Damier Pitts ja Alex Marzette Katajan riveihin

21.8.2017 Hallitseva Korisliigan mestari Kataja Basket on kiinnittänyt ensimmäiset ulkomaalaispelaajansa.

Teemu Rannikon jättämiä pelintekijän saappaita saapuu täyttämään 177-senttinen amerikkalaistakamies Damier Pitts, 27, joka on pelannut kaksi edellistä kautta Latviassa. Viisivuotisen ammattilaisuransa muita stoppeja ovat olleet Italian, Turkin ja Islannin liigat.

196-senttinen Alex Marzette, 24, aloittaa Joensuussa kolmannen kautensa ammattilaisena. Tätä ennen hän on esiintynyt Portugalissa sekä kotimaassaan Yhdysvalloissa. Marzetten sopimuksessa on koeaika.

Damier Pitts edusti viime kaudella latvialaista BK Valmiera/ORDOa. 40 pääsarjaottelussa hänelle kirjattiin keskiarvot 14,6 pistettä, 2,8 levypalloa, 5,6 syöttöä ja 1,5 riistoa. Hän upotti kahden pisteen heitot 49-prosenttisesti, kolmoset 31 % ja vapaaheitot 85 %. Baltian liigan 14 ottelussa jälki oli lähes identtistä 14,1 pisteen, 3,8 levypallon, 5,1 syötön ja 1,4 riiston myötä.

– On selvää, että täytettävänä ovat poikkeuksellisen suuret saappaat, päävalmentaja Greg Gibson sanoo seuran tiedotteessa.

– Ei ole realistista vaatia uutta kaveria täyttämään ne heti sataprosenttisesti, tuskin siihen kukaan pystyisi. Damier on kuitenkin kova kaveri, joka johtaa joukkuetta esimerkillään: pelaa kovaa, taistelee. Hän ei kokonsa puolesta ole huomattava, mutta ”en pelkää ketään” -asenteensa yhdistettynä nopeuteensa, korintekokykyynsä ja syöttötaitoonsa ovat kiinnittäneet huomioni. Voimaakin hänellä on, enemmän kuin moni ehkä ensin kuvitteleekaan.

Koeajalle saapuvan Alex Marzetten reitti ammattilaiseksi ei ole ollut se kaikkein tavallisin. Hän edusti jokaisena yliopistovuotenaan (2011-15) eri opinahjoa kattojärjestöjen NJCAA, NCAA ja NAIA alla.

Marzette valmistui NAIA:n II divisioonaan kuuluvasta Robert Morris University Illinoisista keväällä 2015. Hänet valittiin konferenssinsa ykköstähdistöön ja ehdolle NAIA All-American -kunniamaininnan saajaksi. Monipuolisen pelaajan tilastot näyttivät lukemia 18,1 pistettä, 7,3 

levypalloa, 1,7 syöttöä, 1,8 riistoa ja 2,3 torjuntaa.

Euroopassa Marzette nähtiin ensi kertaa viime kaudella, kun Portugalin pääsarjaseura CAB Madeira tarjosi työpaikan. Portugalissa tilastonsa olivat 36 ottelussa keskimäärin 16,7 pistettä, 4,8 levypalloa, 2,4 syöttöä, 1,4 riistoa ja 0,6 torjuntaa. Kahden pisteen heitot upposivat 53-prosenttisesti, kolmoset 33-prosenttisesti ja vapaaheitot 77-prosenttisesti.

Kataja Basketissa Marzetten rooli tulee olemaan joukkueen vahvistaminen ensisijaisesti eurokentillä.

– Alexin tarina on kiinnostava. Hän valitsi aikanaan pieniä kouluja, vaikka olisi mielestäni voinut suunnata suurempiinkin, Gibson toteaa.

– Kyseessä on todella kova harjoittelija, oikea ”salirotta”. Atleettinen, pelaa kovalla energialla. Katsoin erityisesti hänen otteitaan Benficaa vastaan ja vakuutuin hänen potentiaalistaan. Virheitä tulee vielä ja sen suhteen olemme valmiit tekemään töitä. Uskon, että jos kaikki menee hyvin, hänestä voi tulla vaikka ”salainen aseemme”, aivan kuten JB (Jarekious Bradley) viime kaudella. Aika näyttää.

Kataja Basketin sopimustilanne:

Takamiehet: Emil Djeen, Johannes Lasaroff, Damier Pitts (USA), Ilari Seppälä

Pienet laiturit: Jesse Niemi, Alex Marzette (USA)*

Isot laiturit/sisäpelaajat: Tommi Huolila, Mikael Kauhanen, Alex Murphy, Atte Perttu, Vesa Mäkäläinen

Valmentajat: Greg Gibson, Tuomas Oja

Asiat

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia