Kausiennakko: Hongalla kasassa nuori joukkue pyörätuolikoripallon SM-sarjassa

10.1.2020 08:49 Pyörätuolikoripallon SM-sarja pelataan kaudella 2019-2020 kolmen joukkueen voimin. Tapiolan Hongan nuoret pelaajat Sini Paukeri, Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi ennakoivat lauantaina alkavaa kautta ja kertovat omista kokemuksistaan pyörätuolikoripallon parissa.

Ratakelaaja Sini Paukerille pyörätuolikoripallo toimii hyvänä vastapainona ratakelaukselle.

Pyörätuolikoripallon SM-sarjassa on kaudella 2019-2020 mukana kolme joukkuetta: PuHu, Tapiolan Honka ja BC Nokia. Tapiolan Honka lähtee kauteen nuorella joukkueella, jossa nuorimmat pelaajat ovat vasta 14-vuotiaita. Vaikka kasassa on pääasiassa nuori ja vielä melko kokematon joukkue, kauden peleistä lähdetään hakemaan voittoja. 

-Vaikka joukkueemme on hieman kokematon, kaikki ovat innokkaita ja haluavat oppia uutta, kertoo joukkueestaan Sini Paukkeri. 

Sini Paukkeri, Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi nostavat kaikki haastatteluissa joukkueen vahvuudeksi erityisesti hyvän joukkuehengen. Joukkue odottaa kaudelta hyviä pelejä ja aikoo osallistua myös muutamaan turnaukseen Ruotsissa. 

-Vaikka me ei taidollisesti olla ehkä kaikkein parhaimpia, meillä on se energia ja yhteishenki millä me lähetään peleihin, kertoo joukkueen vahvuuksista Sini Paukkeri. 

-Meil on silleen joukkueessa, et me ei vaan pelata, vaan noudatetaan taktiikoita. Se on meijän vahvuus, täydentää Henri Kössö joukkueensa vahvuuksia.

Pyörätuolikoripallo toimii ratakelaaja Sini Paukkerille hyvänä oheisharjoitteluna 

Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskelevan 18-vuotiaan Sini Paukkerin päälaji on ratakelaus. Koripallon pariin hänet innosti pari vuotta sitten kisamatkalla yleisurheilukaveri. Myös valmentajat suosittelivat lajia Sinille oheistreeniksi ratakelaukseen.  

-Varsinkin nyt peruskuntokaudella tulee vähän sellasta kestävyyttä. Ja just se on tärkeetä et saa monipuolista liikuntaa, pohtii Sini Paukkeri koripallon roolia sivulajinaan. 

Koripallossa Siniä viehättää erityisesti joukkueen tuoma yhteisöllisyys sekä lajin vauhti ja nopeus. 

-Muuten treenaan tosi paljon yksin, niin tässä on tosi kiva se, kun on joukkue ympärillä. Tietenkin mä tykkään myös vauhdista ja tällaisista nopeasti muuttuvista tilanteista. Kaikki se viehättää, toteaa Sini Paukkeri.

Sini Paukkeri on tällä hetkellä joukkueensa ainoa nainen. Positiiviselle mimmille tästä ei ole kuitenkaan noussut minkäänlaista ongelmaa.

-Kyllä mä aluksi mietin, mitä tästä tulee olla jätkien kanssa. Mutta oon kyl hyvin sopeutunut ja meillä on mukava joukkue, niin en mä nää et se olis millään tavalla ollu ongelmana. En näe sukupuolella kuitenkaan niin suurta merkitystä, toteaa Sini kannustaen myös muita naisia rohkeasti mukaan lajin pariin. 

”Täältä saa kavereita” – lupaavat Henri ja Lasse pyörätuolikoripallosta

14-vuotiaat Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi ovat tutustuneet pyörätuolikoripallon kautta. Lajin pariin Lasse ja Henri päätyivät molemmat kokeilemisen kautta. 

-Aloitin pyörätuolikoripallon marraskuussa 2014. Meillä oli koulun liikuntatunnilla koripalloa ja sitä kautta innostuin lajista, kertoo Henri.

