Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

24.10.2022 09:59 Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

Sasu Salin on jatkanut siitä mihin EM-kisoissa jäi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin pisteet auttoivat Teneriffaa haastamaan Barcelonaa, mutta saarelaiset joutuivat lopulta tunnustamaan Barcelonan paremmakseen 67-65 (27-25). Salin heitti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja nappasi ohimennen kolme levypalloa ja riiston. Tappio oli Teneriffalle kauden ensimmäinen Espanjan liigassa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Manresa taipui Murcian vieraana 83-96 (46-47). Valtosen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypallo.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitanen oli Albaceten parhaimmistoa 15 pisteen, seitsemän levypallon ja torjunnan tilastorivillä, mutta Gipuzkoa otti selvän 91-65 (42-32)-voiton.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli isossa roolissa Kreikan liigassa, kun AEK haki 84-80 (40-37)-vierasvoiton viikolla Mestarien liigassa Teneriffan kaataneesta Peristeristä. Madsen heitti 12 pistettä ja nappasi kolme vastustajan ohiheittoa näppeihinsä. Tilastoihin mahtui myös syöttö ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantusen edustama Treviso ei pystynyt haastamaan Virtus Bolognan tähtisikermää, vaan joutui taipumaan numeroin 71-97 (31-44). Jantusen tilastot karttuivat kuudella pisteellä, kahdella levypallolla, neljällä syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Edon Maxhuni ei kyennyt taikomaan Merlins Crailsheimia voittoon Bayreuthin ollessa vahvempi 99-77 (54-34). Maxhunille kertyi kahdeksan pistettä, levypallo ja riisto.
Ottelutilastot

Max Besselink jäi vajaassa viidessä minuutissa ilman tilastomerkintöjä, kun Göttingen taipui kotonaan Rostock Seawolvesille 92-95 (46-49).
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn jatkaa puhtaalla pelillä neljän kierroksen jälkeen. Tällä kertaa Bonn taivutti Löwen Braunschweigin vieraskentällä 79-72 (40-37).

Iisalo sai myös yhden huomionosoituksen lisää, kun hänet valittiin Bonnin paikallislehti General-Anzeigerin äänestyksessä Bonnin vuoden valmentajaksi. Viime kauden päätteeksi hänet palkittiin myös Bundesliigan vuoden parhaana valmentajana. Vuoden joukkueen äänestyksessä Bonn sijoittui toiseksi heti Saksan baseball-mestaruuden voittaneen Bonn Capitalsin jälkeen.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg pisti Euroliiga-joukkue ALBA Berliinin tiukoille, mutta joutui taipumaan 70-78 (30-33).
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Luukas Vaara jäi ilman tehomerkintöjä Phoenix Hagenin voittaessa Paderbornin 98-82 (49-37). Hagenilla on kolme voittoa ja tappio.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki oli Tigers Tübingenin johtotähti, kun Daniel Janssonin luotsaama miehistö jatkoi tappioitta voitettuaan Nürnberg Falconsin 85-67 (40-29). Kivimäki heitti komeasti 17 pistettä ja ripotteli sarakkeisiinsa vielä viisi levypalloa, viisi syöttöä, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Craiova joutui taipumaan Pitestille 71-79 (37-53). Shawn Hopkins kasasi rivilleen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan. Topias Palmi heitti neljä pistettä, nappasi viisi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Hokkaido joutui tunnustamaan Nagoya Diamond Dolphinsin kahdesti paremmakseen viikonlopun aikana. Nagoya vei ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään 107-83 (44-37) Murphyn ollessa joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa Murphyn 11 pisteen, viiden levypallon, syötön ja torjunnan tilastot eivät riittäneet, kun Nagoya otti selvän 112-77 (55-34)-voiton.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana Erik Murphyn Fukushima Firebonds tasasi voitot Rising Zephyr Fukuokan kanssa viikonloppuna. Ensimmäisessä pelissä Firebonds taipui 71-92 (28-36). Murphy sai kasaan 14 pistettä, kuusi levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toiseen peliin Firebonds teki kovan ryhtiliikkeen ja vei ottelun nimiinsä 100-82 (40-37). Murphy oli pitelemätön 25 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Ranskassa Lassi Tuovi joutui taipumaan entiselle seuralleen, kun Gravelines-Dunkerque otti kotikentällään selvän 85-69 (44-37)-voiton. Strasbourgilla on kuudesta pelistä yksi voitto.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä Itävallan liigassa kaadettuaan Kapfenberg Bullsin 84-70 (45-38).
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli vauhdissa Norjassa, kun Fyllingen voitti Nidaros Jersin selvästi 107-48 (56-32). Aidoo täytteli tilastojaan 17 pisteellä, neljällä levypallolla, yhdeksällä syötöllä ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

 
16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

15.1.2023 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovista ja Aleksi Koskisesta Itävallan cupin mestareita

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen täydensivät palkintokaappiaan sunnuntaina Itävallan cupin mestaruudella, kun kaksikon luotsaama Swans Gmunden pääsi nostelemaan pokaalia.

Näytä lisää vastaavia