Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

14.6.2022 14:06 Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

Mikael Jantusen tie vie Italian Serie A:han. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Jantusen kausi Belgian suurseuran BC Oostenden riveissä ehti hädin tuskin päättyä, kun Serie A:n pudotuspelimittelössä nipin napin rannalle jäänyt Treviso otti häneen yhteyttä. Pelikaudet 2022-23 ja 2023-24 kattava sopimus syntyi nopeasti.

- Treviso otti yhteyttä, meiltä löytyi yhteinen näkemys ja oma pelitapani sopii heidän konseptiinsa. Tarjoutui mahdollisuus mennä pelaamaan hyvään sarjaan ja mahdollisuus piti käyttää, Jantunen avaa.

Treviso sijoittui Serie A:n runkosarjassa 10. sijalle ja eteni FIBA:n Mestareiden Liigassa jatkosarjaan voitokkaan alkulohkon jälkeen. Joukkueen otti runkosarjan loppumetreillä valmennettavakseen argentiinalainen Marcelo Nicola, joka on kaavaillut Jantuselle merkittävää roolia tulevalla kahdella kaudella.

- Joukkuetta rakennetaan vielä, mutta roolia pitäisi olla tarjolla. Lähdemme metsästämään pudotuspelipaikkaa ja parantamaan edellisen kauden saavutuksista, jatkaa Jantunen.

Jantunen aloitti ammattilaisuransa kahden Utahin yliopistossa viettämänsä vuoden jälkeen viime kaudella Belgian BC Oostendessa. Kausi toi Jantuselle tullessaan Belgian ja Hollannin yhteisliigan (BNXT League) parhaan kuudennen pelaajan palkinnon, Belgian kansallisen liigan mestaruuden sekä BNXT Leaguen välieräpaikan.

- Välillä oli ailahtelevaa, mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen ensimmäisen ammattilaiskauden valintaan. Opin ja kehityin paljon ja näillä eväillä on hyvä lähteä susikesään ja kohti ensi kautta.

Kokemusta Susijengistä ja Utahista

Suomen juniorimaajoukkueissa Jantunen teki nimeään tunnetuksi ennen kaikkea kesällä 2016, jolloin hän avitti Suomen U16-pojat EM-kisojen viidennelle sijalle sekä 17-vuotiaat pojat MM-turnaukseen. Juniorimaaotteluita Jantuselle on kirjattu urallaan 64 kappaletta, jonka lisäksi hän edusti Suomea vuoden 2019 universiadeissa Napolissa.

Lukioikäisenä Jantunen edusti HBA-Märskyä miesten divarissa. Mäkelänrinteestä Jantusen tie vei Yhdysvaltoihin Utahin yliopistoon, missä hän kirjautti kahden pelikauden (2019-21) aikana 7,4 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,2 syöttöä ottelua kohden.

Jantunen murtautui Susijengin kantaviin voimiin vuosien 2018-19 MM-karsintojen aikana ja on siitä asti kuulunut joukkueen ison pään eliittiin. ”Mickelle” on tähän mennessä kirjattu 29 aikuisten maaottelua 7,8 pisteen, 4,9 levypallon, 1,4 syötön ja 1,0 riiston ottelukohtaisin keskiarvoin.

Jantusen ammattilaisura käynnistyi kaudella 2021-22 Belgiassa, missä hän haki BC Oostenden kanssa Belgian kansallisen liigan mestaruuden sekä pelasi FIBA:n Mestareiden Liigaa. Jantunen viimeisteli Belgian ja Hollannin yhteisliigassa (BNXT League) 11,5 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden ja vei nimiinsä liigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon. FIBA:n Mestareiden Liigassa Jantuselle kirjattiin 7,0 pistettä ja 4,1 levypalloa ottelua kohden.

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia