Sunnuntaina Susijengillä vastassa sisuuntunut Kroatia

2.7.2022 12:11 MM-karsintalohko C:n hännänhuipuksi jäänyt Kroatia lähti kuluvaan karsintaikkunaan suurin odotuksin tuotuaan riveihinsä mm. NBA-tähtensä Ivica Zubacin ja Bojan Bogdanovicin, mutta sai torstaina selkäänsä Slovenialta. Hanno Möttölä uskookin, että MM-jatkokarsintapaikasta selkä seinää vasten pelaava Kroatia on vaarallinen, varteenotettava vastus.

Sasu Salin naulasi Susijengin voittoon joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuussa, kun Suomi voitti 77-71. Kuva: Ville Vuorinen

Kahdessa edellisessä karsintaikkunassa Kroatia pelasi epätyypillisen pienellä joukkueella NBA- ja Euroliiga-pelaajiensa uupuessa rivistä.

Kolmen niukan tappion ja yhden jatkoaikavoiton jälkeen Kroatia päätti ennaltaehkäistä työtapaturmien mahdollisuuden kesän karsintaikkunassa tuomalla riviin kaikki maan eturivin pelaajat, mutta siitä huolimatta Slovenia ei antanut Kroatialle mitään mahdollisuutta torstain MM-karsintaottelussa Ljubljanassa.

Ei saa kuitenkaan antaa yhden ottelun hämätä, Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Hanno Möttölä toteaa.

- Kroatian pelissä näkyi torstaina vielä yhteisten harjoituspäivien vähyys. Sunnuntaina Kroatia on kuitenkin selkä seinää vasten loppuunmyydyllä kotiareenallaan, joten intensiteetti tulee olemaan huikealla tasolla ja siihen meidän täytyy pystyä vastaamaan.

Susijengillä oli torstai-iltana yhdentoista peliminuutin ajan vaikeuksia Ruotsin hyökkäyspelaamisen kanssa, kunnes susipuolustus lukkiutui uomiinsa ja Ruotsi jäi passivoitui. Vaikka Kroatia on erinomaisen kookas joukkue Ruotsiin verrattuna, lääkkeet ovat Möttölän mukaan samat.

- Klassisesti puolustuksen täytyy olla meidän selkäranka sunnuntaina. Puolustuspää avasi hyökkäyspelimme Ruotsia vastaan, kun pääsimme juoksemaan helppoja koreja levypalloista. Sama resepti toimii Kroatiaakin vastaan. Kroatia pelaa paljon korkeita palloskriinejä (Mario) Hezonjalle ja Bojan (Bogdanovicille) ja ne tilanteet meidän täytyy pystyä neutralisoimaan. Tavoitteemme on saada heidät pelaamaan yhdellä viittä vastaan ja korjata sitten levypallot kotiin.

Sama konsepti pätee hyökkäyspäähän – Susijengin on saneltava tempo.

- Ivica Zubac ja Ante Zizic ovat huippuluokan perinteisiä senttereitä, joilta löytyy kokoa ja massaa ja jotka lähinnä suojelevat koria puolustuspäässä. Meidän täytyy liikuttaa palloa ahkeraan ja saada Kroatian puolustus liikkeeseen ja ulos mukavuusalueeltaan. Sitten vaan täytyy kliinisesti hyödyntää syntyneet edut ja toki heiton on tiputtava.

Kroatia ja Susijengi kohtaavat Rijekassa sunnuntai-iltana 3.7. klo 21.00 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

Coach Möttölän tärpit – seuraa heitä:

Mario Hezonja (200cm/27v): ”Todella urheilullinen takamies-laituri, joka määrittää itse hyvän ja huonon ratkaisun rajan. Tulee ottamaan paljon ratkaisuja ja haluaa kantaa sankarin viittaa.”

