Bundesliigan runkosarja päätökseen - Iisalon ja Vertion Crailsheim säilytti sarjapaikkansa

12.5.2019 22:02 Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim nousi sillasta ja säilytti paikkansa Saksan Bundesliigassa jännittävien vaiheiden jälkeen.

Tuomas Iisalo valmensi Crailsheimin sen seurahistorian parhaaseen kauteen Bundesliigassa. (Kuva: Oma Design)

Crailsheim tarvitsi voiton sarjakakkonen Oldenburgista ja samaan aikaan Bremerhavenin piti hävitä Mitteldeutscherin vieraana.

Crailsheim puristi hienon päätösneljänneksen (27-13) avulla itselleen 99-87 (46-48)-voiton. Sen sarjapaikka ei ollut kuitenkaan omissa käsissä. Bremerhaven oli sarjapaikassa kiinni vielä 16 sekuntia ennen loppua johdettuaan 84-83, mutta Mitteldeutscher käänsi pelin itselleen lopulta 90-87.

Tulokset tiesivät sitä, että Crailsheim nousi Bremerhavenin ohi sarjataulukossa sijalle 16 ja säilytti näin sarjapaikkansa. Crailsheim voitti tällä kaudella yhdeksän peliä, joka on samalla sen ennätys Bundesliigassa. Se myös säilytti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana paikkansa Bundesliigassa pelaamalla.

- Aivan uskomaton suoritus. Hävisimme kolmanneksi viimeisen pelin Göttingenille kotona, joka oli alun perin ajateltu siten, että saamme siinä mahdollisuuden. Samaan aikaan meidän vastustajamme hoitivat omat ottelunsa. Silloin näytti tosi pahalta, sillä tiesimme viimeisissä peleissä olevan vastassa Jena vieraissa ja sarjakakkonen Oldenburg kotona. Jollain ihmeen keinolla saimme käännettyä kelkan siitä viimeiseen kahteen otteluun, Iisalo iloitsi ottelun jälkeen.

- Nyt tässä juhlitaan sarjapaikan säilyttämistä ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Ei hirveästi löydy sanoja tähän hetkeen. Ensimmäinen on suuri kunnioitus ja se kuinka ylpeä olen pelaajista, jotka jaksoivat uskoa erittäin vaikean alkukauden jälkeen, jolloin voitimme yhden pelin vuoden 2018 puolella. Vuoden 2019 puolella voitimme kahdeksan ottelua ja todistimme kuuluvamme tähän sarjaan. Aina tuli jotain vastoinkäymisiä joko tiukoilla tappioilla tai sitten suorat kilpailijamme hakivat kovia voittoja. Loppujen lopuksi täysin käsittämätön kokonaisuus, Iisalo jatkoi.
Ottelutilastot

Petteri Koponen pääsi juhlimaan Bundesliigan runkosarjan voittoa. (kuva: Ville Vuorinen)

Petteri Koposen Bayern München päätti runkosarjan 98-102 (51-53)-tappioon Bonnin vieraana. Tappio oli Bayernille vasta kauden kolmas, mutta se oli jo varmistanut runkosarjan voiton. Koponen heitti kahdeksan pistettä ja otti yhden levypallon.

Ensimmäistä kauttaan Bayernissa pelaava Koponen tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 8,9 pistettä, 1,2 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Bayern kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Braunschweigin.
Ottelutilastot

Shawn Huffin, Gordon ja Daniel Herbertin Frankfurt päätti kautensa 82-81 (34-33)-voittoon Giessenistä. Shawn Huff ei pelannut ottelussa. Frankfurt sijoittui Bundesliigassa tällä kaudella sijalle 11.

Huff kasasi kauden tilastokeskiarvoikseen 7,1 pistettä, 3,2 levypalloa ja 1,0 syöttöä.
Ottelutilastot

Espanjassa suomalaisille tappioita – Murphy loukkaantui

ACB-liigassa Sasu Salinin Malaga menetti mahdollisuutensa pudotuspelien kotietuun hävitessään vieraissa niukasti Murcialle 76-78 (38-36). Salin kasasi pisteen ja kaksi levypalloa. Malaga on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Erik Murphyn Manresa koki kovan takaiskun pudotuspelejä ajatellen häviten neljännen peräkkäisen tappionsa, kun se taipui Joventutin vieraana 70-86 (36-44). Murphy loukkaantui ottelussa ja ehti sitä ennen tilastoida kaksi pistettä, neljä levypalloa, syötön ja torjunnan. Manresa on juuri pudotuspelien ulkopuolella yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Erik Murphy loukkaantui. (Kuva: Ville Vuorinen)

LEB Oron pudotuspeleissä Roope Ahosen Oviedo koki toisen tappionsa Ourenselle. Tällä kertaa Ourense oli vahvempi numeroin 76-71 (37-38). Ahonen oli jälleen joukkueensa paras pistemies heittämällä 13 pistettä. Hän urakoi 35 minuuttia ja sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Oviedo on nyt selkä seinää vasten ollen ottelusarjassa 0-2-tappiolla. Final Four -turnaukseen pääsemiseksi vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan 87-73 (39-32)-voitolla Le Portelista. Strasbourg on sarjassa kahdeksantena, kun runkosarjaa on kierros pelaamatta.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia