16-vuotiaat tytöt rökittivät Ruotsin

5.1.2008 Baltic Sea Cupin viimeinen päivä tarjosi suomalaisittain juhlaa, sillä 16-vuotiaat tytöt ja pojat kukistivat viimeisissä kamppailuissaan Ruotsin. Tyttöjen voittolukemat kirjattiin 60-53. Päivän tehokkain Susi-paita oli Taru Madekivi 17 pisteellään.

16-vuotiaat tytöt aloittivat viimeisen ottelunsa Ruotsia vastaan tehokkaasti. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Suomi oli iskenyt taululle 20 pistettä Ruotsin 14 vastaan. Toisella jaksolla tahti hieman hiipui, mutta Susi-paidat kuittasivat senkin paremmin ja tauolle lähdettiin Suomen johtaessa 34-24.

Taru Madekivi löysi sihtinsä kaaren takaan tykittäen neljä kolmosta viidestä yrityksestä sisään. Emmi Järn oli ruotsalaisille myös paha pideltävä ja sen lisäksi Susi-paidat taistelivat ilmatilan hallinnan itselleen. Evita Iiskolan ja Laura Saarisen johdolla Suomi voitti levypallot selvästi 26-17.

Isosiskonsa maajoukkueen otteluita Suomen lipun kanssa paikan päälle katsomaan matkustanut Jalmari Holopainen piti myös näkemästään.

- Ihan hyvältä näyttää, kommentoi Jalmari ensimmäistä puoliaikaa.

Jalmari, pelaajat ja 16-vuotiaiden valmennustiimi eivät voineet tuudittautua vielä voittotunnelmiin, sillä ruotsalaiset saivat kolmannella jaksolla kavennettua Suomen johdon viiteen pisteeseen (44-39).

Neljännen jakson ratkaisuksi muodostui lopulta Suomen tiivistynyt puolustuspelaaminen. Ruotsalaisten korille ajot saatiin viimein kuriin ja muutamalla kovalla suomalaiskorilla voitto varmistui lukemin 60-53.

Varsinkin Laura Juhola nosteli kaksi tärkeää koria ja Emma Nikulan upea kääntöhyppyheitto varmisti lopulta seitsemän pisteen voiton.

- Kyllä näki, että tyttöjen jalkoja painoi. Saimme lopulta ajot pois ja pakotimme vastustajan heittämään kaukaa vaikeista paikoista. Tämä oli hyvä ottelu siinä mielessä, että vastassa oli joukkue, joka sekä ajoi korille, että otti heittoja. Jouduimme keskittymään molempiin. Kun vastustaja tekee 53 pistettä, niin silloin pelaat puolustavaa koripalloa, kommentoi Harri Jokela joukkueen suoritusta.

Kullanarvoinen kokemus

Baltic Sea Cup oli koko 16-vuotiaiden tyttöjen valmennustiimille ja pelaajille arvokas tapahtuma.

- Turnaus antoi valtavasti meille. Näimme pelaajien taitotasoa, paineensietokykyä ja taktisten neuvojen omaksumista kansainvälisessä ympäristössä. Nämä ovat kullanarvoisia tapahtumia, joita soisi olevan vielä enemmän, totesi Jokela.

16-vuotiaiden apuvalmentaja Jussi Laaksolle joukkue ja valmennusryhmä oli uusi ja Baltic Sea Cup auttoi paljon koko valmennustiimiä roolien ja vastuiden jakamisessa. Jatkossa työskentely on entistä helpompaa.

- Meillä on potentiaalisia pelaajia tässä ryhmässä. Paljon on vielä tekemistä, mutta meillä on isoja monipuolisia ja urheilullisia pelaajia, kuvaili Jussi Räikkä puolestaan 16-vuotiaiden tyttöjen ryhmää.

Baltic Sea Cupin lopullisia sijoituksia ja tilastoja voi lukea turnauksen nettisivuilta osoitteesta http://bsbc.basket.ee/.

Baltic Sea Cup 2.-5.1. Tallinna

16-vuotiaat tytöt Suomi-Ruotsi 60-53 (34-24)

Nimi

pisteet/levypallot

Laura Juhola

7/4

Anette Juvonen

6/3

Hanna Auvinen

Kuumeessa

Kati Kärkkäinen

2/1

Taru Madekivi

17/3

Emma Nikula

2/6

Annika Holopainen

0/0

Evita Iiskola

4/11

Ellen Nurmi

7/3/4 syöttöä

Laura Saarinen

7/9

Tessa Jaakkola

0/0

Emmi Järn

8/4

 

Asiat

 
4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

Näytä lisää vastaavia