Ivica Zubac (216/25): “Juuri uuden sopimuksen Los Angeles Clippersin kanssa tehnyt Zubac on klassinen sentteri. Erinomainen pick and roll -pelaaja, jolta löytyy myös lähietäisyyden korintekokykyä jump-hookien muodossa.”

Bojan Bogdanovic (204/33): ”Utah Jazzin monipuolinen laituri. Hyvä korinaluspelaaja ja erinomainen kolmen pisteen heittäjä. Selvästi kollektiivisempi kuin Hezonja.”

Kroatian maajoukkue III MM-karsintaikkunassa 26.6.-3.7.2022

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

1

Toni PERKOVIC

191

1998

BC Split (CRO)

2

Goran FILIPOVIC

180

1996

KK Cedevita Junior (CRO)

4

Roko PRKACIN

201

2002

KK Cibona (CRO)

8

Mario HEZONJA

200

1995

UNICS Kazan (RUS)

10

Lovro GNJIDIC

198

2001

Cedevita Olimpija (CRO)

11

Tomislav ZUBCIC

211

1990

Tofas SC (TUR)

17

Dragan BENDER

213

1997

Maccabi Tel Aviv (ISR)

23

Mateo DREZNJAK

196

1999

KK Cibona (CRO)

32

Roko ROGIC

187

1992

Torun (POL)

40

Ivica ZUBAC

216

1997

Los Angeles Clippers (NBA)

41

Ante ZIZIC

210

1997

Anadolu Efes (TUR)

44

Bojan BOGDANOVIC

204

1989

Utah Jazz (NBA)

Päävalmentaja Damir MULAOMEROVIC
Valmentaja Aramis NAGLIC
Valmentaja Vladimir KRSTIC

 
11.8.2022 21:39 Susijengi

Liettua laittoi Susijengin mankeliin Vilnan illassa

Liettua antoi Susijengille täyden 40 minuutin oppitunnin kansainvälisen koripallon lainalaisuuksista, kun joukkueet kohtasivat toiseen kertaan kahdessa illassa. Liettua rynnisti 213-senttisen Jonas Valanciunasin onnistumiset moottorinaan 25–1-johtoon ja rymisteli ottelusta 87–52 (51–24) -murskavoiton.

11.8.2022 13:23 Valmentajat

Valmentaja! Voita ukrainalaiselle juniorille ja hänen kutsuvieraalleen liput Susijengin ja Ukrainan maaotteluun

Valmentaja tai joukkueenjohtaja! Pelaako joukkueessasi ukrainalainen koripallojuniori? Osallistu arvontaan, jossa voit voittaa hänelle ja hänen valitsemalleen suomalaiselle joukkuetoverille liput 18.8. Jyväskylässä pelattavaan Susijengin ja Ukrainan väliseen maaotteluun.

10.8.2022 23:02 Susijengi

Liettuan NBA-jätit löivät alkutahdit – kotijoukkueen sokkialku liikaa Susijengille

Susijengi jatkoi Liettuan vieraana valmistautumistaan kohti MM-jatkokarsintoja ja EM-kisoja. Liki 4600-päinen kotiyleisö sai nauttia kotijoukkueen hurjasta alusta NBA-jättiensä johdolla, jotka siivittivät Liettuan voittoon Kaunasin Žalgirio Arenalla pelatussa maaottelussa lukemin 76–61 (43–29).

9.8.2022 09:35 Susijengi

Liettua laittaa Susijengin testiin jättiläistensä johdolla

Susijengin valmistavat maaottelut jatkuvat keskiviikkona ja torstaina, jolloin Liettua haastaa suomalaisvieraansa painiin NBA-jättiensä Domantas Saboniksen ja Jonas Valanciunaksen johdolla. Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Hanno Möttölä korostaa, että Liettualla on paljon muitakin aseita arsenaalissaan kuin koko.

