Digitaalisen Koripallomuseon avoin ideariihi 28.11. Helsingissä

20.11.2017 Koripallomuseo pyrkii ajattelemaan museomaailmaa uudella tavalla, seinättömästikin. Työryhmä on pohtinut millainen digitaalinen Koripallomuseo voisi olla. Miten museo voisi olla entistä vaikuttavampi ja tavoittavampi, tukien upeasti kehittynyttä lajikulttuuriakin. Vielä ollaan starttivaiheessa…

Koripallomuseo pyrkii toimimaan innovatiivisesti tiiviisti osana koripalloyhteisöä. Nyt luodaan uutta digitaalisen museon näkökulmasta, joka on museomaailmassakin uusi aluevaltaus.

Työryhmää vahvistetaan ja etsitään osaajia tukemaan museon kehitystyötä.

Nyt haetaan lisäosaamista työryhmään luomaan jotain ihan uutta korikseen ja museomaailmaan! Onko sinulla lajirakkauden lisäksi osaamista ja ajatuksia verkosta, digitaalisuudesta, koodaamisesta, markkinoinnista, sisällöntuotosta, rahoitusmahdollisuuksista... etc.

Tule mukaan osaksi koripallon tarinaa ja liity avoimeen ideariiheen heittämään ajatuksiasi sekä verkostoitumaan muiden osaajien kanssa.

Työryhmässä ovat jo nyt mukana mm. Ossi Ahto, Kimmo Järvikangas, Mikko Simon ja Petri Vilpponen.

- Mukaan tuleminen ei velvoita mihinkään, mutta työryhmässä voi jatkaa mukana, jos se tukee omia intressejä.
 

Agenda:

1. Millainen digitaalinen museo voisi olla toteutukseltaan? Mikä kiinnostaisi yleisöä, miten yhteisöllisyys ja sisällöntuotto, teknologiset valinnat? (Pienryhmissä ideointia ja purku)

2. Millaisia ideoita rahoitusmalliksi löydetään?
 

Ideariihi kokoontuu:

Paikka: Tuokko Oy, Gradus-talo, Paciuksenkatu 25, 5. krs (käynti Kallioportaankadun puolelta)
Aika: Tiistai 28.11. kello 17-19.30
 

Ilmoittautuminen:

Etukäteen: jari.toivonen@kotka.fi
- Voit avata halutessasi hiukan jo etukäteen ajatuksiasi/osaamistasi.
Kutsujana Koripallomuseo ja työryhmä. Saa jakaa vapaasti.


Lisätietoja:
Jari Toivonen
Museonjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
www.koripallomuseo.fi

 
11.6.2019 10:09 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlaturnauksen yhteydessä Arvokas iltapäivä -seminaari 17.8.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Koripallomuseon kanssa Arvokas iltapäivä -seminaarin lauantaina 17.8. Tapahtuman tuotto menee Koripallomuseon työhön sekä We deliver -rahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.

18.1.2019 09:32 Koripalloliitto tiedottaa

Lea Hakala nimettiin suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

3.1.2019 13:58 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlavuoden ”Throwback Thursday” tuo someen suomikoriksen huippuhetkiä

Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.

Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

Koripallomuseon näyttely Malmilla joudutaan sulkemaan

Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.

Finnish Basketball Hall of Fame sai merkittävän tukijan Amerin Kulttuurisäätiöstä

Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseolle 10000 €:n vuotuisen tuen neljäksi vuodeksi (2018-2021). Tarkoituksena tuen avulla on luoda toiminnasta yhä yhteisöllisempää ja osallistavampaa digitaalisuuden, alumniuden sekä Kohtaamisia-tapahtumien jatkon myötä.

Talouden, teknologian ja urheilun ilmiöitä -seminaari Salossa 27.3.

Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita.

Koripallomuseon Kohtaamisia-hankkeen jatkorahoitus varmistui

Koripallomuseon (viralliselta nimeltä Finnish Basketball Hall of Fame) Kohtaamisia-hanke sai noin 30000 euron jatkorahoituksen. Hankkeen toisessa osassa kierretään vielä käymättömiä koripallopaikkakuntia, kerätään kuvia/esineistöä kokoelmaan ja ennen kaikkea koostetaan hankkeen tuloksista ja kokemuksista raportti koripallon, sekä muidenkin lajien, hyödyksi.

Koripallomuseossa syntymäpäivät 22.9. – uutuutena esillä ToPo ja HKT

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo avasi uuden näyttelyn Malmilla, Helsingissä, elokuussa 2016. Näyttelysisältöä uudistetaan hiukan ja juhlitaan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa perjantaina 22.9. koko päivän.

Suomen Koripallomuseo on nyt Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo

Koripallomuseolla on nyt uusi nimi ja uusi logo. Uusi nimi on Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo. Koripallomuseon nimen muutos ja uusi visuaalinen linjaus ovat osa museon roolin selkeyttämistä ja ajanmukaistamista.

Näytä lisää vastaavia