Lassi Tuovi Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

29.6.2023 09:57 Toisen vuotensa Susijengin päävalmentajana aloittanut Lassi Tuovi, 36, on liittynyt Utah Jazzin kesäliigajoukkueiden valmennusjohtoon. Tuovi lensi Salt Lake Cityyn heti NBA:n varaustilaisuuden jälkeen ja palaa Suomeen Salt Lake Cityn ja Las Vegasin kesäliigojen jälkeen heinäkuun puolessavälissä.

Lassi Tuovi vahvistaa Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Utah Jazzin organisaatiolle ja päävalmentaja Will Hardylle suuri kiitos tästä mahdollisuudesta. Tämä on myös osoitus siitä, miten hyvät suhteet meillä Susijengissä on Utah Jazzin suuntaan, Lassi Tuovi kommentoi.

Tuovi matkusti Utahiin viime viikolla heti NBA:n varaustilaisuuden jälkeen ja toimii yhtenä Jazzin kesäliigavalmentajista varaustilaisuuden jälkeisissä harjoituksissa sekä tulevissa Salt Lake Cityn (3.-6.7.) ja Las Vegasin (7.-17.7.) kesäliigoissa.

- Mielenkiintoista päästä näkemään NBA-joukkueen arkea ja harjoittelua ja aistimaan, miten Utah Jazz näkee paitsi Laurin (Markkanen) aseman, myös kansainvälisen koripallon kehityksen, Tuovi jatkaa.

- Täydellä varmuudella täältä tarttuu jotain mukaan myös Susijengin valmennukseen. Olisihan yhtä lailla hienoa näin suomalaisesta näkökulmasta jättää Jazzin pelikirjaan joitain jälkiä.

Edellinen suomalaisvalmentaja NBA:n kesäliigassa oli Gordon Herbert, joka oli osa Toronto Raptorsin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoa 2008.

Lassi Tuovi on valmentanut tähän mennessä Susijengiä kahdessakymmenessä miesten maaottelussa, joista kaksitoista on päättynyt Susijengin voittoon. Tuovi liittyi Susijengin valmennusjohtoon videokoordinaattorina kesällä 2010.

Seurajoukkuetasolla Tuovi on toiminut päävalmentajana Namika Lappeenrannassa (2011-14) ja SIG Strasbourgissa (2020-22). Strasbourg ylsi Tuovin päävalmentajakausina parhaimmillaan Ranskan Pro A:n välieriin sekä FIBA Mestarien Liigan neljännelle sijalle.

Apuvalmentajana Tuovi on toiminut Lappeenrannan NMKY:ssa/Namika Lappeenrannassa (2004-11), Besiktas JK:ssa (2015-16), Gravelines-Dunkerquessa (2017-18) ja SIG Strasbourgissa (2016-17, 2018-20).

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia