Mikael Jantunen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa Belgiassa

20.12.2021 09:05 Belgiassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Mikael Jantusen Oostende sai vieraakseen Okko Järven Phoenix Brysselin. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana Japanissa, Ilari Seppälä ja Aapeli Alanen olivat taas joukkueensa parhaimmistoa.

Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä, kun Oostende kaatoi Okko Järven edustaman Phoenix Brysselin 80-78 (37-47). Jantunen sai viisi merkintää sekä piste- että levypallotilastoihin. Järvi heitti kolme pistettä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannissa Edon Maxhunin Heros Den Bosch jatkaa niin ikään voittojen tiellä kaadettuaan Limburgin selvästi 97-56 (52-18). Maxhuni merkkautti 14 pistettä, seitsemän syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Heroes eteni jatkoon myös Hollannin cupissa murskaten BS Leidenin 113-54 (62-31). Maxhuni kunnostautui syöttelijänä tarjoillen kymmenen syöttöä ja lisäksi seitsemän pistettä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa teki uuden onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätyksensä joukkueen säkittäessä bonusviivan takaa peräti 19 kertaa, mutta se ei siitä huolimatta riittänyt voittoon, kun Fuenlabrada voitti jatkoajan jälkeen 104-96 (91-91, 52-45). Salin kantoi oman kortensa ennätystalkoihin kolmella onnistuneella kolmen pisteen heitolla keräten yhdeksän pistettä. Tilastoihin kirjattiin myös neljä levypalloa, syöttö ja riisto. Emir Sulejmanovic tilastoi neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä oli Pitestin paras pistemies 14 pisteellä, mutta Cluj-Napoca oli kärkiottelussa vahvempi lukemin 78-74 (33-37). Seppälä jakoi myös kuusi syöttöä ja riisti kertaalleen. Pitesti on nyt neljäntenä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Fukushima Firebonds hävisi kahdesti viikonlopun aikana Kumamoto Voltersille. Ensimmäisessä kohtaamisessa Erik Murphy oli iskussa 21 pisteellä, kuudella levypallolla, kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla, mutta Volters kuittasi pisteet 93-74 (40-35)-voitolla. Alex Murphy saalisti viisi pistettä, kolme levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Toisen kohtaamisen Firebonds hävisi niukasti 86-87 (37-42). Erik oli jälleen joukkueen tehomies 23 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja syötöllä. Alex kasasi 10 pistettä, neljä levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg jatkoi vahvaa menoaan Ranskan liigassa voittamalla Pariisin 95-74 (49-33). Strasbourg on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables kaatoi 64-61 sentterin tilastoidessa neljä pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Les Sables nosti voittoprosenttinsa 50:een ja on sarjassa yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Aapeli Alanen heitti 13 pistettä, kun St. Pölten otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa Itävallan liigassa kaadettuaan Kapfenberg Bullsin 79-63 (36-35). Alanen kirjautti lisäksi kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. St. Pölten pitää hallussaan kakkospaikkaa.
Ottelutilastot

Sairauslomalla olevaa Anton Mirolybovia Swans Gmundenin päävalmentajana tuuraava Aleksi Koskinen johdatti joukkueensa 106-89 (51-44)-voittoon Traiskirchen Lionsista viikon ensimmäisessä ottelussa.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Swans hävisi kärkijoukkue Wienille 74-94 (35-43). Swans on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn jatkaa sarjakärjessä kaadettuaan Giessen 46ersin 103-95 (55-41). Bonn on voittanut kuusi ottelua peräkkäin.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki heitti 10 pistettä, kun Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentaman Tigers Tübingenin vahva kausi sai jatkoa 87-81 (45-41)-voitolla Phoenix Hagenista. Kivimäki sai myös neljä merkintää syöttö- ja levypallotilastoihin. Tigers on ProA:ssa kolmantena.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkins pääsi juhlimaan voittoa Stjarnanin kaataessa Vestrin 71-65 (38-30). Hopkins auttoi joukkuettaan 12 pisteellä ja kuudella levypallolla. Stjarnan on yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

 
24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 09:08 Susijengi

Miro Little siirtyy Yhdysvaltain high school -kentille

Aiemmin keväällä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n huippujoukkueisiin lukeutuvaan Bayloriin sitoutunut Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 17, lähtee syyskuussa Atlantin taakse. Viime kaudet HBA Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyy ensi kaudeksi kansasilaiseen Sunrise Christian Academyyn pelaamaan high school -koripalloa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

5.5.2022 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Järvi lähellä jatkopaikkaa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pudotuspelit käynnistyivät suomalaisittain hienosti, kun Topias Palmin ja Okko Järven joukkueet ottivat tiukan otteen jatkopaikasta.

2.5.2022 07:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsenilla kolmas pokaali tähtäimessä – Jantuselle vuoden kuudennen pelaajan palkinto

Mikael Jantunen sai hienosti alkaneen ammattilaisuransa ensimmäisen henkilökohtaisen palkinnon, kun hänet valittiin Belgian ja Hollannin yhteisliigan vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Alexander Madsenin VEF Riika eteni Latvian liigan finaaliin.

30.4.2022 08:38 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

24.4.2022 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan

Elias Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan, vaikka hävisi vieraskentällä Baskonialle. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden aloitti pudotuspelit voitolla.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

24.4.2022 00:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourgille tappio cupin finaalissa

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg joutui tunnustamaan Pau-Lacq-Orthezin paremmakseen Ranskan Cupin finaalissa. Mikael Jantusen Oostende varmisti Belgian ja Hollannin liigan yhteisliigan ylemmän loppusarjan voiton.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

21.4.2022 08:11 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen, Maxhuni ja Palmi kovassa iskussa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa suomalaiskolmikko Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Topias Palmi esittivät vahvoja otteita alkuviikon otteluissa.

Näytä lisää vastaavia