Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

3.1.2019 20:45 Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

Lauri Kallio veisteli 12 pistettä ratkaisevaan jatkoaikaan. Kuva: Oma Design.

Kun Sudenpennut ei kyennyt kiskomaan eroa Latvian 16-vuotiaisiin poikiin varsinaisen peliajan aikana, saatikka ensimmäisellä jatkoajalla, niin toisella jatkoajalla Kallio kaivoi tarvittavat välineet työkalupakistaan.

Kallio pisti pelin pakettiin kahdella tyylipuhtaalla floaterilla sekä kylmähermoisella kolmosella loppulukemiin 71-77 (25-30, 55-55, 63-63) reilut kymmenen sekuntia ennen loppusummeria. Kokonaisuudessaan Kallio (33/5/3 syöttöä) säkitti toisella jatkoajalla tusinallisen pisteitä.

– Isoin ansio oli, että korit syntyivät viimeisellä jatkoajalla susiautomaatioliikkeistä, joissa kolme pelaajaa pelasi todella hyvin kimpassa, päävalmentaja Ville Neva totesi.

Suomen puolustus oli miltei koko ottelun erinomaista ja ilman totaalista notkahdusta. Molempien joukkueiden heittoprosentit jäivät alhaisiksi, mutta Sudenpennut sai läpi 50 minuutin laadukkaampia heittoja vastustajaansa nähden.

– Arveltiin, että vastustaja yrittää käyttää kentän tilaa meitä vastaan. Ainoa keino, millä sitä strategiaa vastaan pärjää, on tehdä omaa juttua paremmin ja luottaa siihen. Siihen nähden, että pojat pelasivat ensimmäiset maaottelunsa, niin ne parhaat hetket yhteistyön ja heittäytymisen suhteen olivat todella hienoja, Neva aloitti.

– Pitää kuitenkin muistaa, että kauas on pitkä matka ja painavaa on raskasta kantaa. Meillä on vielä todella paljon parannettavaa tässä turnauksessa ja pelaajien omassa koripalloelämässä. Vaikka tänään meni ylitöiksi, niin huomenna turnaus jatkuu.

Kallion lisäksi Suomen tehokkuustilastoissa erottuivat Tommi Lehtonen (8/7), Mikael Parpala (6/9/3 riistoa) sekä toisella jatkoajalla tärkeän hyppyheiton naulannut Aku-Petteri Kuusinen (6/4/3 syöttöä).  Latvian pistekärki oli Aleksis Gedrovics (19/10).

Ottelutilastot

18-vuotiailta pojilla eheä puolustusvoitto

18-vuotiaiden poikien ottelussa loppu äityi jännäksi, kun reilut 38 minuuttia ottelua johtanut Suomi meinasi kapsahtaa Latvian loppukiriin. Päätösneljänneksen loppupuolella latvialaiset ylsivät pisteen päähän, mutta Sudenpennut teki tarvitsemaansa työtä vapaaheittoviivalta juhliakseen 65-66 (30-41) -avausvoittoa.

Nikolas Gustavson pelasi vahvan maajoukkuedebyytin. Kuva: Oma Design.

– Jollei ota muutamia virheitä huomioon, niin meiltä ehjä puolustuspeli, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Tilastot tukevat mainiota puolustusta, kun Sudenpennut pakotti Latvian 28 menetykseen ja vain neljään hyökkäyslevypalloon. Erityisesti suomalaiset onnistuivat kaitsemaan Latvian tähtipelaaja Kristaps Kilpsiä (24/2/4 syöttöä), joka sortui yhdeksään menetykseen.

– Kehityskohteet jäivät toiseen päähän kenttää. Niinä hetkinä, kun emme päässeet juoksemaan nopeita, vaan pelasimme puolella kentällä, niin saimme avoimia heittopaikkoja. Mutta vapaaheittojen ja kolmosten prosentit ovat liian alhaisia tälle tasolle, Lohikoski aloitti.

– Mutta näinhän se menee. Jokainen palapelinrakentaja tietää, että rikkominen on paljon helpompaa kuin kokoaminen. Yhteisen hyökkäyspelin löytäminen vie enemmän aikaa, Lohikoski lisäsi.

