Jatkosarjat pyörähtivät käyntiin – ToPo:lle murskavoitto

12.2.2022 19:29 Naisten Korisliigassa molemmat jatkosarjat pyörähtivät käyntiin. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja PeKa. EBT puolestaan kaatoi alemmassa jatkosarjassa Pyrinnön.

Erika Davenport ja ToPo aloittivat jatkosarjan vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo aloitti urakkansa murskavoitolla

ToPo sai ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Helsinkiläisjoukkue oli kotonaan murskaava ja vei pisteet ottelusta 99-54.

ToPo aloitti ottelun vahvasti. Sen puolustus oli avauspuolikkaalla loistavaa. Se onnistui myös hyökkäyspäässä hienosti ja pääsi puoliajalle johdossa 47-24.

Kotijoukkue ratkaisi jakson viimeistään kolmannella jaksolla. Vieraat eivät saaneet helsinkiläisten hyökkäyspeliä kuriin. Joukkue pääsi päätösjaksolle 45 pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla ei enää ottelun lopputuloksen kannalta ollut juurikaan merkitystä. ToPo otti tärkeät pisteet 99-54.


- Tänään meiltä nähtiin lähestulkoon nappiesitys, jos vertaa esimerkiksi Vimpeli vieraspeliin, onnistuimme erinomaisesti. ViVeltä puuttui tänään yksi tärkeä pelaaja, mutta on heillä muitakin hyviä pelaajia ja se ei poista meidän voiton arvoa. Kiva aloittaa tämä ylempi jatkosarja tällä tavalla, tästä on hyvä jatkaa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

ToPo:n joukkue onnistui laajalla rintamalla. Erika Davenport teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa 16 pisteellä yhdeksällä levypallolla ja yhdeksällä koriin johtaneella syötöllä. Kym Royster teki Vimpelille 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

- ToPo oli tänään selvästi parempi, he olivat tänään valmiimpia pelaamaan. Meille tuli liikaa menetyksiä, jota kautta ToPo pääsi juoksemaan liikaa helppoja koreja. ToPo käytti vahvuuksiaan, me emme päässeet omalle tasollemme. Kaksi viikkoa sitten Vimpelissä pelasimme hyvän ja tasaisen ottelun, mutta tänään meillä ei riittänyt, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala harmitteli.

Ottelutilasto

PeKa kesti HBA:n kirin

Ylempään jatkosarjaan tiensä selvittäneet sarjakärki Peli-Karhut ja HBA-Märsky kohtasivat Kotkassa. PeKa voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 89-83.

Avausjakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Tauolle mentiin tilanteessa 23-23.

Kotijoukkue nappasi kuskin paikan itselleen toisella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli tuotti Märskylle vaikeuksia ja puoliajalla kotkalaiset johtivat 55-48.

Kolmannella jaksolla PeKa paransi puolustuspelaamistaan ja onnistui sen ansiosta kasvattamaan johtonsa 15 pisteeseen.

HBA pelasi hienon päätösjohdon, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. PeKa otti ottelusta sarjapisteet 89-83.

Roosa Lehtoranta upotti 19 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Naomi Davenport säesti 17 pisteellä. Märskyn Elina Aarnisalo oli liekeissä ja upotti uransa ennätyspisteet 33 pisteellä.

Ottelutilasto

EBT nappasi kotivoiton

Alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa EBT sai vieraakseen Tamperen Pyrinnön. Kotijoukkue jatkoi Pyrinnön tappioputkea 63-52.

Avauspuolikkaalla nähtiin tiukkaa puolustuspelaamista. Kotijoukkue oli hieman vieraitaan etevämpi ja pääsi puoliajalle johdossa 27-25.

Kolmannella jaksolla EBT kasvatti eroaan Pyrintöön. Se onnistui jakson aikana pitämään vieraat kahdeksassa pisteessä ja kasvatti johtonsa 13 pisteeseen.

Vierasjoukkue taisteli hyvin päätösjaksolla, mutta ei onnistunut kuromaan eroa umpeen. Sarjapisteet jäivät lopulta Espooseen 63-52.

- Tosi tyytyväinen, että voitimme. Teimme kovasti hommia ja yritimme parhaamme. Ensimmäisellä puoliajalla olimme jopa hieman kiireisiä ja emme pystyneet riittävästi rauhoittumaan heidän eri paikkapuolustuksia vastaan. Toisella puoliajalla jatkoimme hommia ja saimme hieman malttia hyökkäyspeliin, EBT:n Niko päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

Alyesha Lovett on viimeaikoina ollut hurjassa vireessä. Hän oli jälleen lähes pitelemätön. Hänen tilastoihinsa merkittiin 31 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Cierra Johnson teki Pyrinnölle 16 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

- Puolustukseen olen tyytyväinen, mutta hyökkäys meni turhaan yksin yrittämiseksi, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä kertasi.

Ottelutilasto

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia