Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

9.1.2021 12:40 Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner lähti vuoteen 2021 Bundesliigan kolmannelta sijalta, kun se on voittanut 10 pelistään seitsemän. Pelanderin mukaan joukkueella on kuitenkin varaa petrata loppukautta ajatellen.

- Olen viihtynyt täällä hyvin. Seura pitää hyvää huolta pelaajista ja tulen hyvin toimeen joukkuekavereiden kanssa. Meillä on vain ollut vähän loukkaantumisia ja vaihtuvuutta syksyn aikana. Nyt tuntuu siltä, että palaset ovat hiljalleen loksahtamassa kohdilleen. Meille tuli syksyllä muutama vähän typerä tappio. Olemme treenanneet paljon tämän vuodenvaihteen ajan ja uskon, että kehityskäyrämme on ylöspäin kohti kevättä, Pelander arvioi joukkueen alkukautta.

Herner lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin ja haastaa sarjaa viime vuosina dominoineet Kelternin ja Wasserburgin.

- Menemme yksi peli kerrallaan. Meillä on ollut sellaisia pelejä, jotka sarjataulukkoa katsomalla olisi luullut helpoksi, mutta sitten se ei ole ollutkaan. Jokaiseen peliin pitää keskittyä koko ajan. Toivottavasti ottaisimme keväällä pari päänahkaa lisää ja saisimme hyvän sijan pudotuspeleihin.

Sofia Pelander ei ole täysin tyytyväinen omiin esityksiinsä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelander on saanut hyvin vastuuta joukkueessa pelaten keskimäärin 20,5 minuuttia ja tilastoiden keskiarvoikseen 8,6 pistettä ja 5,9 levypalloa. Hän ei ole kuitenkaan aivan tyytyväinen omiin suorituksiinsa.

- Omiin peleihini en ole ihan niin tyytyväinen. Vähän on ollut vaihtelevaa ja liikaa ailahtelua. Muutamia hyviäkin pelejä on ollut, mutta liikaa aaltoilua. Olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, että tulen parantamaan loppukaudesta.

- En ole huolissani. Olen joukkuepelaaja ja minun pitäisi olla itse hieman aggressiivisempi. Välillä koris on tällaista.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja oppi tuntemaan Ruotsin sarjan läpikotaisin.  Saksa on tuonut mukaan toivottua vaihtelua ja uusia haasteita.

- Taso on aika samanlainen kuin Ruotsissa, mutta Ruotsissa on enemmän puoliammattilaisjoukkueita. Ero ei ole niin iso tasossa. On kiva, että sarjassa on 12 joukkuetta ja pääsee pelaamaan uusia pelaajia ja joukkueita vastaan. Ruotsissa alkoi olla jo vähän tylsää, kun kaikki olivat tuttuja. Siellä kaikki myös tiesivät, etten ole hirveän hyvä heittämään kolmen pisteen heittoja, mutta täällä kaikki eivät onneksi sitä vielä tiedä, Pelander toteaa nauraen.  

Helmikuun EM-karsintakuplaan intoa täynnä

Susiladies jatkaa EM-karsintojaan helmikuun alussa, kun se kohtaa lohkon kärkijoukkueet Belgian ja Ukrainan Portugalissa järjestettävässä kuplassa. Edellisessä karsintakuplassa Susiladies nappasi ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun se voitti Portugalin. Pelanderin mukaan Susiladies lähtee nälkäisenä jahtaamaan lisävoittoja.

- Se oli meille tärkeä voitto. Siitä on pitkä aika, kun olen voittanut maajoukkueen kanssa. Se toi kaikille varmasti lisää itsevarmuutta ja –luottamusta. Samanlaisella innolla lähdemme sitten seuraavaan maajoukkueikkunaan. Jos siellä saisimme yhden kovan joukkueen yllätettyä, niin se olisi mahtavaa. Toivottavasti saamme Awakin mukaan, niin meillä olisi siinä hyvä jokerikortti, Susiladiesin kapteeni toteaa viitaten edellisen karsintaikkunan missanneeseen Awak Kuieriin.

Susiladies pääsee taas haastamaan Belgiaa helmikuussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi on helmikuun karsintaikkunassa kovan paikan edessä, sillä se kohtaa lohkon kärkijoukkueet. Belgia on jo kisapaikkansa varmistanut ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla edelliskuplassa Suomen 84-66.

- Belgia voi olla aika kova, mutta Ukrainaa vastaan meillä on mahdollisuudet. Meillä ei ole niissä peleissä mitään hävittävää. Luulen, että Portugali-voitto oli iso juttu koko naiskoripallolle ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä.

Susiladies kohtaa Belgian 4.2. ja Ukrainan 6.2.

Henkilöt

 
8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

Näytä lisää vastaavia