Perttu Blomgren (12/3/5 syöttöä/3 riistoa) osoitti olevansa ikäluokkansa yksi parhaimmista perimeter-puolustajista ja Nikolas Gustavson (11/0) naulasi kolme kolmosta maajoukkuedebyytissään.

Pistetaakka kantoivat myös Teemu Suokas (10/7) ja monipuolisen ottelun pelannut Erik Sajantila (11/9/7 syöttöä), jonka yksittäinen kohokohta oli elintärkeä torjunta ratkaisuhetkillä.

Ottelutilastot

18-vuotiaat tytöt hävisivät laadukkaalle Latvian ikäluokalle

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai vastaansa EM- ja MM-kisoja myöten menestyneen Latvian ikäluokan, joka veti pidemmän korren loppulukemin 93-81 (53-43). Sudenpentujen murheenkryyniksi jäi toinen neljännes, jonka latvialaiset veivät 34-23 ja keräsivät ratkaisevan johdon.

Emerita Mashaire kuului Suomen syömähampaisiin. Kuva: Vesa Koivunen.

– Pelin kuvassa näkyi, että emme päässeet hyödyntämään niitä asioita, joihin tässä Baltic-vaiheessa olemme valmistautuneet. Olimme valmistautunut palloskriinipuolustukseen, mutta vastustaja ei niitä juossut juurikaan, vaan postasi vahvasti kohti koria, päävalmentaja Niko Hellman kertoi.

– Hyökkäyspäässä emme päässeet juoksemaan, koska vastustaja teki joko korin tai pääsi vapaaheittoviivalle niin monesta tilanteesta. Emme päässeet pelaamaan meidän pelitapaan tyypillistä monen pallonhallinnan koripalloa, vaan puolella kentällä Latvian kanssa.

– Tämä oli kuitenkin meidän projektin ensimmäinen peli ja vastassa oli laadukas Latvia, joka pelasi erinomaisesti. Tällä kertaa ei riittänyt.

Suomen pistekuningatar oli Awak Kuier, joka pussitti 26 pistettä ja noukki viisi levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Emerita Mashaire (14/1/4 syöttöä/5 riistoa) sekä Alexandra Ailus (10/1/5 syöttöä). Parketin paras pistenikkari oli Latvian Laura Meldere (31/8).

Ottelutilastot

Latvian 12-0-juoksu koitui kohtaloksi 16-vuotiaille tytöille

Koko turnauksen avausottelussa Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui toteamaan Latvian paremmakseen numeroin 79-65 (37-24). Sudenpennuilla oli etsikkoaikansa päätösneljänneksellä, mutta lopulta Latvian toisen neljänneksen 12-0-juoksulla keräämä ero osoittautui liiaksi.

Urheilullinen Henna Sandvik kuului parketin parhaimmistoon. Kuva: Vesa Koivunen.

– Muuten kenttätapahtumat olivat aika tasaisia. Ensimmäisellä puoliajalla oli haasteita 1-1-puolustuksessa ja levypallopelissä, mutta onnistuimme parantamaan toisella puoliajalla, päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

– Ennen kaikkea voi olla tyytyväinen siihen, että tulimme hyvällä hengellä ja ilme säilyi läpi ottelun, vaikka välillä oli vaikeata. Latvia pelasi hyvin, heiltä ei voi ottaa mitään pois. Mutta tämän tasoisia joukkueita pitäisi hiljalleen voittaa seuraavan vuoden aikana. Silloin voi haaveilla jonkinlaisesta sijoituksesta EM-kisoissa.

Suomen pisteistä vastasivat Kati Ollilainen (18/6/4 syöttöä) sekä toisella puoliajalla vauhtiin päässyt Henna Sandvik (24/5/3 syöttöä/3 riistoa). Latvian tehokaksikko oli Elizabete Bulane (15/7/4 syöttöä) ja Nikola Priede (14/7/4 syöttöä).

Ottelutilastot

 
5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

Näytä lisää vastaavia