Rautaiset ammattilaiset luotsaavat Sudenpentuja myös vuonna 2014

28.12.2013 Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohto on valittu vuodelle 2014. Nimettyjen valmentajien keskuudesta löytyy taas kerran huippuammattilaisia, kuten Korisliiga-valmentajat Ari Tammivaara ja Sami Toiviainen. Uusina kasvoina Sudenpennuille antavat oppia myös kaikkien aikojen suomalaispelaaja Hanno Möttölä sekä Tapiolan Hongan Tuomas Iisalo.

Kauhajoen Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara tekee paluun juniorimaajoukkueiden päävalmentajaksi.

Sudenpennut saavat myös oppia kaikkien aikojen suomalaispelaajalta Hanno Möttölältä. Kuvat: Tuomas Venhola & Tytti Nuoramo.

Suomen valkoista ja sinistä kantavat junioripelaajat pääsevät Kisakallion Urheiluopiston Susi Training Centerin ammattimaisten olosuhteiden lisäksi nauttimaan ammattimaisesta valmennuksesta, kun valmennusjohtoon on valittu sopivat sekoitus kokeneita konkareita ja valmennuslahjakkuuksia Susijengi-taustalla.


20-vuotiaiden miesten päävalmentajaksi on valittu Kauhajoen Karhun Ari Tammivaara, joka tekee paluun juniorimaajoukkueiden päävalmentajaksi. Edellisen kerran vuonna 2010 18-vuotiaiden poikien maajoukkuetta valmentanut Tammivaara on toiminut vuosina 2011 ja 2013 miesten haastajamaajoukkueen päävalmentajana. Tammivaaran apuna ovat Ville Tuominen (Bakken Bears, Tanska) ja debyyttinsä juniorimaajoukkueiden apuvalmentajana tekevä Hanno Möttölä.

18-vuotiaiden poikien päävalmentajaksi siirtyy Mikko Larkas, joka luotsaa Divari A:n kärkipaikalla majailevaa Helsinki Seagullsia. Larkas valmensi viime kesänä 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetta. Valmennusjohdon täydentävät Namika Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen ja nuorten olympiavalmentaja Jari Nykänen.

16-vuotiaiden poikien päävalmentaja jatkaa Jyri Lohikoski, joka nosti viime kesänä ikäluokan huikeasti A-divisioonaan. EM-kisojen alkulohkossa Liettuan, Serbian ja Turkin kohtaavan joukkueen apuvalmentajiksi nimettiin St. Josephin yliopistossa oppimismatkalla kuukauden viettänyt Daniel Jansson sekä 57 maajoukkuepeliä pelannut Tuomas Iisalo.


Toiviainen 18-vuotiaiden tyttöjen peräsimeen, Räikkä jatkaa 16-vuotiaden tyttöjen päävalmentajana


18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajaksi on valittu KTP-Basketin Sami Toiviainen, joka tekee samalla debyyttinsä tyttömaajoukkueiden valmentajana. Toiviainen on viimeiset kaksi kesää viettänyt 18-vuotiaiden poikien valmentajana. Viime kauden päätteeksi Korisliigan vuoden valmentajaksi palkitun Toiviaisen apuvalmentaja on Jussi Laakso, joka on edellisen kerran ollut samassa pestissä vuonna 2011.

16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa Jussi Räikkä (Ura Basket), jonka alaisuudessa toimivat Miikka Sopanen ja ensimmäistä vuottaan juniorimaajoukkueiden kanssa viettävä Petka Lehtinen.

15-vuotiaiden poikien sisääntulomaajoukkueen päävalmentajana toimii nuorten olympiavalmentaja ja HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen apunaan Arttu Mannelin, Martti Kuisma ja Vesa Vertio. Tyttöjen sisääntulomaajoukkueen toimii Jari Nykäsen – apunaan Mikko Asikainen, Niko Nyholm ja Kimmo Vyyryläinen – komennossa.

Poikien All Star -ryhmän päävalmentajaksi on valittu Juuso Milén ja tyttöjen All Star -ryhmän päävalmentajaksi Jussi Räikkä.

Maajoukkuevuosi 2014 alkaa 2.-5. tammikuuta Tallinnassa pelattavalla 16- ja 18-vuotiaiden Baltic Sea Cup -turnauksille,jonka valmentajakokoonpanot tulevat poikkeamaan hieman nyt nimetyistä.

Lisätietoja: Suomen maajoukkueet
 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

Näytä lisää vastaavia