Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

6.11.2022 22:49 Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

Mikael Jantunen pääsee vahvassa iskussa MM-karsintoihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen oli Trevison kärkinimiä, kun joukkue kaatoi kotonaan Brescian 99-92 (42-42). Jantunen uurasti 31 minuuttia ja flirttaili tupla-tuplan kanssa 15 pisteen ja yhdeksän levypallon tilastoilla. Lisäksi riville kirjattiin kolme riistoa ja syöttö.
Ottelutilastot

Vanhat joukkuekaverit Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic iskivät yhteen Teneriffan ja Bilbaon kohdatessa toisensa. Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa 73-57 (38-23)-voitolla. Salin upotti yhden kolmen pisteen heiton ja nappasi neljä levypalloa. Kaarinasta korisoppinsa ammentanut Sulejmanovic tilastoi kaksi pistettä ja otti kuusi levypalloa. Teneriffa on jaetulla kärkisijalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa pelattiin viikonlopun aikana myös toinen kierros. Edellispelissään kauden avaustappionsa kokenut Tigers Tübingen palasi nopeasti voittojen tielle kaatamalla Düsseldorfin 88-81 (48-38). Susijengiin kutsun saanut Aatu Kivimäki oli taas vahvana heittäessään 14 pistettä ja ruokkiessaan joukkuekavereitaan kuudesti. Käsiin jäi myös yksi irtopalloa sekä kaksi vastustajan palloa. Daniel Janssonin valmentama Tigers on tukevasti kärkitaistelussa.
Ottelutilastot

Luukas Vaara heitti kolmasti vapaaheittoviivalta sisään ja tilastoi myös kaksi levypalloa ja syötön Phoenix Hagenin voittaessa Eisbären Bremerhavenin 99-76 (47-35).
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli kahdesti loppuviikosta tositoimissa ja lauantain yli 50 pisteen murskavoittoa Nidaros Jetsista seurasi sunnuntaina pisteen voitto Bärum Basketista. Tällä kertaa Fyllinge oli parempi 71-70 (32-29). Aidoolle kertyi 11 pisteen, viiden levypallon, kuuden syötön, kahden riiston ja kahden torjunnan statistiikkarivi.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg ei onnistunut palaamaan voittojen tielle Ranskan liigassa kohdatessaan Bourg-en-Bressen. Strasbourg hävisi 69-74 (36-39).
Ottelutilastot
 

Korishuuma jatkuu! Susijengi palaa kotiyleisön eteen marraskuussa, kun MM-jatkokarsinnassa vastaan asettuu etelänaapuri Viro. MM-paikan jo saalistaneelle Susijengille jokainen lisävoitto karsinnoissa vie kohti parempaa arvokoria ensi kesän MM-kisoihin, joten panoksia ottelusta ei puutu. Tule ulvomaan historialliseen suoritukseen ja kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa yltänyt Susijengi takaisin kotiparketille maanantaina 14.11. Liput >

 
8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

29.12.2023 18:21 Susijengi

Alexander Madsen kevätkaudeksi Espanjan liigaan

Syyskauden ajan Latvian mestari VEF Rigaa FIBA:n Mestareiden liigassa ja Viron-Latvian koripalloliigassa edustanut Susijengin ison pään luottomies Alexander Madsen, 208 cm ja 28 vuotta, on allekirjoittanut kevätkauden kattavan sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan BC Andorran kanssa.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

22.12.2023 15:25 Susijengi

Maxhuni jatkaa Le Portelissa kauden loppuun asti

Le Portelin Ranskan liigan jumbosijalta pudotuspelijahtiin erinomaisilla otteillaan siivittänyt Susijengin kulmakivi Edon Maxhuni, 25, jatkaa joukkueessa kauden loppuun asti. Hyvinkään Pontevan kasvatti liittyi joukkueeseen lokakuun puolessavälissä syyskauden kattavalla sopimuksella, mutta vakuutti seurajohdon osaamisellaan.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

18.12.2023 07:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin – ”Pientä ylpeyttä voi tuntea”

Sasu Salin sai 300 ottelua täyteen Espanjan liigassa viikonloppuna ja juhlisti saavutusta suomalaiskohtaamisen voitolla. Saksassa maan maailmanmestaruuteen johdattanut Gordon Herbert pokkasi vuoden valmentajan tittelin.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

11.12.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandisonille kauden paras peli Espanjassa

Jacob Grandison pelasi vielä lyhyen ammattilaisuransa parhaan pelin johdattaessaan Menorcan tärkeään voittoon. Severi Kaukiainen teki puolestaan ensiesiintymisensä Kalev/Cramon riveissä.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

3.12.2023 11:07 Susijengi

Severi Kaukiainen loppukaudeksi BC Kalev/Cramon paitaan

Syyskauden ajan Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa ja Slovakian liigassa edustanut Peli-Karhujen kasvatti ja hallitseva Korisliigan MVP Severi Kaukiainen, 25, vaihtaa maata ja seuraa. 185-senttinen Kaukiainen on allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan perinteikkään tallinnalaisjoukkue BC Kalev/Cramon kanssa.

27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

Näytä lisää vastaavia