Naisten Korisliigassa vieraat vahvoilla – FoA ainut kotivoittaja

29.1.2022 22:23 Naisten Korisliigan runkosarja jatkui neljällä ottelulla. Voitot merkittiin PeKa:lle, EBT:lle, ToPo:lle ja FoA:lle.

Alyesha Lovett jatkoi vahvasti. Kuva: VIlle Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa haki vierasvoiton

Kotkan Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan Märskyn kustannuksella. Sarjapisteet matkasivat Kotkaan 79-69.

PeKa aloitti vahvasti ja hallitsi avausjaksoa. Vieraat pääsivät tauolle johdossa 22-13.

Peli tasoittui toisella jaksolla. Vierasjoukkue kuitenkin kasvatti johtoaan ja johti peliä puoliajalla 42-32.

HBA tuli pirteästi kolmannelle jaksolle. Märsky pisti vieraat ahtaalle ja kavensi johdon viiteen pisteeseen ennen taukoa.

Kokenut kotkalaisjoukkue piti päätösjaksolla huolen siitä, ettei HBA päässyt juhlimaan voittoa. PeKa:n voittolukemat kirjattiin lopulta 79-69.

- HBA:ta vastaan ei ole koskaan helppoa pelata ja tänään he heittivät hyvin kolmosia, vaikka loppuminuuteilla muutamia ohi menikin.  Meillä taas oli loppujaksolla monta hyvin pelattua heittopaikkaa, joista pallo ei löytänyt koriin, mutta Davenport korjasi muutaman tärkeän hyökkäyslevypallon ja nosti pisteet siitä ja varmistimme voiton, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Zykera Rice pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Naomi Davenport teki 17 pistettä ja keräsi hurjat 19 levypalloa. Henna Sandvik teki Märskylle tupla-tuplan 16 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelun alku oli meiltä huono eikä puolustuksemme toiminut toivotusti, ehkä pientä jännitystä kovan vastustajan takia.  Kun saimme puolustuspelimme kuntoon, myös hyökkäyspeli alkoi kulkea ja saimme aina kurottua PeKan etumatkan kiinni, vaikka se ei ihan voittoon asti riittänyt tänään. Hyvällä energialla pystyy painimaan myös isompia ja kokeneempia pelaajia vastaan, siitä saa tärkeätä kokemusta, Sandvik pohti.

Ottelutilasto

EBT vei jännitysnäytelmän

EBT matkasi Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. EBT nappasi ottelusta hienon voiton 74-71.

Kotijoukkue aloitti vahvasti. Sen hyökkäyspelaaminen toimi hienosti ja se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 26-21.

EBT piristyi vielä ennen puoliaikaa. Espoolaiset pääsivät puoliajalle johdossa 45-43.

Ottelu jatkui tasaisena toisella puolikkaalla. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viime hetkillä. Lopulta EBT otti sarjapisteet 74-71.

Alyesha Lovett oli jälleen espoolaisten kantava voima. Hän pussitti 24 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Venla Määttänen heitti 12 pistettä. Sarah Toeaina pussitti 20 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

ToPo kukisti Vimpelin

ToPo teki pitkän matkan, kun se matkasi vierasotteluun Vimpeliin. Helsinkiläisjoukkue haki pisteet 82-76.

Kotijoukkue oli avausjaksolla hieman parempi. Se pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 25-19.

ToPo löi isompaa vaihdetta silmään toisella jaksolla. Parketilla nähtiin todella vahva vierasjoukkue, joka pääsi puoliajalle johdossa 46-37.

Kolmas jakso oli jälleen parempi kotijoukkueelta. Se kuroi eroa pienemmäksi, mutta päätösjaksolle lähdettiin ToPon johtaessa kolmella pisteellä.

Helsinkiläiset varmistivat voiton viemällä tasaisen päätösjakson nimiinsä. Pisteet matkasivat Helsinkiin 82-76.

- Ei mikään vahvin ottelu meiltä. Tuli aika paljon tyhmiä menetyksiä ja ratkaisuja. Ei saatu pelattua vahvaa hyökkäyspäätä ja puolustuksessa päästettiin Veto aika paljon vapaisiin heittoihin ja lay upeihin. Pelissä oli aika alhainen intensiteetti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi ottelua.

Gabriela Bronson teki 23 pistettä. Taru Tuukkasen tilastoihin merkittiin 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Vimpelin tähtenä hääri Anastasija Podunavac, joka kasasi 25 pistettä ja kymmenen levypalloa.

- Peli oli meille raskas, pelattiin aika pienellä rotaatiolla. Olen tosi ylpeä meidän joukkueesta. Pelattiin ihan loppuun asti ja annettiin kaikkemme kentälle, pelattiin puolustuksessa hyvin. Lopussa ToPo sai tehtyä tarvittavat korit, joita me emme saaneet, Vedon Minttu Isoranta sanoi.

FoA nappasi pisteet

Forssan Alku ja Catz hakivat asetelmia alempaa jatkosarjaa varten. FoA oli vahvempi ja nappasi sarjapisteet 75-63.

Kotijoukkue aloitti vahvasti. Se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 21-12.

Toisella jaksolla peli tasoittui, mutta kotijoukkueen johto kasvoi kymmeneen pisteeseen, kun lähdettiin puoliajalle.

Ottelu pysyi kotijoukkeen hallinnassa myös toisella puoliajalla. Sarjapisteet jäivät Forssaan 75-63.

Roosa Kosonen pelasi hienosti vanhaa joukkuettaan vastaan. Hän upotti 23 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Davida Dale säkitti 18 pistettä. Elena Melto teki vieraille tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.