9.8.2022 08:45 Susijengi

Susijengin EM-kisapaita sekä täydennyserä pelipaitoja myynnissä nyt

6. pelaajan kisavarustukseen on perinteisesti kuulunut pelipaidan lisäksi myös kisapaita. Tämä vuosi ei ole poikkeus, kun Susijengi nähdään EM-parketeille syyskuun alussa.

8.8.2022 12:23 Susijengi

Susijengi Liettuaan neljäntoista miehen voimin

Belgian Tampereella kahdesti kohdannut Susijengi ottaa seuraavaksi suunnakseen Liettuan, jossa joukkue kohtaa väkivahvan isäntäjoukkueen keskiviikkona ja torstaina Kaunasissa ja Vilnassa pelattavissa maaotteluissa. Susijengin valmennusjohto on nimennyt Liettuaan lähtevään ryhmään neljätoista pelaajaa.

7.8.2022 11:25 Susijengi

Teemu Rannikko: ”Nostettiin selkeästi tasoa toiseen peliin”

Historian lehdet havisivat loppuviikolla Tampereella, kun Susijengin peliä kolmella vuosikymmenellä, 149 miesten maaottelussa ja neljissä kansainvälisissä arvokisoissa johtanut Teemu Rannikko, 41, siirtyi joukkueen valmennusjohtoon. Rannikko arvioi ensimmäisiä maaotteluitaan valmentajana positiiviseksi kokemukseksi.

6.8.2022 22:27 Susijengi

Ralli päälle! Susijengi pyöritteli Belgiaa Hakametsässä

Tampereen Hakametsän jäähallissa päästiin lauantai-iltana perinteiseen Delfin Basket -tunnelmaan. Susijengi nosti selkeästi tasoaan sitten toissailtaisen Belgia-tappion ja laulatti 4410-päistä kotiyleisöä iloisella ja henkeä nostattavalla 80–71 (43–37) -revanssivoitolla.

6.8.2022 11:10 Susijengi

Henri Kantonen: ”Susijengissä on paljon kokemusta ja tietoa, joista ammentaa”

Susijengin pelinrakentajalegioonaan lukeutuva ToPo Junioreiden kasvatti Henri Kantonen, 24, päätti kevätkauden 2022 Suomen mestaruuteen Karhubasketin kanssa, mutta on käyttänyt kesäkuukaudet kuntoutumiseen. Henkilökohtaiset tavoitteensa korkealle asettava Kantonen kertoo pitävänsä Susijengiä ensiluokkaisena oppimisympäristönä.

5.8.2022 11:29 Susijengi

Hannes Pöllä: “Lähivuosina on tarkoitus sementoida oma rooli joukkueessa”

Namika Lahti junioreiden koripallotalenttien poolista kohoavalla Hannes Pöllällä, 24, menee hyvin. 211-senttinen mörssäri kuittasi Kouvojen kanssa pelatun menestyskauden päätteeksi Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon ja silminnähden nauttii pelaamisesta. Susijengissä Pöllä pelaa ”pitkää peliä”, jonka tähtäimessä on läpimurto rotaatioon lähivuosina.

4.8.2022 22:28 Susijengi

Susijengi karisteli kesäterää Hakametsässä, Belgia pykälän vahvempi

Susijengi pelasi ensimmäisen maaottelunsa sitten keskikesän voitokkaan MM-karsintaikkunan kohdatessaan Belgian Tampereen Hakametsässä Scandic Cupin avauspäivänä. Susijengi toipui murska-alusta ja piti peliä pitkään näpeissään, kunnes Belgia osui viime minuuttien ratkaisuheitoissa ja nappasi 71–75 (40–39) -voiton.

4.8.2022 10:23 Susijengi

Susidebytantti Perttu Blomgren: ”Tuli sellainen havahtuminen, että mähän oon nyt täällä”

Osoituksena Susijengin alati kohentuvasta kilpailutilanteesta nähdään ringissä kasvavin määrin nuoria, nälkäisiä haastajapelaajia kilpailemassa maajoukkuepaikasta kokeneempia vastaan. Salon Vilppaan Perttu Blomgren, 20, taisteli tänä kesänä tiensä haastajamaajoukkueesta Susijengiin ja kärkkyy Tampereen Scandic Cupissa ensimmäisiä A-maaotteluitaan.

