Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

4.5.2021 14:17 Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

Sofia Pelander pelasi ensimmäisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner puristi runkosarjassa toiseksi ja eteni välieriin saakka, mutta kevään yllätysjoukkue Panthers Osnabrück oli lopulta vahvempi otteluvoitoin 2-0. Herneriä riivasivat pitkin kautta loukkaantumiset ja erityisesti pudotuspeleissä rivit harvenivat pahasti.

- Meillä oli joukkueena tosi vaikea kausi. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja rikkonainen kausi, Pelander aloittaa kauden ruotimisen.

Myös Pelander joutui katselemaan osan pudotuspeleistä sivusta, sillä puolivälierissä häneltä murtui nenä.

- Puolivälierissä tuli pari loukkaantumista lisää ja välierissä pari lisää. Itselläni jäi puolivälierissä kaksi peliä ja välierissä yksi peli välistä. Välierät pelasimme aika pienellä kokoonpanolla ja hävisimme sen niukasti.

Hernerin pelaajapula oli pronssiotteluun lähdettäessä jo niin paha, että joukkueen päävalmentaja yritti perua koko pelin. Pelander joutui myös katsomaan pronssipelin sivusta ja yhteensä joukkueen kokoonpanosta puuttui kuusi pelaajaa loukkaantumisten takia. Lopulta Herner pelasi pronssipelin kuudella pelaajalla, joista kaksi oli seuran nuorta junioripelaajaa. Herner ei pystynyt pistämään pronssipelissä Marburgille hanttiin, vaan hävisi selvästi 41-82.

- Totta kai harmittaa, sillä jos meillä olisi ollut vähän parempi tuuri loukkaantumisten kanssa, niin kausi olisi voinut päättyä eri tavalla. Olimme treenanneet seitsemän kuukautta ja sitten se loppuu siihen, että häviämme pronssipelin 40 pisteellä. Eihän se kauhean hyvältä tunnu. Siitä jää kuitenkin motivaatiota jatkoa varten.

- Kokonaisuudessaan vähän harmittaa, mutta sellaista urheilu välillä on ja loukkaantumiset kuuluvat siihen. Meillä oli kyllä ihan uskomattoman paljon epäonnea joukkueena koko kauden, harmittelee Pelander.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja lähti hakemaan uusia haasteita uudesta sarjasta ja maasta. Sopeutuminen Saksan liigaan otti aikansa, mutta hän nousi kauden edetessä entistä isompaan rooliin. Kauden keskiarvoikseen hän tilastoi 8,7 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

- Oma kausi oli osittain myös vaikea. Alkukaudesta minulla oli ongelmia virheiden kanssa ja loppukautta kohden se parani ja tuntui, että saan luottoa valmentajalta. Ehkä vähän liian kauan kesti sopeutua liigaan. Ei sillä tavalla, että se olisi tosi paljon kovempi kuin Ruotsin liiga, mutta jokainen liiga on erilainen ja niissä on erityyppisiä pelaajia. Sopeutuminen kesti vähän kauemmin kuin olisin toivonut. Sellaista se välillä on. Pieni paussi, ja kesällä innolla kohti treenejä ja uutta kautta, arvioi Pelander.

Saksassa kausi pystyttiin viemään läpi ilman suurempia katkoksia ja taukoja.

- Saksan liiga oli hyvin järjestetty ja meidät testattiin ennen jokaista peliä. Saimme vietyä koko kauden loppuun ja treenata ja tehdä sitä mitä rakastaa. Siitä täytyy olla kiitollinen.

Ruotsin ja Saksan lisäksi myös Tshekissä pelannut Pelander haluaa jatkaa edelleen ulkomailla.

- Uusi kausi on vielä vähän auki ja katsotaan mitä tapahtuu. Neuvotteluja on käynnissä ja tarkoitus olisi pelata vielä Euroopassa. Kesä menee Ruotsissa töissä ja katsotaan sitten syksymmällä, mikä on uusi kotiosoite, lääkäriksi valmistunut Pelander kertoo suunnitelmistaan.

Sofia Pelanderin kauden tilastot

Henkilöt

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia