Jatkosarjat pyörähtivät käyntiin – ToPo:lle murskavoitto

12.2.2022 19:29 Naisten Korisliigassa molemmat jatkosarjat pyörähtivät käyntiin. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja PeKa. EBT puolestaan kaatoi alemmassa jatkosarjassa Pyrinnön.

Erika Davenport ja ToPo aloittivat jatkosarjan vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo aloitti urakkansa murskavoitolla

ToPo sai ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Helsinkiläisjoukkue oli kotonaan murskaava ja vei pisteet ottelusta 99-54.

ToPo aloitti ottelun vahvasti. Sen puolustus oli avauspuolikkaalla loistavaa. Se onnistui myös hyökkäyspäässä hienosti ja pääsi puoliajalle johdossa 47-24.

Kotijoukkue ratkaisi jakson viimeistään kolmannella jaksolla. Vieraat eivät saaneet helsinkiläisten hyökkäyspeliä kuriin. Joukkue pääsi päätösjaksolle 45 pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla ei enää ottelun lopputuloksen kannalta ollut juurikaan merkitystä. ToPo otti tärkeät pisteet 99-54.


- Tänään meiltä nähtiin lähestulkoon nappiesitys, jos vertaa esimerkiksi Vimpeli vieraspeliin, onnistuimme erinomaisesti. ViVeltä puuttui tänään yksi tärkeä pelaaja, mutta on heillä muitakin hyviä pelaajia ja se ei poista meidän voiton arvoa. Kiva aloittaa tämä ylempi jatkosarja tällä tavalla, tästä on hyvä jatkaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

ToPo:n joukkue onnistui laajalla rintamalla. Erika Davenport teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa 16 pisteellä yhdeksällä levypallolla ja yhdeksällä koriin johtaneella syötöllä. Kym Royster teki Vimpelille 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

- ToPo oli tänään selvästi parempi, he olivat tänään valmiimpia pelaamaan. Meille tuli liikaa menetyksiä, jota kautta ToPo pääsi juoksemaan liikaa helppoja koreja. ToPo käytti vahvuuksiaan, me emme päässeet omalle tasollemme. Kaksi viikkoa sitten Vimpelissä pelasimme hyvän ja tasaisen ottelun, mutta tänään meillä ei riittänyt, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala harmitteli.

Ottelutilasto

PeKa kesti HBA:n kirin

Ylempään jatkosarjaan tiensä selvittäneet sarjakärki Peli-Karhut ja HBA-Märsky kohtasivat Kotkassa. PeKa voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 89-83.

Avausjakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Tauolle mentiin tilanteessa 23-23.

Kotijoukkue nappasi kuskin paikan itselleen toisella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli tuotti Märskylle vaikeuksia ja puoliajalla kotkalaiset johtivat 55-48.

Kolmannella jaksolla PeKa paransi puolustuspelaamistaan ja onnistui sen ansiosta kasvattamaan johtonsa 15 pisteeseen.

HBA pelasi hienon päätösjohdon, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. PeKa otti ottelusta sarjapisteet 89-83.

Roosa Lehtoranta upotti 19 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Naomi Davenport säesti 17 pisteellä. Märskyn Elina Aarnisalo oli liekeissä ja upotti uransa ennätyspisteet 33 pisteellä.

Ottelutilasto

EBT nappasi kotivoiton

Alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa EBT sai vieraakseen Tamperen Pyrinnön. Kotijoukkue jatkoi Pyrinnön tappioputkea 63-52.

Avauspuolikkaalla nähtiin tiukkaa puolustuspelaamista. Kotijoukkue oli hieman vieraitaan etevämpi ja pääsi puoliajalle johdossa 27-25.

Kolmannella jaksolla EBT kasvatti eroaan Pyrintöön. Se onnistui jakson aikana pitämään vieraat kahdeksassa pisteessä ja kasvatti johtonsa 13 pisteeseen.

Vierasjoukkue taisteli hyvin päätösjaksolla, mutta ei onnistunut kuromaan eroa umpeen. Sarjapisteet jäivät lopulta Espooseen 63-52.

- Tosi tyytyväinen, että voitimme. Teimme kovasti hommia ja yritimme parhaamme. Ensimmäisellä puoliajalla olimme jopa hieman kiireisiä ja emme pystyneet riittävästi rauhoittumaan heidän eri paikkapuolustuksia vastaan. Toisella puoliajalla jatkoimme hommia ja saimme hieman malttia hyökkäyspeliin, EBT:n Niko päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

Alyesha Lovett on viimeaikoina ollut hurjassa vireessä. Hän oli jälleen lähes pitelemätön. Hänen tilastoihinsa merkittiin 31 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Cierra Johnson teki Pyrinnölle 16 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

- Puolustukseen olen tyytyväinen, mutta hyökkäys meni turhaan yksin yrittämiseksi, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä kertasi.

Ottelutilasto

 
28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

Honka haki voiton Kouvolasta

Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

1.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

Näytä lisää vastaavia