PeKa:n voittoputki venyi kymmeneen – Kouvottaret ja EBT vierasvoittoihin

26.1.2022 21:21 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa kaatoi kotonaan Vimpelin, kun taas vierasvoitoista vastasivat Kouvottaret ja EBT.

Alyesha Lovett onnistui Pyrintöä vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa:lle kymmenes voitto putkeen.

Kotkan Peli-Karhut sai illan ottelussa vieraita Vimpelistä, kun viime aikoina hieman heikommin pelannut ViVe saapui Kotkaan. PeKa jatkoi voittoputkeaan tiukan taistelun pääteeksi 90-85.

Ottelun avauspuolikkaalla edettiin pitkään tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue kuitenkin karisti Vimpelin kannoiltaan Zykera Ricen johdolla ennen puoliaikaa. Toisen jakson se vei nimiinsä 34-20 ja johti puoliajalla 56-44.

Ottelu tasoittui jälleen kolmannella jaksolla. Vierasjoukkue kavensi eron yhdeksään pisteeseen.

Vimpeli kipusi päätösjaksolla koko ajan lähemmäs kotkalaisia. Joukkue tuli kolmen pisteen päähän viimeisellä minuutilla. PeKa ei kuitenkin hoiti ottelun lopun ja nappasi sarjapisteet 90-85.

Viime aikoina hienosti pelannut Rice oli jälleen vaikea pideltävä. Hän teki 25 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Naomi Davenport säesti 24 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kuudella koriin johtaneella syötöllä. Shaylen Burnett pussitti vieraille 25 pistettä, nappasi 13 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Kouvottarille pisteet Lappeenrannasta

Lappeenrannan Catz emännöi illan ottelussa Kouvottaria. Vierasjoukkue vei ottelusta sarjapisteet mukanaan 83-70.

Avauspuolikkaalla nähtiin onnistumisia molemmissa päissä. Kouvottarista Kaisa Kuisma esitti hienoja otteita, kun taas Catzin isoin onnistuja hyökkäyspäässä oli Lotta Hämäläinen. Puoliajalla vierasjoukkue johti 40-37.

Kouvottaret tuli kolmannelle jaksolle aivan eri ilmeellä. Joukkue onnistui niin puolustus kuin hyökkäyspäässä ja vei jakson nimiinsä 30-9. Vierasjohto oli viimeisellä tauolla 24 pistettä.

Catz oli vaikean tehtävän edessä päätösjaksolla. Se taisteli hyvin ja kavensi vieraiden etumatkaa, mutta voittoon se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Kouvolaan 83-70.

- Ensimmäinen puoliaika tasaista, emme päässeet kiinni siihen mitä haluttiin ja Catz sai käytännössä hyökätä kuten halusi. Kolmanteen erään löysimme rytmin ja pääsimme juoksemaan hyvin kenttään ja antamaan painetta Catzin pallollisille pelaajille. Kaikki kunnia Catzille että pelasi kunnialla loppuun asti, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig totesi

Sarah Toeaina kasasi ottelussa 21 pistettä ja seitsemän levypalloa. Kuisma upotti lopulta 16 pistettä ja osui neljä kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Elena Melto teki Catzille 24 pistettä.

- Kolme hyvää jaksoa, yksi heikko. Lopun taistelu tosi hienoa, olen siihen tosi tyytyväinen. Jos heität kolmoset kuten heitimme tänään ja häviät levypallot 100-0, niin vaikeahan näitä pelejä on voittaa. Viimeksi hävisimme Kouvolassa tosin suurinumeroisemmin, joten varmaan eteenpäin on tässä menty, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen pohti.

Ottelutilasto

EBT päihitti Pyrinnön

Espoo Basket Team matkasi illan ottelussa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Espoolaisjoukkue vei ottelusta pisteet 77-63.

Vieraat olivat niskanpäällä avauspuoliskolla. Alyesha Lovett teki hyökkäyspäässä lähes mitä tahtoi ja johdatti EBT:n puoliajalle johdossa 42-30.

Toinen puolisko oli tasaisempi, mutta ero pysyi espoolaisten kannalta turvallisena. EBT voitti 77-63 ja nousi 16 sarjapisteeseen. Se on seitsemännellä sijalla.

- Puolustettiin hyvin, jonka ansiosta saatiin nopeita hyökkäyksiä, joissa onnistuttiin aika kivasti. Löydettiin hyökkäyksessä myös helposti vapaita pelaajia, jolloin tuli paljon hyviä korintekopaikkoja, EBT:n Amanda Niinikoski kertasi.

Lovett teki ottelussa 26 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Kelsey Mcclure upotti 16 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Whisper Fisher tilastoi Pyrinnölle tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

- Täytyy olla ylpee, että taisteltiin koko matsi. Siinä oli paljon hyvää, ja parannettiin viime peleistä, mikä oli positiivinen juttu. Pystyttiin myös juoksemaan omia pelejä ihan hyvin. Jos oltaisiin korin alta ja kaaren takaa pistetty paremmin sisään, peli olisi voinut olla ihan tasainen, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä harmitteli.

Ottelutilasto

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia