Alex Murphy taas suomalaiskohtaamisen voittoon

20.11.2023 09:47 Espanjassa, Islannissa ja Ranskassa nähtiin viikonloppuna suomalaisten kohtaamiset ja Erik Murphy, Antti Kanervo ja Mikko Larkas pääsivät maistelemaan voittoa.

Jacob Grandison ja Alex Murphy iskivät yhteen Espanjassa. (Kuva: FIBA)

Espanjan liigassa Elias Valtonen ja Sasu Salin juhlistivat voittoja. Manresan vahva vire sai jatkoa Obradoiron kaatuessa selvästi 76-56 (37-25). Valtonen autteli joukkuettaan kuuden pisteen ja kolmen levypallon saldolla. Manresa on kuudentena.
Ottelutilastot

Teneriffa puolestaan pyyhälsi Palencian yli 92-71 (49-35)-voitolla. Salin sai rivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Voitolla Teneriffa nosti voittoprosenttinsa 50:een.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana nähtiin Susijengin MM-pelaajien taistelu, kun Alex Murphy toivotti Jacob Grandisonin Menorcan vieraakseen. Sarjakärki Estudiantes jyräsi toisella puoliajalla selvään 81-56 (32-25)-voittoon. Murphy merkkautti viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Grandisonin ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo.
Ottelutilastot

Caceresin orastava voittoputki tuli päätökseen Gipuzkoan vieraana numeroin 64-88 (26-48). Remu Raitanen oli teholuvulla (14) mitattuna joukkueensa ykkönen yhdeksän pisteen, kuuden levypallon ja syötön tilastoilla. Caceresilla on kolme voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin ja Le Portelin voittokulku tyssäsi Mikko Larkaksen Strasbourgin vieraana. Strasbourg otti ottelusta 90-75 (34-46)-voiton. Strasbourg käänsi ottelun viimeisellä neljänneksellä voittamalla sen peräti 36-12. Maxhuni oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteellä ja tilastot täyttyivät kolmella levypallolla ja syötöllä. Strasbourg paranteli asemiaan ollen nyt 12. ja Le Portel on yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös Paris Basketballin voittoputki katkesi, kun Roanne yllätti pääkaupunkilaiset 83-76 (43-36). Jantunen upotti yhden kolmeen pisteen heiton ja täytteli rivejään neljällä levypallolla, syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Tappiosta huolimatta Tuomas Iisalon miehistö jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Henri Kantonen kunnostautui syöttelijänä pedaten joukkuekaverilleen korin neljästi, mutta Mazeikiai hävisi Lietkabelisille 64-82 (34-39). Syötöt jäivät Kantosen ainoiksi tilastomerkinnöiksi. Mazeikiai on sarjassa yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovin Bolognan voittoputki katkesi Panathinaikosin vieraana 76-90 (42-45).
Ottelutilastot

Patrioti Levice jatkaa Slovakian sarjan kakkospaikalla voitettuaan Handlovan 88-70 (40-34). Severi Kaukiaisen tilastomerkinnäksi tuli yksi syöttö.
Ottelutilastot

Adrianmeren kakkostasolla, ABA2:ssa, Perttu Blomgrenin Domzale koki kirvelevän 83-89 (46-32, 76-76)-tappion Vojvodinalle. Vojvodina tuli varsinaisen peliajan viime hetkillä tasoihin kolmen pisteen heitolla ja vei jatkoajan nimiinsä. Blomgren heitti ottelussa yhdeksän pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi syötön ja torjui kerran. Domzalella on voitto ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Domzale sai balsamia haavoilleen viikonlopun toisessa ottelussaan, kun Mozzart Skopje kaatui vieraskentällä 70-63 (33-40). Blomgrenille merkittiin kaksi pistettä, neljä syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Antti Kanervo pääsi paukuttelemaan henkseleitä Islannin liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Stjarnan voitti kotonaan Osku Heinosen ja Ville Tahvanaisen Haukarin 89-79 (52-43). Kanervo pussitti 12 pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Suomalaisten ykköstykki oli 14 pistettä heittänyt Tahvanainen, joka keräsi lisäksi kolme levypalloa, syötön ja torjunnan. Heinoselle kirjattiin kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Ilmari Toikkanen pääsi nauttimaan murskavoitosta Svendborg Rabbitsin nakertaessa Amagerin kumoon 125-73 (52-33). Toikkasen riville kirjailtiin neljä pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Rabbits jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Trey Niemi oli Lumezzanen parhaimmistoa 10 pisteen, viiden levypallon ja riiston tilastoilla. Siitä huolimatta Virtus Imola oli kotonaan vahvempi 55-83 (25-33). Lumezzane on Serie B:n B-lohkossa 14.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen otti kauden toisen voittonsa, kun Löwen Braunschweig kaatui jatkoajan jälkeen 92-87 (39-39, 77-77). Voiton tekee erityisen maukkaaksi se, että Tigers nousi varsinaisella peliajalla viime sekunneilla tasoihin.
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervolan vahvasta 11 pisteen, kuuden levypallon, seitsemän syötön ja kahden riiston ottelusta huolimatta, Ehingen Urspring hävisi Oberhaching Tropicsin vieraana 76-82 (37-42). Ehingen on etelälohkossa jumbona voitettuaan vasta yhden ottelun.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden puolusti kotipesäänsä tehokkaasti Gunners Oberwart kaatuessa selvästi 75-54 (36-24). Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

Näytä lisää vastaavia