Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

3.1.2019 20:45 Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

Lauri Kallio veisteli 12 pistettä ratkaisevaan jatkoaikaan. Kuva: Oma Design.

Kun Sudenpennut ei kyennyt kiskomaan eroa Latvian 16-vuotiaisiin poikiin varsinaisen peliajan aikana, saatikka ensimmäisellä jatkoajalla, niin toisella jatkoajalla Kallio kaivoi tarvittavat välineet työkalupakistaan.

Kallio pisti pelin pakettiin kahdella tyylipuhtaalla floaterilla sekä kylmähermoisella kolmosella loppulukemiin 71-77 (25-30, 55-55, 63-63) reilut kymmenen sekuntia ennen loppusummeria. Kokonaisuudessaan Kallio (33/5/3 syöttöä) säkitti toisella jatkoajalla tusinallisen pisteitä.

– Isoin ansio oli, että korit syntyivät viimeisellä jatkoajalla susiautomaatioliikkeistä, joissa kolme pelaajaa pelasi todella hyvin kimpassa, päävalmentaja Ville Neva totesi.

Suomen puolustus oli miltei koko ottelun erinomaista ja ilman totaalista notkahdusta. Molempien joukkueiden heittoprosentit jäivät alhaisiksi, mutta Sudenpennut sai läpi 50 minuutin laadukkaampia heittoja vastustajaansa nähden.

– Arveltiin, että vastustaja yrittää käyttää kentän tilaa meitä vastaan. Ainoa keino, millä sitä strategiaa vastaan pärjää, on tehdä omaa juttua paremmin ja luottaa siihen. Siihen nähden, että pojat pelasivat ensimmäiset maaottelunsa, niin ne parhaat hetket yhteistyön ja heittäytymisen suhteen olivat todella hienoja, Neva aloitti.

– Pitää kuitenkin muistaa, että kauas on pitkä matka ja painavaa on raskasta kantaa. Meillä on vielä todella paljon parannettavaa tässä turnauksessa ja pelaajien omassa koripalloelämässä. Vaikka tänään meni ylitöiksi, niin huomenna turnaus jatkuu.

Kallion lisäksi Suomen tehokkuustilastoissa erottuivat Tommi Lehtonen (8/7), Mikael Parpala (6/9/3 riistoa) sekä toisella jatkoajalla tärkeän hyppyheiton naulannut Aku-Petteri Kuusinen (6/4/3 syöttöä).  Latvian pistekärki oli Aleksis Gedrovics (19/10).

Ottelutilastot

18-vuotiailta pojilla eheä puolustusvoitto

18-vuotiaiden poikien ottelussa loppu äityi jännäksi, kun reilut 38 minuuttia ottelua johtanut Suomi meinasi kapsahtaa Latvian loppukiriin. Päätösneljänneksen loppupuolella latvialaiset ylsivät pisteen päähän, mutta Sudenpennut teki tarvitsemaansa työtä vapaaheittoviivalta juhliakseen 65-66 (30-41) -avausvoittoa.

Nikolas Gustavson pelasi vahvan maajoukkuedebyytin. Kuva: Oma Design.

– Jollei ota muutamia virheitä huomioon, niin meiltä ehjä puolustuspeli, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Tilastot tukevat mainiota puolustusta, kun Sudenpennut pakotti Latvian 28 menetykseen ja vain neljään hyökkäyslevypalloon. Erityisesti suomalaiset onnistuivat kaitsemaan Latvian tähtipelaaja Kristaps Kilpsiä (24/2/4 syöttöä), joka sortui yhdeksään menetykseen.

– Kehityskohteet jäivät toiseen päähän kenttää. Niinä hetkinä, kun emme päässeet juoksemaan nopeita, vaan pelasimme puolella kentällä, niin saimme avoimia heittopaikkoja. Mutta vapaaheittojen ja kolmosten prosentit ovat liian alhaisia tälle tasolle, Lohikoski aloitti.

– Mutta näinhän se menee. Jokainen palapelinrakentaja tietää, että rikkominen on paljon helpompaa kuin kokoaminen. Yhteisen hyökkäyspelin löytäminen vie enemmän aikaa, Lohikoski lisäsi.

Perttu Blomgren (12/3/5 syöttöä/3 riistoa) osoitti olevansa ikäluokkansa yksi parhaimmista perimeter-puolustajista ja Nikolas Gustavson (11/0) naulasi kolme kolmosta maajoukkuedebyytissään.