4.8.2022 08:12 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin ura jatkuu Romaniassa

Kansainvälisen ammattilaisuransa Islannin liigasta kaudella 2021–22 aloittanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 27, siirtyy ensi kaudeksi Romaniaan. 195-senttinen Hopkins on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian liigaa ja FIBA Europe Cupin karsintoja pelaavan SCM Craiovan kanssa.

3.8.2022 13:40 Susijengi

Susijengi Tampereelle kuudentoista miehen rintamana

Susijengin valmennusjohto on nimennyt kuusitoista pelaajaa Tampereen Hakametsässä pelattavaan Scandic Cup -turnaukseen. Susijengi kohtaa Tampereella kovavireisen Belgian torstaina 4.8. ja lauantaina 6.8. pelattavissa maaotteluissa.

2.8.2022 09:39 Susijengi

Kovavireinen Belgian leijonat kohtaa Susijengin Hakametsässä

Susijengin perinteiset Delfin Basket -ottelut saavat jatkoa torstaina ja lauantaina Tampereen perinteikkäässä Hakametsän jäähallissa, kun viime vuosina vakuuttavasti esiintynyt Belgia saapuu Suomeen Scandic Cup -maaotteluiden merkeissä.

29.7.2022 13:27 Susijengi

Alex Murphy siirtyy Japanin pääsarjatasolle

Vuosikymmenen taitteen MM- ja EM-karsintaotteluissa Susijengissä edukseen esiintynyt Alex Murphy, 29, jatkaa uraansa Japanissa. Viime kaudella Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (B2) pelannut Murphy, 206, nousee Japanin liigaan solmittuaan yksivuotisen sopimuksen Levanga Hokkaido Sapporon kanssa.

28.7.2022 15:23 Susijengi

VIP-paketit Susijengin MM-karsintaotteluun Nokia Areenalle 25.8.

Torstaina 25.8. uudenkarhealla Nokia Arenalla, Tampereella pelattavan Susijengin MM-karsintaottelun lipunmyynti on käynyt kuumana. Otteluun on saatavilla VIP-lippuja, jonka lisäksi jo hankitun pääsylipun kylkeen voi hankkia VIP-tarjoilun.

27.7.2022 09:52 Susijengi

Susijengin valmennusjohtoon liittynyt Teemu Rannikko: ”Hienot fiilikset ja upea joukkue”

Susijengin valmennusosasto sai tällä viikolla pitkään odotetun ja tervetulleen vahvistuksen joukkoihinsa, kun ainutlaatuisen uran Euroopan ammattilaiskentillä, maajoukkueessa ja kotimaan pääsarjassa pelannut Teemu Rannikko, 41, siirtyi fläppitaulun varteen.

26.7.2022 11:13 Susijengi

Susijengi loppukesän koitoksiin 23 pelaajan miehistöllä

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on kutsunut 23 pelaajan miehistön loppukesän 2022 koitoksiin. Susijengin loppukesän ohjelma käynnistyi maanantai-iltana alkaneella leirillä Helsingin URHEA-hallilla ja etenee valmistavien maaotteluiden ja elokuun lopun MM-karsintojen kautta Prahan ja Berliinin EM-kisoihin.

25.7.2022 14:03 Susijengi

Kreikan mahtiseura AEK Ateena saalisti Alexander Madsenin

Viimeiset kolme vuotta Latvian suurseurassa VEF Riiassa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko Alexander Madsen, 27, siirtyy Kreikkaan. Kahdeksankertainen Kreikan mestari ja neljän vuoden takainen FIBA Mestareiden Liigan voittaja AEK Ateena on solminut yksivuotisen sopimuksen 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin kanssa.

Näytä lisää vastaavia