Salinin Malaga vei EuroCupin suomalaiskohtaamisen

11.10.2018 07:47 EuroCupissa nähtiin harvinaista herkkua, kun pelikentällä oli samanaikaisesti kolme suomalaispeluria Malagan ja Frankfurtin välisessä ottelussa.

Sasu Salin pääsi juhlimaan avausvoittoa EuroCupissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin pääsi paukuttelemaan henkseleitään Shawn Huffille ja Erik Murphylle Malagan otettua voiton. Mestarien liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg aloitti voitolla ja Gerald Lee Juniorin Ironi Ness Ziona eteni FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen.

Frankfurt Skyliners aloitti vahvasti Malagan vieraana johtaen alussa 14-9, mutta sen jälkeen Malaga piti Gordon Herbertin miehistön pisteittä seuraavat kahdeksan minuuttia tykittäen itse samalla 19 pistettä. Frankfurt ei siitä tyrmäysiskusta enää toipunut ja Malaga korjasi voiton nimiinsä 91-64 (47-30).

Salin heitti kaksi pistettä ja sai merkinnät myös levypallo- ja syöttötilastoihin. Murphy nakutti 10 pistettä ja nappasi yhden riiston ennen virhetilinsä täyttymistä. Huff merkkautti kolme pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Molemmilla joukkueilla on kahden kierroksen jälkeen saldona voitto ja tappio.

- Hyvä ensimmäinen voitto EuroCupissa ja vieläpä hyvällä esityksellä. Aina tietysti kiva pelata suomalaisia vastaan ja vielä voittaa, Salin virnuili ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin Mestarien liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mestarien liigassa SIG Strasbourg vieraili Olimpija Ljubljanan vieraana ja nappasi 81-71 (46-34)-voiton. Tuovi oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

- Aika tasapainoinen esitys. Meillä on ollut tässä muutama viikko vaikeampaa, kun meiltä puuttuu muutama pelaaja ja olemme joutuneet pelaamaan aika kapealla ringillä. Tämä oli tasapainoisin esitys mitä olemme viime viikkojen aikana sarjassa pelanneet. Tiesimme aika hyvin miten Olimpijaa vastaan pelata. He ovat nuoria ja energisiä, muttei pidä mennä siihen lankaan, että olisimme hitaampia. Yritimme laittaa heille painetta ja se onnistui. Siinä mielessä matsi meni ihan suunnitelmien mukaan, iloitsi Tuovi.

Tuovi uskoo Strasbourgin mahdollisuuksiin menestyä tämän vuoden Mestarien liigassa.

- Lohkossamme on mielenkiintoisia joukkueita. Bologna on sellainen joukkue jota pitää kunnioittaa, kun katsoo paperilla heidän joukkuettaan. Besiktas, Promitheas ja Bayreuth ovat sellaisia joiden kanssa tulee varmasti hankalia pelejä. Toisaalta, kun saamme täyden pakan, niin voimme lähteä ihan luottavaisena pelaamaan tätä kilpailua ja tavoitteena on mennä mahdollisimman pitkälle, arvioi Tuovi.
Ottelutilastot

Jamar Wilsonin Lietkabelis aloitti niin ikään urakkansa Mestarien liigassa. Lietkabelis oli ottelun alussa parhaimmillaan jo 15 pisteen takamatkalla, mutta näytti kääntävän pelin itselleen kolmannella neljänneksellä johtaen peliä 12 pisteellä. Belgialaiset taistelivat itsensä kuitenkin mukaan pakottaen pelin ensin jatkoajalle ja korjaten lopulta pisteet 91-87 (80-80, 41-40)-voitolla. Wilson tilastoja koristivat seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Lee heitti kahdeksan pistettä, otti levypallon ja antoi kaksi syöttöä, kun Ironi Ness Ziona hävisi FIBA Europe Cupin ottelussa vieraskentällä romanialaiselle Cluj-Napocalle 88-89 (43-42). Ironi Ness Zionan ensimmäisessä osaottelussa hankkima etumatka kuitenkin riitti ja se eteni lohkovaiheeseen yhteispistein 179-167.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen ja Roope Ahonen olivat Oviedon hahmoja, kun joukkue avasi voittotilinsä Espanjan LEB Orossa Oviedon hakiessa 70-57 (43-30)-voiton Caceresista. Ahonen oli joukkueensa paras pistemies 11 pisteellä ja lisäksi hänelle kirjattiin kaksi syöttöä. Nuutinen komppasi hyvin 10 pisteellä, viidellä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

 
5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

15.11.2018 10:10 Susijengi

Sasu Salinin Malaga varmisti jatkopaikan EuroCupissa

EuroCupissa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun vahvan suomalaisedustuksen omaava Frankfurt Skyliners isännöi Sasu Salinin Malagaa. Malaga kävi hakemassa Saksasta tärkeän voiton ja varmisti jatkopaikkansa EuroCupissa. FIBA Europe Cupissa Alex Murphyn Szolnoki Olaj varmisti niin ikään paikkansa seuraavalla kierroksella.

7.11.2018 23:52 Susijengi

Erik Murphyn hirmuvire jatkuu – heitti 33 pistettä EuroCupissa

Erik Murphy on erinomaisessa iskussa tärkeiden MM-karsintaotteluiden alla, kun hän johdatti Frankfurt Skylinersin tärkeään voittoon EuroCupissa Torinoa vastaan. Murphy tuli penkiltä sisään ja heitti peräti 33 pistettä. Mukaviin pistelukuihin ylsivät myös Gerald Lee Junior sekä Jamar Wilson.

1.11.2018 09:37 Susijengi

Susijengiläiset tehokkaina eurokentillä

Susijengin pelaajat osoittivat oivaa pelikuntoa tärkeiden MM-karsintaotteluiden lähestyessä, kun peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin keskiviikon otteluissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

Näytä lisää vastaavia