Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

9.1.2021 12:40 Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner lähti vuoteen 2021 Bundesliigan kolmannelta sijalta, kun se on voittanut 10 pelistään seitsemän. Pelanderin mukaan joukkueella on kuitenkin varaa petrata loppukautta ajatellen.

- Olen viihtynyt täällä hyvin. Seura pitää hyvää huolta pelaajista ja tulen hyvin toimeen joukkuekavereiden kanssa. Meillä on vain ollut vähän loukkaantumisia ja vaihtuvuutta syksyn aikana. Nyt tuntuu siltä, että palaset ovat hiljalleen loksahtamassa kohdilleen. Meille tuli syksyllä muutama vähän typerä tappio. Olemme treenanneet paljon tämän vuodenvaihteen ajan ja uskon, että kehityskäyrämme on ylöspäin kohti kevättä, Pelander arvioi joukkueen alkukautta.

Herner lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin ja haastaa sarjaa viime vuosina dominoineet Kelternin ja Wasserburgin.

- Menemme yksi peli kerrallaan. Meillä on ollut sellaisia pelejä, jotka sarjataulukkoa katsomalla olisi luullut helpoksi, mutta sitten se ei ole ollutkaan. Jokaiseen peliin pitää keskittyä koko ajan. Toivottavasti ottaisimme keväällä pari päänahkaa lisää ja saisimme hyvän sijan pudotuspeleihin.

Sofia Pelander ei ole täysin tyytyväinen omiin esityksiinsä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelander on saanut hyvin vastuuta joukkueessa pelaten keskimäärin 20,5 minuuttia ja tilastoiden keskiarvoikseen 8,6 pistettä ja 5,9 levypalloa. Hän ei ole kuitenkaan aivan tyytyväinen omiin suorituksiinsa.

- Omiin peleihini en ole ihan niin tyytyväinen. Vähän on ollut vaihtelevaa ja liikaa ailahtelua. Muutamia hyviäkin pelejä on ollut, mutta liikaa aaltoilua. Olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, että tulen parantamaan loppukaudesta.

- En ole huolissani. Olen joukkuepelaaja ja minun pitäisi olla itse hieman aggressiivisempi. Välillä koris on tällaista.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja oppi tuntemaan Ruotsin sarjan läpikotaisin.  Saksa on tuonut mukaan toivottua vaihtelua ja uusia haasteita.

- Taso on aika samanlainen kuin Ruotsissa, mutta Ruotsissa on enemmän puoliammattilaisjoukkueita. Ero ei ole niin iso tasossa. On kiva, että sarjassa on 12 joukkuetta ja pääsee pelaamaan uusia pelaajia ja joukkueita vastaan. Ruotsissa alkoi olla jo vähän tylsää, kun kaikki olivat tuttuja. Siellä kaikki myös tiesivät, etten ole hirveän hyvä heittämään kolmen pisteen heittoja, mutta täällä kaikki eivät onneksi sitä vielä tiedä, Pelander toteaa nauraen.  

Helmikuun EM-karsintakuplaan intoa täynnä

Susiladies jatkaa EM-karsintojaan helmikuun alussa, kun se kohtaa lohkon kärkijoukkueet Belgian ja Ukrainan Portugalissa järjestettävässä kuplassa. Edellisessä karsintakuplassa Susiladies nappasi ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun se voitti Portugalin. Pelanderin mukaan Susiladies lähtee nälkäisenä jahtaamaan lisävoittoja.

- Se oli meille tärkeä voitto. Siitä on pitkä aika, kun olen voittanut maajoukkueen kanssa. Se toi kaikille varmasti lisää itsevarmuutta ja –luottamusta. Samanlaisella innolla lähdemme sitten seuraavaan maajoukkueikkunaan. Jos siellä saisimme yhden kovan joukkueen yllätettyä, niin se olisi mahtavaa. Toivottavasti saamme Awakin mukaan, niin meillä olisi siinä hyvä jokerikortti, Susiladiesin kapteeni toteaa viitaten edellisen karsintaikkunan missanneeseen Awak Kuieriin.

Susiladies pääsee taas haastamaan Belgiaa helmikuussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi on helmikuun karsintaikkunassa kovan paikan edessä, sillä se kohtaa lohkon kärkijoukkueet. Belgia on jo kisapaikkansa varmistanut ja Ukraina osoitti kovuutensa voittamalla edelliskuplassa Suomen 84-66.

- Belgia voi olla aika kova, mutta Ukrainaa vastaan meillä on mahdollisuudet. Meillä ei ole niissä peleissä mitään hävittävää. Luulen, että Portugali-voitto oli iso juttu koko naiskoripallolle ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä.

Susiladies kohtaa Belgian 4.2. ja Ukrainan 6.2.

Henkilöt

 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

Näytä lisää vastaavia