Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

4.1.2024 23:10 Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

Anna Gardziella ja Suomen WU16-maajoukkue repi mielettömät 82 levypalloa Viroa vastaan. Kuva: FIBA Europe.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue teki hartiavoimin töitä koko 12 pelaajan kokoonpanolla ja päihitti Viron rökälelukemin 109-55 (63-28). Suomi löi jauhot suuhun virolaisille jo avausneljänneksellä, jonka Sudenpennut vei 36-14.

– Alku oli tosi terävä. Ei tuntunut kauheasti vaikuttavan, kun aloimme tekemään vaihtoja. Sama ralli jatkui riippumatta siitä, kuka oli kentällä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

– Meillä oli kaksi teemaa. Ensimmäinen oli levypallopelin parantaminen, missä onnistuimme mahtavasti. Toinen oli, että jokainen peli pitää voittaa erikseen. Ei voi peilata aikaisempiin tuloksiin ja vastustajiin. Pitää olla valmis pelaamaan. Sitä olimme tänään.

Suomi vei levypallot lähes käsittämättömällä marginaalilla 82-41. Hyökkäyslevypalloja oli 42 kappaletta.

– Pisteet jakaantuivat kaikille, levypallojakin kertyi isot lukemat yli puolelle joukkueelle. Joukkuevoitto.

Sudenpennuilta kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Emili Melnikova (14/6), Jessi Nenonen (14/7), Anna Gardziella (13/14), Aino Koskela (10/3/4 riistoa) ja Aluel Machol (10/9). Kaksinumeroisen levypallomäärän haki Gardziellan lisäksi Alina Nikkilä (7/11/5 syöttöä).

Viron pistekärki oli 22 pistettä ja 8 levypalloa tilastoinut Jessica Ristimets.

> Ottelutilastot


Myös 18-vuotiaille tytöille hurja määrä hyökkäyslevypalloja

Lilli Onnela pussitti 10 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasi myös ylivoimaisen voiton, kun laajalta rintamalta onnistuneet suomalaiset kaatoi Viron loppunumeroin 96-34 (38-51).

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli Suomelle 18-16, mutta seuraavat kolme neljännestä olivat täysin Suomen puolustuksen näytöstä. Toisella neljänneksellä Viro sai aikaan viisi pistettä; päätösneljänneksellä vain kolme.

– Ottelun alussa emme olleet yhtä hyvin läsnä, mitä eilisessä ottelussa. Viro hyödynsi meidän pieniä puolustuksen nukahduksia, Suomen päävalmentaja Niko Hellman aloitti.

– Sitten palasimme siihen, mihin eilen jäätiin. Puolustimme todella hyvin joukkueena, menimme hyökkäyslevypalloihin ja hallitsimme peliä selvästi kolme erää. Vaikka ottelu oli jo selvä neljänteen erään mentäessä, niin hienosti tytöt suoriutuivat loppuun asti ja pelaamisen taso ei tipahtanu.

Sudenpentujen tassuihin kertyi hyökkäyslevypalloja hurjat 41 kappaletta. Virolle kertyi menetyksiä 50 kappaletta, joista 32 oli Suomen riistoja.

Suomen pelaamisesta kertaa paljon, että kahdeksan pelaajaa heitti kaksinumeroiset pistelukemat: Nicole Ogun (14/7), Sohvi Saviniemi (13/2), Ella Sahuri (11/2/7 syöttöä/5 riistoa), Heli Lehto (11/7), Stella Jokela (11/3), Tiia Talonen (10/3/4 riistoa), Lilli Onnela (10/5/4 riistoa) ja Amanda Mäkelä (10/5/4 riistoa).

> Ottelutilastot


Myös 18-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkaa tappiotta

Christian Blomfelt vastasi päivän näyttävimmistä suorituksista. Kuva: Ville Vuorinen.

Myös Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkoi puhtaalla pelillä, kun Sudenpennut saalisti voiton Virosta numeroin 92-67 (54-34).

Sudenpennut karkasi kahdenkymmenen pisteen taakse jo puoliaikaan mennessä ja korkeimmillaan ero revähti 33 pisteeseen päätösneljänneksellä.

– Tällaisessa turnauksessa on tärkeää, että pystyy parantamaan peliä. Eilen oli hyvä peli, niin tämän pelin ehdottomasti iloisin asia oli, että pystyimme tulemaan tähän peliin vähintään yhtä hyvällä intensiteetillä, jopa paremmalla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Tiesimme, että Viro pelaa aktiivisesti puolustuksessa. Kun peli meni meidän tempolla, niin aktiivinen puolustaminen on vaikeampaa. Siinä onnistuimme. Meillä oli hyvä, dynaaminen peliote, ja Viro oli vaikeuksissa.

Suomelta hienot pelit pelasivat muun muassa Olavi Suutela (17/8/6 syöttöä) ja Christian Blomfelt (15/4), joka säväytti ensimmäisen neljänneksen loppumetreillä. Ensin Blomfelt löi nopean hyökkäyksen päätteeksi donkin virolaispelaajan ylitse, minkä jälkeen hän vielä upotti kolmosen summerin soidessa.

– Christianilta aivan mieletön peli. Varmaankin ihan parhaita maajoukkuepelejä, mitä on pelannut. Pelitavan kannalta oli tärkeää, että meillä oli iso määrä syöttöjä – ja niistä roppakaupalla Olaville.

Suomen muut pistemiehet olivat Elmeri Abbey (17/4/4 syöttöä/4 riistoa), Jelani Towa (11/4) ja Samu Adler (13/5). Viron ykkönen oli Kaur-Kennerth Tomann (19/6).

> Ottelutilastot


16-vuotiaat pojat etsivät vielä ensimmäistä voittoaan

Viro oli Suommen MU16-maajoukkueelle liian iso pala purtavaksi. Kuva: Viron koripalloliitto.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue joutui toteamaan Viron paremmakseen, kun virolaiset voittivat selkein loppunumeroin 58-88 (27-50). Viro karkasi kaksinumeroiseen johtoon jo avausneljänneksellä, eikä enää katsonut taakseen.

– Kylmä suihku hyvältä koripallojoukkueelta. Meillä oli vaikeuksia saada näkyviin meidän pelaamisen rakenteita. Tänään emme pystyneet tekemään yhdessä sovittuja asioita tarpeeksi hyvällä vauhdilla ja intensiteetillä, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

– Isossa kuvassa syy, miksi näitä turnauksia pelataan, on että näitä kokemuksia voi kääntää ajansaatossa opiksi ja se palvelee meitä pelaamaan kansainvälisiä otteluita paremmin.

Suomelta korkeimmat pistelukemat heittivät Reino Saivosalmi (14/4), Lasse Sellmann (13/5) ja Andrej Pavlovic (11/12).

Viron pistekolmikko taas oli Roman Avdejev (18/4), Kaspar Vuks (15/2/6 syöttöä) ja Jesper Roman (15/2).

> Ottelutilastot


Suomi pelaa huomenna Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

 
5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

3.1.2019 20:45 Sudenpennut

Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

Näytä lisää vastaavia