Susijengin pelit pysyvät vapailla kanavilla, FIBA ja Nelonen Media sopimukseen lähetysoikeuksista

3.11.2021 15:15 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA ja Nelonen Media ovat sopineet miesten maajoukkueen, Susijengin tulevista lähetysoikeuksista. Sopimus pitää sisällään karsintoineen vuoden 2023 MM-kilpailut ja vuoden 2025 EM-kilpailut.

Susijengin edesottamuksia voi seurata tulevaisuudessakin vapaalla kanavalla. Kuva: Ville Vuorinen

- Tämä on todella upea uutinen koripallofaneille. Suomi jakaa muun maailman intohimon koripalloa kohtaan ja yhteistyö Nelonen Median kanssa takaa, että FIBA:n kisat ovat tulevien vuosien aikana kattavasti fanien katsottavissa, FIBA:n media ja markkinointijohtaja Frank Leenders kommentoi.

- On hienoa saada Susijengi Nelonen Median kanaville! Kotimainen maajoukkuekoripallo täydentää upeasti Ruudun kattavaa koripallotarjontaa, johon kuuluu jo ennestään muun muassa NBA sekä miesten ja naisten Korisliiga. Toivotamme Susijengille menestystä peleihin, kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Nelonen Media lähettää Susijengin MM-karsinnat kotikatsomoihin vapailla kanavilla. Otteluiden suomenkielisestä selostuksesta vastaa Ruudusta tuttu NBA-selostaja Kristian Palotie.

- Olemme kovin iloisia siitä, että Susijengin karsintaottelut näkyvät jatkossakin vapailla kanavilla. Se on iso asia suomalaiselle koripallolle, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara iloitsee.

Susijengi aloittaa karsinnan vuoden 2023 MM-kisoihin marraskuussa Ruotsia (25.11.) ja Kroatiaa (28.11.) vastaan. Marraskuun MM-karsintaottelut näkyvät JIM-kanavalla.

FIBA:lla oli aiemmin sopimus Ylen kanssa, joka kattaa vielä ensi vuoteen koronapandemian vuoksi siirretyt EM-kilpailut. Susijengi pelaa EM-kisojen alkulohkonsa syyskuun alussa 2022 Tshekin Prahassa.

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Näytä lisää vastaavia