Susijengin kesän ohjelma valmistuu terveysmääräysten ehdoilla

9.4.2020 12:00 Koronaviruspandemia on rukannut monilla yhteiskunnallisilla alueilla kalentereita uuteen uskoon. Päävalmentaja Henrik Dettmann kertoo, että Susijengi varautuu leirittämään pelaajiaan ja jopa järjestämään maaotteluita kesällä 2020 – mutta vain niin kauan kuin se on turvallista ja terveysmääräysten mukaista.

Susijengi aloitti EM-karsinnat helmikuussa. Kotikentällä Espoossa Serbia oli vahvempi, mutta joukkue haki tärkeän vierasvoiton Sveitsistä. Kuva: Ville Vuorinen/Susijengi

Susijengin pelaajien ja valmennusjohdon keskuudessa vallitseva olotila on samanlainen kuin kaikilla muillakin inhimillisen elämän osa-alueilla – odottava. 

Vaikka pandemian ja sitä patoamaan nostettujen poikkeustilarajoitteiden kestosta on tällä hetkellä tiedossa vain valistunutta spekulaatiota, kulissien takana työnteko jatkuu, jotta maajoukkuetoiminta olisi mahdollista käynnistää lyhyellä varoitusajalla.

- On ilmiselvää, että seurajoukkuekauden päätyttyä kesken kaiken kaikki koripallotoimijat janoavat paluuta normaaliin arkeen. Täällä seurajoukkuekauden suhteen juna valitettavasti varmastikin meni jo, mutta pidämme ovea raollaan maajoukkuetoiminnan käynnistämiseksi, Dettmann kommentoi.

- Fakta on kuitenkin se, että ennen kaikkea meidän kaikkien on odotettava ja noudatettava hallituksen määräyksiä. Koripallon pariin palataan sitten, kun se on turvallista ja suositeltavaa.

 

Kesän aikataulut elävät

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Susijengin oli tarkoitus leirittää pääosin nuorista pelaajista koostuvaa miehistöään kesäkuussa ja huipentaa leiritys juhannusviikon maaotteluihin. Vaikka kesäkuun alun leiritys vaikuttaa nykytiedon valossa hyvin epätodennäköiseltä, koronaviruksen aiheuttamat myllerrykset ovat toisaalta myös vapauttaneet aikataulua keski- ja loppukesästä.

- Kansainvälisen koripallon kalenteri on muuttunut pandemian vuoksi radikaalisti, mikä toisaalta antaa meille pelivaraa leirittää pelaajia heinä- tai elokuussa, jos olosuhteet sille avautuvat. Meillä on joka tapauksessa riittävät olosuhteet käynnistää leiritys lyhyelläkin varoitusajalla, Dettmann kertoo.

Dettmann ei tahdo kuitenkaan vielä tässä vaiheessa vahvistaa sitä, minkälainen miehistö Susijengin paidassa kesällä 2020 nähtäisiin.

- Meillä on juuri nyt toimettomina kymmenittäin niin nuoria kuin kokeneempia pelaajia, joiden sormet syyhyävät mahdollisuudesta päästä takaisin koripallon pariin. Pelaajalistoihin palataan, kun sen aika on.

Dettmannin suuri toive on, että koko yhteiskunta pääsisi palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen mahdollisimman pian ja Susijengi pääsisi tarjoamaan kotiyleisölleen maaotteluelämyksen vielä kesän 2020 aikana.

- Tämän koettelemuksen jälkeen urheilun kaltaisten, ihmisiä yhteen tuovien elämysten arvo korostuu entisestään. Voin vain kuvitella sitä metelin määrää, kun joukkueet juoksevat kentälle ensimmäisissä otteluissa jälkeen pandemian.

 

EM-karsinnat toivottavasti aikataulussa, EM-kisoja pohditaan

EM-karsintaurakkaansa Susijengi jatkaa marraskuun lopulla, jolloin joukkue kohtaa Georgian Espoo Metro Areenalla sekä Serbian vieraskentällä.

Dettmann haluaa uskoa, että EM-karsinnat jatkuvat alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Syyskuulle 2021 kaavaillut EM-kisat ovat puolestaan aivan oma kysymyksensä.

- Ken elää, se näkee. Olympiakisojen ja jalkapallon EM-kisojen siirtäminen ensi vuoteen tekee kesän 2021 urheilukalenterista jo valmiiksi poikkeuksellisen tiiviin ja FIBA:ssa varmasti keskustellaan paraikaa siitäkin, tahdotaanko EM-kisat pelata vain muutamia viikkoja olympialaisten päättymisen jälkeen, Dettmann pohtii.

- Meille olennaisinta on kuitenkin keskittyä niihin asioihin, mihin voimme itse vaikuttaa. Pelaajat tekevät parhaansa kehittyäkseen poikkeusolosuhteissa ja meidän koripalloperheenä on tarjottava heille mahdollisuus palata parhaisiin mahdollisiin harjoitus- ja peliolosuhteisiin heti, kun se on mahdollista.

 
26.11.2020 18:00 Susijengi

Susijengi ennen kokemattomassa ja uudessa kuplatilanteessa – mutta mikä ihme on kupla?

Susijengi vetäytyi maanantaina kolmen muun maajoukkueen tavoin helsinkiläishotelliin eristyksiin muista ihmisistä. Mitä kaikkea kupla pitääkään sisällään?

20.11.2020 15:00 Susijengi

Susijengin EM-karsintakupla järjestetään ilman yleisöä

Pääkaupunkiseudun uudet yleisörajoitukset kieltävät yli 20 hengen yleisötapahtumien järjestämisen ensi maanantaista lähtien.

18.8.2020 12:00 Susijengi

Palloilulajien päävalmentajat: ”Lasten ja nuorten harrastustoiminta turvattava”

Suomen suurimpien palloilulajien maajoukkueiden päävalmentajat Henrik Dettmann, Jukka Jalonen, Markku Kanerva ja Petteri Nykky ilmaisevat yhteisen huolensa koronapandemian vaikutuksista suomalaisiin lapsiin ja nuoriin. Päävalmentajat peräänkuuluttavat tarkkaa harkintaa pohdittaessa lasten ja nuorten urheiluharrastustoiminnan rajoituksia.

5.6.2020 08:52 NBA

NBA päätti uudelleenkäynnistään NBA-kauden 22 joukkueen voimin, Markkasen ja Bullsin kausi päättyi

NBA-kauden sarjakauden on määrä jatkua 22 joukkueen voimin 31. heinäkuuta alkaen Disney Worldissa. Lauri Markkasen Chicago Bulls ei päässyt 22 joukkueen mukaan, mikä tarkoittaa, että joukkueen kausi on ohitse.

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

Näytä lisää vastaavia