Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

17.10.2022 10:28 Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

Max Besselink siirtyy Saksan Bundesliigaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Besselink teki jo kesällä Würzburgin kanssa sopimuksen, mutta se purettiin myöhemmin. Besselinkin sopimus Göttingenin kanssa on kaksivuotinen. Alkukauden Besselink edusti Tapiolan Honkaa, mutta ei pelannut Korisliigassa tällä kaudella. HNMKY:n kasvatti on pelannut Korisliigassa Helsinki Seagullsissa sekä viime kaudella BC Nokian riveissä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Besselink debytoi heti viikonloppuna Göttingenin riveissä, kun Bundesliigajoukkueet pelasivat Saksan Cupin merkeissä. Besselink sai vastuuta kahdeksan minuuttia napaten sinä aikana yhden riiston. Göttingen voitti Ulmin 86-82 (36-42).
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli kentän tähti, kun hän pussitti 20 pistettä Merlins Crailsheimin voittaessa Niners Chemnitzin 86-72 (40-37). Maxhuni sai tililleen myös kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg eteni jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoon, kun Heidelberg kaatoi jatkoajan jälkeen Löwen Braunschweigin 85-85 (73-73, 41-36). Voittokori nähtiin jatkoajan viimeisellä sekunnilla summerin soidessa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Giants Leverkusenin 98-66 (48-35). Aatu Kivimäki sai tilastoihinsa kolme pistettä, neljä levypalloa, kahdeksan syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Luukas Vaaran Phoenix Hagen sen sijaan taipui Vechtalle 74-91 (34-48). Vaara kerrytti tilastojaan kahdella pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Sasu Salin oli jälleen Teneriffan ykkösnimiä pussittaessaan 14 pistettä joukkueen jatkaessa puhtaalla pelillä. Tällä kertaa Obradoiro kaatui selvästi 86-67 (39-43). Salin saalisti myös syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa sen sijaan taipui Katalonian paikallisväännössä Barcelonalle 78-101 (29-37). Valtoselle merkittiin kaksi pistettä.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitanen oli taas vahvana yhdeksän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Albacete taipui kuitenkin Andorralle 63-93 (33-47).
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli isossa roolissa Trevison kaataessa Dinamo Sassarin 79-71 (41-37). Jantunen lukeutui joukkueen parhaimmistoon 10 pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kreikan liigassa AEK juhli 83-68 (37-25)-voittoa Apollon Patrasista. Alexander Madsen pussitti viisi pistettä ja käsiin jäi neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmi säkenöi 19 pisteen saaliilla, mutta Craiova hävisi kotonaan Cluj-Napocalle 71-93 (30-46). Palmi koristeli tilastojaan monipuolisesti myös kahdella levypallolla, syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla. Shawn Hopkins ei ollut Craiovan kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphy vietti kahden voiton viikonloppua, kun Hokkaido voitti Toyaman kahdesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Hokkaido pääsi suhteellisen helpolla voittamalla selvästi 100-77 (47-26). Murphy oli joukkueensa ykkösnimi 17 pisteellä, kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa käytiin tiukempi taistelu voitosta, mutta se kääntyi lopulta Hokkaidolle 88-85 (42-40). Murphy oli jälleen Hokkaidon parhaimmistoa 15 pisteen saldolla ja tilastoja koristeltiin myös kolmella levypallolla ja kahdella syötöllä.
Ottelutilastot

B2:n puolella Erik Murphyn Fukushima Firebonds taipui viikonloppuna kahdesti Chiban käsittelyssä. Ensimmäisessä pelissä Chiba otti selvän 84-65 (35-36)-voiton Murphyn kasatessa kaksi pistettä, kolme levypalloa, syötön ja torjunnan.
Ottelutilastot

Toinen peli sujui tasaisemmin, mutta Chiba vei siinäkin voiton lukemin 87-78 (36-27). Murphy kantoi kortensa kekoon 10 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg koki Ranskan liigassa niukan 71-73 (27-38).
Ottelutilastot

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden otti selvän 98-76 (49-34)-voiton Klosterneuburg Dukesista ja jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

Näytä lisää vastaavia