Pistetaakka kantoivat myös Teemu Suokas (10/7) ja monipuolisen ottelun pelannut Erik Sajantila (11/9/7 syöttöä), jonka yksittäinen kohokohta oli elintärkeä torjunta ratkaisuhetkillä.

Ottelutilastot

18-vuotiaat tytöt hävisivät laadukkaalle Latvian ikäluokalle

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai vastaansa EM- ja MM-kisoja myöten menestyneen Latvian ikäluokan, joka veti pidemmän korren loppulukemin 93-81 (53-43). Sudenpentujen murheenkryyniksi jäi toinen neljännes, jonka latvialaiset veivät 34-23 ja keräsivät ratkaisevan johdon.

Emerita Mashaire kuului Suomen syömähampaisiin. Kuva: Vesa Koivunen.

– Pelin kuvassa näkyi, että emme päässeet hyödyntämään niitä asioita, joihin tässä Baltic-vaiheessa olemme valmistautuneet. Olimme valmistautunut palloskriinipuolustukseen, mutta vastustaja ei niitä juossut juurikaan, vaan postasi vahvasti kohti koria, päävalmentaja Niko Hellman kertoi.

– Hyökkäyspäässä emme päässeet juoksemaan, koska vastustaja teki joko korin tai pääsi vapaaheittoviivalle niin monesta tilanteesta. Emme päässeet pelaamaan meidän pelitapaan tyypillistä monen pallonhallinnan koripalloa, vaan puolella kentällä Latvian kanssa.

– Tämä oli kuitenkin meidän projektin ensimmäinen peli ja vastassa oli laadukas Latvia, joka pelasi erinomaisesti. Tällä kertaa ei riittänyt.

Suomen pistekuningatar oli Awak Kuier, joka pussitti 26 pistettä ja noukki viisi levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Emerita Mashaire (14/1/4 syöttöä/5 riistoa) sekä Alexandra Ailus (10/1/5 syöttöä). Parketin paras pistenikkari oli Latvian Laura Meldere (31/8).

Ottelutilastot

Latvian 12-0-juoksu koitui kohtaloksi 16-vuotiaille tytöille

Koko turnauksen avausottelussa Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui toteamaan Latvian paremmakseen numeroin 79-65 (37-24). Sudenpennuilla oli etsikkoaikansa päätösneljänneksellä, mutta lopulta Latvian toisen neljänneksen 12-0-juoksulla keräämä ero osoittautui liiaksi.

Urheilullinen Henna Sandvik kuului parketin parhaimmistoon. Kuva: Vesa Koivunen.

– Muuten kenttätapahtumat olivat aika tasaisia. Ensimmäisellä puoliajalla oli haasteita 1-1-puolustuksessa ja levypallopelissä, mutta onnistuimme parantamaan toisella puoliajalla, päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

– Ennen kaikkea voi olla tyytyväinen siihen, että tulimme hyvällä hengellä ja ilme säilyi läpi ottelun, vaikka välillä oli vaikeata. Latvia pelasi hyvin, heiltä ei voi ottaa mitään pois. Mutta tämän tasoisia joukkueita pitäisi hiljalleen voittaa seuraavan vuoden aikana. Silloin voi haaveilla jonkinlaisesta sijoituksesta EM-kisoissa.

Suomen pisteistä vastasivat Kati Ollilainen (18/6/4 syöttöä) sekä toisella puoliajalla vauhtiin päässyt Henna Sandvik (24/5/3 syöttöä/3 riistoa). Latvian tehokaksikko oli Elizabete Bulane (15/7/4 syöttöä) ja Nikola Priede (14/7/4 syöttöä).

Ottelutilastot

 
7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

22.1.2019 08:52 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

2.1.2019 16:44 Sudenpennut

Sudenpennut vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen nuorisomaajoukkueet ovat matkustaneet tänään Tallinnaan kilpailemaan perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin mestaruudesta 3.-5.1.2019.

13.12.2018 14:42 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2019 EM-lohkot ratkesivat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti torstaina 13.12. kesän 2019 koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat Belgradissa.

30.8.2018 14:53 Sudenpennut

Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

2.7.2018 18:33 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi kultaa ja yksi hopea PM-kisoista

Suomen nuorisomaajoukkueet pokkasivat kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja yhden hopeamitalin Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyistä PM-kisoista.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

Näytä lisää vastaavia