Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

9.2.2013 Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

Alexandria Andersonin Catz puolustaa sunnuntaina cupin mestaruutta.

Vastaansa Lotta Aaltonen ja kumppanit saavat Äänekosken Huiman. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Jo etukäteen haastajan asemasta välieräotteluun lähtenyt Tapiolan Honka joutui antamaan Catzille ennakoituakin suuremman etulyöntiaseman lähtiessään otteluun vajaalla kokoonpanolla. Pitkäaikaistoipilas Emmi Leinon lisäksi joukkueen iskuryhmästä puuttuivat alaselkäänsä potenut Jordan Murphree sekä ToPo-ottelussa aivotärähdyksen saanut Tuuli Menna.

 

Catz ei epäröinytkään käyttää asemaansa hyödykseen, vaan otti aktiivisella joukkuepuolustuksellaan luulot pois espoolaisilta jo avausjaksolla. Peli oli kymmenen minuutin jälkeen lappeenrantalaisten hyväksi 26–13 ja toisen jakson puolessavälissä eroa oli Catzille jo 23 pistettä.

 

Hongasta ei ollut enää tauon jälkeen takaa-ajon virittelijäksi, ja Catz tyylitteli lopulta 23 pisteen erolla finaaliin.

 

– Catz heitti ekan kymmenminuuttisen hyvin ja siitähän se ero repesi. Ei jäänyt mitään seliteltävää. Nuoret pelaajamme saivat paljon vastuuta ja ottelu oli siistiä, reilua koripalloa, Hongan päävalmentaja Jussi Laakso pohti.

 

Haakana: ”Vartti oli hyvää tekemistä”

 

Catzin puolustustehoista kaiken kertovat Hongan heittoprosentit: espoolaiset upottivat kakkosensa 29% ja kolmosensa 29% tarkkuudella. Catz-päävalmentaja Mika Haakanan mukaan joukkueensa onnistui eritoten ensimmäisen 15 peliminuutin aikana.

 

– Lähtökohdat olivat suosiolliset ja ensimmäinen vartti oli hyvää tekemistä. Siitä eteenpäin pelimme ei ollut kovin kaunista, mutta voitto tuli, Haakana arvioi.

 

Espoolaiset eivät kuitenkaan antaneet mitään ilmaiseksi. Erityisesti Melissa Jeltema (23/10/3 riistoa) ja Vilja Kesänen (16/1/3 riistoa) taistelivat loppuun asti, ja Hongan 21 pallonmenetyksen saldo on lähtökohdat huomioon ottaen kelvollinen.

 

Catzin virkein oli Chandrea Jones (23/7/3 syöttöä), jonka lisäksi Alexandria Anderson (14/6) ja Jelena Reshetko (11/12) käyttivät hyödykseen kaiken korin alla vapautuneen tilan. Ulriikka Nuolikoski (10/0) käytti ennakkoluulottomasti heittopaikkansa hyödykseen.

 

Lappeenrannan Catz ja Äänekosken Huima kohtaavat sunnuntaina naisten Suomen cupin finaalissa klo 15:15 alkaen. URHOtv televisioi ottelun suorana.

 

– Honka sumputti tänään aika paljon ja oletan, että paikkaa vastaan tulemme pelaamaan huomennakin aika paljon. Huiman Swayze Black ja Kenya Robinson pystyvät peittämään korin alla paljon tilaa. Toivottavasti kolmosemme uppoavat huomenna vähän paremmin, Haakana ennakoi viitaten Honka-ottelun alhaiseksi jääneeseen kaukoheittoprosenttiin (19%).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia