Catz ja TuRi aloittavat SM-puolivälieräsarjansa torstaina

25.3.2013 Naisten SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät ryminällä tällä viikolla. Ensimmäisen välieräparin muodostavat runkosarjan voittaja Lappeenrannan Catz ja kahdeksanneksi sijoittunut Turun Riento. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

188-senttinen Sofia Pelander on Turun Riennon avainhahmoja.

Catz on Rientoa pienikokoisempi joukkue. Kuvassa Catzin takamies Katja Summala. Kuvat: Francois Perthuis.

Ensimmäistä SM-sarjakauttaan pelaava Turun Riento lähtee haastamaan Catzia altavastaajan asemasta. Riento on voittanut kuluvalla kaudella ainoastaan kymmenen ottelua. Hallitseva Suomen mestari Catz on puolestaan hävinnyt kolmestakymmenestä ottelustaan ainoastaan kaksi.

Hurjassa pelivireessä olevalla Catzilla on takanaan kuudentoista ottelun voittoputki. Riennon osalta runkosarjan loppu sujui nousujohteisesti: turkulaiset taistelivat muun muassa pisteen voiton sarjakolmosesta Forssan Alusta.

 

Joukkueiden keskinäiset kamppailut menivät runkosarjassa puhtaasti lappeenrantalaisten nimiin. Viimeisimmän ottelun Catz hoiteli näytöstyyliin kaatamalla Riennon murskalukemin 60 – 96. Riennon päävalmentaja Juha Ruohonen lähtee ottelusarjaan hyvillä mielin ennakkoasetelmista huolimatta.

 

– Olemme parantaneet peliämme jatkuvasti kauden edetessä, ja siitä on hyvä jatkaa puolivälieriin. Meillä ei ole ainakaan mitään hävittävää, joten lähdemme tappelemaan voitoista, Ruohonen sanoo.

 

Catz on Ruohosen mukaan turkulaisille äärimmäisen kova vastus.

– Saamme vastaamme yhden sarjan parhaista joukkueista. Catz pelaa organisoidusti ja tasapainoisesti, ja meidän tehtävämme on nyt keksiä, millä keinoilla voimme päihittää heidät, Ruohonen summaa.

 

Catz aikoo laittaa Riennon sisäpelaajat kuriin

Mika Haakanan valmentama Catz lähtee pelaamaan nöyrästi, vaikka joukkue onkin ennakkosuosikki. Haakana antaa tunnustusta nousujohteisesti pelanneen Riennon sisäpelaajille, jotka ovat nousseet kauden edetessä yhä suurempaan rooliin.

– Olemme Rientoa pienikokoisempi joukkue, joten sisäpuolustus on avainasemassa tulevassa ottelusarjassa. Meidän on laitettava Sofia Pelander ja Callan Taylor kuriin korin alla, Haakana sanoo.

 

Catzin alkukausi on ollut erinomainen. Tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vasta edessä, ja Catz lähtee Haakanan mukaan taistelemaan voitoista henkeen ja vereen. Catzin etu on valmentajan mukaan tasaisesti jakautunut vastuu: kaikki pelaajat voivat tarvittaessa nousta otteluissa ratkaisuhahmoiksi.

 

Tilastojen valossa lappeenrantalaisten kovin nimi on Jelena Reshetko, joka pelaa huimaa kautta 17 pisteen ja 9,9 levypallon ottelukeskiarvolla. Suomalaispelaajista Anni Mäkitalo ja Hanna Vapamaa ovat esittäneet vakuuttavia otteita läpi kauden. Turun Riennon ratkaisuhahmoja ovat puolestaan olleet Brittany Hedderson ja Callan Taylor sekä Sofia Pelander.

 

Catzin Alexandria Anderson huilasi edellisen PeKa-pelin nilkkavaivan takia. Torstain välieräotteluun joukkue lähtee kuitenkin täydellä miehityksellä. Myös Riento on säästynyt loukkaantumisilta ja pääsee pelaamaan koko joukkueen voimin. Ottelusarja pelataan paras kolmesta -periaatteella, eli välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

 

Lappeenrannan Catz – Turun Riento -puolivälieräsarjan ottelu pelataan Lappeenrannan Urheilutalolla torstaina 28.3. klo 18:30. Välieriin etenee ensimmäiseksi kahteen voittoon yltänyt joukkue.

 

Asiat

 
2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

28.4.2024 19:32 19-vuotiaiden tyttöjen SM

Espoo Basket Team ja Drive Basketball Academy Black ovat 19-vuotiaiden Suomen mestarit

19-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruudet ratkesivat suoraan kahdessa ottelussa. Tyttöjen Suomen mestari on Espoo Basket Team, kun taas poikien puolella mestaruuden vei Drive Basketball Academy Black.

Näytä lisää vastaavia