ToPo ja Kouvottaret voittoihin ylemmässä jatkosarjassa – taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy alemmassa jatkosarjassa

16.2.2022 20:54 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja FoA kasvattivat voittosaldojaan.

Sarah Toeaina hääri Kouvottarien tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo karkasi toisella puoliajalla

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin Helsingin paikallisottelu, jossa HBA sai vieraakseen ToPo:n. Vierasjoukkue oli ottelussa parempi 76-62.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Jakso päättyi tilanteessa 19-19.

Sama tahti jatkui myös ottelun toisella jaksolla. ToPo onnistui kuitenkin nousemaan jakson aikana kuskin paikalle Gabriela Bronsonin johdolla. Puoliajalla tilanne oli 37-34.

Vierasjoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson. Se piti jakson aikana Märskyn yhdeksässä pisteessä ja pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 55-43.

Viimeinen jakso oli jälleen pisteiden puolesta tasainen. ToPo:n voittoa Märsky ei kuitenkaan päässyt uhkaamaan vaan vierasjoukkue vei sarjapisteet 76-62.

Erika Davenport teki 16 pistettä ja kaapi 15 levypalloa. Myös Taru Tuukkanen ylsi tupla-tuplaan. Hän kasasi 19 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Henna Sandvik upotti Märskylle 14 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli ei kestänyt Kouvottarien kyydissä

Viime aikoina alavireisesti pelannut Vimpelin Veto sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 92-65.

Ottelun avauskymppi oli jännittävä. Kouvottaret pääsi lopulta ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisen jakson kouvolalaisryhmä aloitti loistavasti. Se pussitti yhdeksän pistettä ennen kuin kotijoukkue onnistui korin teossa. Vimpeli sai jälleen pelinsä rytmistä kiinni, mutta puoliajalla Kouvottaret johti 42-30.

Kouvottaret ei päästänyt kolmannella jaksolle kotijoukkuetta kantaansa kiinni. Päätösjaksolle mentiin tilanteessa 62-48.

Vierasjoukkue pelasi hyvän päätösjakson eikä päästänyt Vimpeliä enää taistelemaan voitosta.  Sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 92-65.

Sarah Toeaina teki ottelussa 30 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Rashida Timbilla teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 13 levypallolla. Kym Royster säkitti Vimpelille 30 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

Ottelutilasto

EBT urakoi voiton

Maanantaina pisteet Espoosta hakenut Lappeenrannan Catz kohtasi toisen espoolaisjoukkueen perättäin, kun EBT matkasi Lappeenrantaan. Sarjapisteet matkasivat Espooseen jatkoajan jälkeen 78-76.

Myös Espoossa ottelun alku oli tasainen. EBT vei avausjakson nimiinsä 16-15.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella jaksolla. Roolit kuitenkin vaihtuivat, kun Catz vei jakson nimiinsä 16-14 ja pääsi puoliajalle pisteen johdossa.

Ottelun kokonaiskuva ei muuttunut myöskään kolmannella jaksolla. Kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtoaan kolmella pisteellä. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 53-49.

Päätösjaksolla EBT nousi Catzin rinnalle. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 71-71.

Vierasjoukkue onnistui jatkoajalla paremmin. Se vei sarjapisteet, kun Lotta Vesiluoma heitti kolmen pisteen heitolla loppulukemiksi 78-76.

- Näin ylpeä en ole omista pelaajistani vielä ollut. Olimme totaalisen passiivisempia kolme ensimmäistä erää ja meitä vastaan tehtiin tuossa ajassa enemmän helppoja koreja kuin mitä normaalisti viiteen matsiin. Neljännessä erässä aloimme pelata omaa peliämme ja onnistuimme nousemaan kohtuullisen haastavasta tilanteesta hienoon vierasvoittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Alyesha Lovett teki ottelussa 23 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Venla Määttänen upotti 19 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Catzin Elena Melto teki hurjan päivätyön. Hänelle kertyi 28 pistettä ja 16 levypalloa.

- Ärsyttää tietysti, ottelu ratkesi oikeastaan neljännen erän viidellä minuutilla. Emme pysyneet organisoituneina ja aloimme hätiköidä kun EBT tuli kovaa päälle, Catzin Lotta Hämäläinen harmitteli ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

FoA otti vierasvoiton

Alemman jatkosarjan myöhäisemmässä ottelussa Pyrintö sai vieraakseen Forssan Alun. Alku otti tärkeät pisteet pudotuspelipaikkataistelussa, kun se voitti 84-71.

Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Paremmin onnistui kuitenkin vierasjoukkue ja se pääsi tauolle johdossa 25-21.

Alku kasvatti johtoaan toisella jaksolla. Se oli jo karkaamassa, mutta Pyrintö sai kavennettua tilanteeksi 48-34 vielä ennen puoliaikaa.

Kotijoukkue nousi hienon kolmannen jakson ansiosta taistelemaan voitosta. Päätösjaksolle lähdettiin vieraiden viiden pisteen johdossa.

Alku varmisti voiton päätösjaksolla. Voitto kirjattiin lopulta 84-71.

Davida Dale oli lähellä tripla-tuplaa. Hän pussitti 22 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen säesti 17 pisteellä. Whisper Fisher teki Pyrinnölle 16 pistettä ja otti 12 levypalloa.

Ottelutilasto

 
11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

27.7.2022 13:56 Naisten Korisliiga

Riikka Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Vimpelin Veto ja seuran oma kasvatti Riikka Kujala, 27, ovat solmineet jatkosopimuksen.

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga

Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

25.7.2022 08:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Anni Kujalan, 29, kanssa. Kujalalle tuleva kausi tulee olemaan jo hänen kymmenes naisten Korisliigassa.

22.7.2022 10:08 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari jatkaa Tampereen Pyrinnössä

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt jatkosopimuksen jo kahdeksanteen liigakauteensa valmistautuvan Iina Keski-Saaren, 24, kanssa.

22.7.2022 09:47 Naisten Korisliiga

Kouvottarille tukku jatkosopimuksia ja uutena pelaajan Timperi – Frimodig jatkaa valmennuksessa

Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kouvottaret on tehnyt tukun jatkosopimuksia, kun Saara Sandell, Roosa Frimodig, Yasmine Blomfelt sekä päävalmentaja Joonas Frimodig ovat tehneet jatkosopimukset. Uutena pelaajana Kouvottarissa nähdään Johanna Timperi.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

21.7.2022 08:33 Naisten Korisliiga

Breon Gunnels täydentää Forssan Alun ulkomaalaiskolmikon

Naisten Korisliigassa pelaava Forssan Alku on tehnyt pelaajasopimuksen kolmannen ulkomaalaisvahvistuksensa kanssa, kun Breon ”Bre” Gunnels, 23, käynnistää ammattilaisuransa Forssassa.

20.7.2022 12:07 Naisten Korisliiga

Cierra Walker Gonzagan yliopistosta vahvistamaan Hongan naisten joukkuetta

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Cierra Walkersin, 24, kanssa. Walker päätti seniorikautensa keväällä Gonzagan yliopistossa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

15.7.2022 16:51 Naisten Korisliiga

Kaulo, Pirttinen ja Monk sopimuksiin Forssan Alun kanssa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-23 kattavat pelaajasopimukset Mimmi Kaulon, Kaisa Pirttisen ja LaShonda Monkin kanssa.

5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

Näytä lisää vastaavia