Himki ja Koponen veivät Bisonsia VTB-liigassa

16.11.2014 Bisons Loimaa kärsi tappion VTB-liigan vierasottelussa Petteri Koposen edustamalle moskovalaiselle BC Himkille loppunumeroin 94-73 (44-37). Bisons pysyi pelissä mukana pitkään, mutta kolmannella neljänneksellä Himki repäisi eroksi selvät lukemat. Susijengin ykköstähti Koponen sai runsaasti vastuuta, mutta huonon heittoillan myötä tilastosarakkeeseen kerääntyi vain 4 pistettä.

Bisons ja Ian Hummer kärsivät häviön VTB-liigassa vieraskentällä...

... Petteri Koposen johdattamalle BC Himkille. Kuvat: Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Bisons kontrolloi ottelun tempoa avausneljänneksellä ja erityisesti Ian Hummer (18/7/3 riistoa) oli oivalla pelipäällä keräten ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kahdeksan pistettä.

Avausneljänneksen loppupuolella kotijoukkue Himki alkoi kuitenkin heräämään ja otti toisella neljänneksellä pelin näppeihinsä. Bisons kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä ja selvisi vaikeista hetkistä epäitsekkään hyökkäyspelinsä ansiosta.

Puoliajan jälkeen loimaalaiset pääsivät Hummerin johdolla kolmen pisteen päähän, mutta kotijoukkue heitti 15 pistettä kolmannen neljänneksen neljällä viimeisellä minuutilla ja repäisi eron kymmeneen pisteeseen.

Kotijoukkueen Marko Popovic (19/7/3 syöttöä) vei loistavilla suorituksillaan Himkin 15 pisteen johtoon päätösneljänneksen alkuun, minkä jälkeen kotijoukkue ei enää katsonut taakseen, vaan jylläsi selvään voittoon.

Hummerin lisäksi Bisonsilta yli kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Travis Nelson (18/5), Aaron Johnson (11/2/7 syöttöä), Matti Nuutinen (11/5/3 syöttöä) ja Anthony Hilliard (10/2).

Koponen sai runsaasti peliaikaa, pelaten reilut 26 minuuttia, mutta hänen heittonsa menivät pääsääntöisesti ohitse. Lopputuloksena Koponen sai kasaan 4 pistettä (2p 2/8, 3p 0/4), 3 levypalloa, 1 syöttöä ja 1 riisto.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

10.5.2024 13:03 Valmentajat

HKVT-kurssilta valmistui 15 valmentajaa, Grönberg valittiin kurssin priimukseksi

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on Suomen Koripalloliiton valmentajille suunnatun peruskoulutuksen viimeinen kokonaisuus. Entinen naisten maajoukkuepelaaja Camilla Grönberg valittiin kurssin priimukseksi ensimmäisenä naisvalmentajana.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

8.5.2024 13:29 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue rantautui Lappeenrantaan

Lappeenrannassa vietettiin vuoden hauskinta koulupäivää vaihtelevassa säässä.

8.5.2024 10:00 Sudenpennut

Liput nuorten EM-kotikisoihin ovat nyt myynnissä

Suomalaisia korisfaneja hemmotellaan tulevana kesänä! Euroopan parhaat nuoret koripalloilijat saapuvat ensi kesänä Tampereelle, kun Suomen Sudenpennut isännöivät 18-vuotiaiden miesten EM-kisoja 27.7.-4.8.2024.

8.5.2024 09:08 3x3

Ilmoittautuminen kesän 3x3 SM-turnauksiin on avattu

3x3-kesä lähestyy. Kauden aikana pelataan kolme turnausta sekä finaaliturnaus. Ilmoittautuminen kesän turnauksiin on nyt avattu.