrinnön puolella paras pistemies puolestaan oli Marcus Lewis 26:lla.

– Harmittavan Lapua-tappion jälkeen keskityimme harjoituksissa murtamaan Pyrinnön puolustusta. Mielestäni onnistuimme vähintään kohtuullisesti. 33 koriin johtavaa syöttöä on aika paljon. Tämän viiden viikon aikana, jonka joukkueen mukana olin, saimme asioita vietyä eteenpäin, mutta Kobrat-peli oli pannukakku ja ratkaisi sitten kohtalomme, kommentoi KTP:n päävalmentajan tehtävät lopettava Jyri Lehtonen.

Ottelutilastot

KTP:n kannalta valitettavasti kuitenkin toinen puolikas yhtälöstä jäi toteutumatta. Kataja taisteli voittoon omassa ottelussaan Kobria vastaan, joka joutui taipumaan vieraidensa käsittelyssä 79–84. Näin ollen ainoa enää jaossa ollut pudotuspelipaikka päätyi Katajan näppeihin, ja KTP joutuu päättämään kautensa tähän.

Katajan paras pistemies ottelussa oli laitahyökkääjä Aapeli Alanen, joka keräsi 19. Kobrien puolella parhaansa teki Anthony Gaines Jr, jolle merkittiin 24 pistettä.

Tappiostaan huolimatta myös Kobrat on mukana pudotuspeleissä ja kohtaa sarjakärki Helsinki Seagullsin. Kataja saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella Pyrinnön.

– Olemme olleet vähän vaisuja aiemmin, mutta nyt pääsemme pelaamaan niitä pelejä, joita kaikki pelata haluavat. Joku viisas on sanonut, että win the right games, ja nythän se sitten alkaa. Saamme vastaan kasvattajaseurani, ja on kivaa päästä pelaamaan Pyynikille. Harmi vain, ettei yleisöä ole, kommentoi Katajan Niko Mattila Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Muilla otteluilla ei vaikutusta playoff-viivaan

Illan muut ottelut eivät vaikuttaneet enää siihen, ketkä pääsevät mukaan pudotuspeleihin. Kaikki muut runkosarjasijoitukset pysyivät kutakuinkin ennallaan.

Kouvot vei voiton BC Nokiasta luvuin 85–73. Kouvoille sarjapisteet eivät enää tuoneet lohtua, sillä joukkue on pudonnut jatkosta jo aiemmin. BC Nokia puolestaan kohtaa ensimmäisellä kierroksella Kauhajoen.

Ottelun kovimmat pistemiehet olivat Kouvojen Severi Kaukiainen 16:lla ja Nokian tulokas Hugo Boman 19:llä.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls kärsi harvinaisen 89–95-tappion kohdattuaan Salon Vilppaan. Se ei kuitenkaan muuttanut Seagullsin runkosarjasijoitusta, joka on varmistunut ykköseksi jo hyvän aikaa sitten. Vilpas pysyy niin ikään paikoillaan – sijalla neljä.

Ottelun kovimmat pistemiehet olivat Vilppaan Deondre Parks Jr. 31:llä ja Wayne Martin Jr. 20:llä. Suomalaisista pelaajista edustivat parhaiten Vilppaan Juho Nenonen, joka takoi 22 pistettä, ja Seagullsin Shawn Huff, joka sai aikaan 19.

Ottelutilastot

Lahti Basketball otti Korihaista reippaan 113–78-voiton. Korihaiden koko kauden voittosaldo jäi kahteen, ja Lahti puolestaan säilytti oman paikkansa runkosarjan viidentenä.

Parhaat esitykset pisteiden valossa nähtiin Lahden Nijal Pearsonilta, joka teki 20, ja Korihaiden Trey Zeigleriltä, joka sai aikaan 32.

– Lähdimme otteluun samanlailla kuin muihinkin peleihin. Ei siitä tullut edes peliä. Kaikki kunnia Lahdelle ja tsemppiä pudotuspeleihin, totesi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Ottelutilastot

Ura Basket jäi runkosarjan osalta kolmeen voittoon hävittyään Kauhajoelle tiukan viimeisen ottelunsa 104–110. Kauhajoelle varmistui sija numero kolme.

Ottelun tilastohirmu oli Kauhajoen Osasumwen Osaghae Jr, joka teki 25 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. Uran joukoissa edusti Kevaughn Allen, jolle merkittiin 33 pistettä.

– Vähän oli nihkeä peli. Emme oikein missään kohtaa saaneet hyvää intensiteettiä päälle emmekä saaneet peliä rullaamaan, mutta onneksi tuli voitto. Tästä pudotuspelejä kohti, totesi Kauhajoen Eero Innamaa.

Ottelutilastot

Otteluparit pudotuspeleissä

Helsinki Seagulls (1) – Kobrat (8)

Tampereen Pyrintö (2) – Kataja Basket (7)

Kauhajoki (3) – BC Nokia (6)

Salon Vilpas (4) – Lahti Basketball (5)

Pudotuspelien otteluohjelma julkistetaan huomenna keskiviikkona.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia