Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

6.5.2021 12:19 Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

Daniel Dolenc on valmiina mestaruustaisteluun. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matkalla finaaliin Swans raivasi tieltään ensin Grazin ja sen jälkeen Oberwart Gunnersin. Mirolybov on ollut tyytyväinen tähänastiseen pudotuspelimatkaan.

- Vähimmäistavoite on saavutettu. Meillä oli vaikeat puolivälierät ja välierät, kun vastustajat pelasivat ihan eri tavalla kuin me. Heidän perustui paljon 1 vastaan 1 -pelaamiseen ja he yrittivät säkittää ja sumputtaa meitä. Olen erittäin tyytyväinen siitä miten saimme homman hoidettua, iloitsee Mirolybov.

Swans voitti runkosarjan ja sillä on kotietu myös finaaleihin lähdettäessä. Dolencin mukaan joukkue ei saanut mitään helpolla aiemmissa ottelusarjoissa.

- Tiesimme, että meillä on kovia joukkueita vastassa ja hienoa, että pystyimme voittamaan ja hoitamaan homman yhdessä joukkueena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bulls ja Swans ovat käyneet viimevuosina kovaa taistelua Itävallan herruudesta. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksissa edellisfinaaleissa ja sitä aiempana vuonna Bulls pudotti Swansin välierävaiheessa. Bulls onkin voittanut mestaruuden kolmasti peräkkäin, kun taas Swans jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan sitten vuoden 2010. Sen jälkeen se on lähtenyt finaalisarjasta hopeamitali kaulassaan neljästi. Gmundenissa mestaruutta on siis odotettu pitkään ja hartaasti.

- Nälkä on iso. Meidän pitää pitää huoli siitä, etteivät nälkä ja odotukset ovat liian isoja. Pysytään yhteisessä tekemisessämme ja pelataan yhdessä, korostaa Mirolybov.

Dolenc on luottavainen, että tällä kaudella mestaruusjuhlia päästään viettämään Gmundenissa.

- Joukkueilla on ollut jo monta finaalia vastakkain ja Bulls on napannut ne nimiinsä. Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet joukkueet. Kunhan pelaamme omat asiamme oikein ja hyvin, tämän pitäisi kääntyä meille.

Dolenc on henkilökohtaisesti valmis kauden loppuhuipennukseen.

- Pitkä on ollut matka, ja kuten muutenkin, niin kausi on ollut vähän uudella tavalla raskas. Yksi iso juttu on ollut fanien puuttuminen, mutta täytyy olla kiitollinen, että olemme nyt tässä ja päässeet näin pitkälle. Matka on ollut pitkä, mutta fiilis on hieno. Mieli ja kroppa ovat kunnossa eikä sitä pidä pitää itsestäänselvyytenä. Innokkaana lähdetään finaaliin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi ja niistä kolme on päättynyt Swansin eduksi. Mirolybov ei kuitenkaan anna juuri painoarvoa vanhoille tuloksille.

- Loppupeleissä sillä ei ole varmaan merkitystä. Kaikissa neljässä pelissä meillä oli vähän eri kokoonpanoja eikä kumpikaan päässyt pelaamaan täydellä miehistöllä. Mutta antaa se osviittaa ja luottamusta, että pystymme Kapfenbergin voittamaan. Se on kuitenkin kovan työn takana.

Swansin aiemmat pudotuspelivastustajat ovat perustaneet peliään enemmän yksilötaitoon, mutta Bulls on taas hieman erityyppinen vastustaja. Mirolybov odottaa kovaa finaalisarjaa.

- He ovat täynnä hyviä yksilöitä ja heillä on neljä amerikkalaista, yksi serbi ja yksi kroaatti, mutta he pelaavat vähän organisoidumpaa koripalloa kuin edelliset vastustajat. He perustavat pelinsä paljon korin alle, mutta he myös juoksevat kenttä. Meidän pitää onnistua hyvin ja tiukka finaali on tulossa, ennakoi Mirolybov.

Swans Gmundenin ja Kapfenberg Bullsin välinen finaalisarja starttaa torstaina. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Henkilöt

 
11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

Näytä lisää vastaavia