Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

20.3.2023 09:54 Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

Edon Maxhuni, Mikael Jantunen ja Sasu Salin pääsivät viikonloppuna juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin loisti 18 pisteen saldollaan, kun Teneriffa voitti Obradoiron vieraskentällä 78-58 (35-21). Salin sai tilastoihinsa myös yhden syötön ja yhden levypallon. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitanen lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldolla, mutta Albacete hävisi Ourenselle 74-66 (39-35). Raitanen antoi myös yhden syötön. Albacete on LEB Orossa sijalla 16.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa Italiassa heittäessään 13 pistettä Trevison napattua tärkeän 89-88 (38-36)-voiton Scafatista. Jantunen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla ja neljällä riistolla. Voitolla Treviso nousi yhdeksänneksi ja on voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Saksassa Edon Maxhuni liekitti Merlins Crailsheimin tärkeään 76-68 (32-37)-voittoon Ulmista. Merlins oli pitkään takaa-ajajana, mutta käänsi pelin itselleen päätösneljänneksellä viemällä sen 29-9.Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 16 pisteellään ja lisäksi tilastoriville merkittiin viisi syöttöä ja kolme riistoa. Voitolla Merlins jätti putoamisrajan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Rostock Seawolves otti ison voiton kaataessaan Bambergin 94-88 (48-41). Valtonen kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan. Voitolla Seawolves nousi kahdeksantena olevan Bambergin kanssa tasapisteisiin.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg taipui Löwen Braunschweigin vieraana 82-89 (43-55). Heidelberg on sarjassa 15.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki hääri tehokkaana 11 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla, kun Tigers Tübingen voitti Nürnberg Falconsin 105-98 (52-54). Daniel Janssonin valmentama Tigers on Saksan ProA:ssa toisena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova taipui Voluntarin vieraana 76-84 (45-38). Palmi sai tilastoikseen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Hopkins täytteli riviään viidellä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa sen kaataessa Saint-Vallierin 90-85 (42-42). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja jakoi neljä syöttöä. Saint-Chamond on nyt 14.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR taipui kotonaan Njardvikille 101-120 (53-49). Alanen oli joukueensa levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntakuningas merkkauttaessaan 17 pistettä, kuusi levypalloa, seitsemän syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. KR jatkaa sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Norjassa Fiifi Aidoon kausi tuli päätökseen, kun Fyllingen hävisi pudotuspelien avauskierroksella Bärumulle suoraan 0-2.

Bärum meni otteluparissa johtoon voittamalla avausosan vieraskentällä 109-95 (52-44). Aidoo auttoi Fyllingeniä 22 pisteen, seitsemän levypallon, kolmen syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Fyllingen joutui taipumaan 73-87 (37-39) Aidoon ollessa joukkueensa pistetykki 21 pisteen sadolla ja tilastoihin kertyi myös levypallo ja viisi syöttöä.

Aidoo tilastoi kauden keskiarvoikseen 14,2 pistettä, 3,8 levypalloa, 5,1 syöttöä ja 2,1 riistoa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan liigan ottelussa St. Pöltenin 85-73 (36-33). Voitto oli Swansille yhdeksäs peräkkäinen ja se on tukevasti sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

3.12.2023 11:07 Susijengi

Severi Kaukiainen loppukaudeksi BC Kalev/Cramon paitaan

Syyskauden ajan Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa ja Slovakian liigassa edustanut Peli-Karhujen kasvatti ja hallitseva Korisliigan MVP Severi Kaukiainen, 25, vaihtaa maata ja seuraa. 185-senttinen Kaukiainen on allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan perinteikkään tallinnalaisjoukkue BC Kalev/Cramon kanssa.

27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

2.10.2023 10:22 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vahva debyytti Bundesliigassa

Aatu Kivimäki esiintyi vahvasti ensiesiintymisessään Saksan Bundesliigassa ja Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen pääsivät heti nostelemaan pokaalia Itävallassa.

30.9.2023 08:50 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball historialliseen voittoon

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton Ranskan ProA:ssa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Saksassa ja Sloveniassa puolestaan saatiin sarjakausi korkattua.

Näytä lisää vastaavia