-Mä aloitin kaksi vuotta sitten. Täällä oli sellaisia esittelyjä ja sitä kautta, kertoo sen sijaan Lasse. 

Lassesta ja Henristä on tullut keskenään hyviä kavereita, ja Hongan joukkueessa oikeastaan kaikki ovat kavereita keskenään. Kavereiden kanssa pelaamisessa pojat näkevät pelkkiä hyviä puolia.  

14-vuotiaat Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi ovat ystävystyneet pyörätuolikoripallon kautta.
14-vuotiaat Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi ovat ystävystyneet pyörätuolikoripallon kautta.

-On helpompi kommunikoida keskenään ja suunnitella taktiikoita, pohtii Henri kavereiden roolia. 

-Joukkuehenki on silloin hyvä, kun pelataan kavereiden kanssa samassa joukkueessa, jatkaa kovaksi kaukoheittäjäksi esittäytyvä Lasse. 

Henri ja Lasse kannustavat rohkeasti kokeilemaan pyörätuolikoripalloa. He lupaavat myös uusille kokeilijoille kavereita, vauhdikkaita pelejä ja hyvää fiilistä.

-Täältä saa kavereita. Mäki oon saanut puolet mun kavereista täältä, kertoo Henri tyytyväisenä. 

-Joo kavereita saa ja jos on ollu vaikka joskus huono fiilis, niin täällä voi saada sitten hyvän fiiliksen, päättää Lasse.  

Pyörätuolikoripallon SM-sarja käynnistyy 11.1.2020. Ensimmäinen turnaus pelataan Honkahallilla.

 

 
23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

19.9.2023 21:04 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Irlannille pyörätuolikoripallon EM-avauksessa

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin palannut Suomi roikkui pitkään Irlannin mukana, mutta joutui lopulta taipumaan 48–62 (22–30) miesten C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa.

18.9.2023 10:00 Pyörätuolikoripallo

Miesten pyörätuolimaajoukkue aloittaa EM-kisat tiistaina

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue aloittaa Sarajevossa käytävät C-sarjan EM-kisat tiistaina Irlantia vastaan.

1.9.2023 14:52 Pyörätuolikoripallo

Joni Laine: ”Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan”

Suomen pyörätuolikoriksen maajoukkue valmistautuu parhaillaan syyskuussa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin. Edellisen kerran joukkue nähtiin EM-tasolla kahdeksan vuotta sitten. Joni Laineen mukaan joukkueen valmistautuminen EM-paluuseen on mennyt suunnitelmien mukaan.

22.8.2023 12:30 Pyörätuolikoripallo

Suomi tekee paluun pyörätuolikoripallon EM-kisoihin: ”Pitkäntähtäimen tavoite on tulevaisuudessa”

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistuu Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla.

1.7.2022 08:50 Pyörätuolikoripallo

Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

2.3.2022 08:30 Pyörätuolikoripallo

Pyörätuolikoripalloilijoille tavoitteellista leiritystä

Pyörätuolikoripallon valmennusryhmä kokoontui tammikuussa harjoitusleirille Helsingissä. Päivän kestävä leiri piti sisällään kahdet lajiharjoitukset ja fysiikkatreenin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tulevana viikonloppuna.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

8.1.2020 08:37 Pyörätuolikoripallo

Kausiennakko: BC Nokia ensimmäistä kertaa mukana pyörätuolikoripallon SM-sarjassa

Pyörätuolikoripallon SM-sarja pelataan kaudella 2019-2020 kolmen joukkueen voimin. Vaikka BC Nokia on ensimmäistä kertaa mukana sarjassa, on sillä koossa kokenut pelaajarunko. Kausi käynnistyy 11.1.

3.12.2019 09:35 Pyörätuolikoripallo

Kansainvälinen vammaisten päivä: Pyörätuolikoris vei Markku Poikelan mukanaan

Tänään vietetään Kansainvälistä vammaisten päivää. PuHu:n Markku Poikela kertoo ajatuksiaan pyörätuolikoripallosta sekä erityisliikunnanohjaajan että pelaajan näkökulmasta ja ennakoi tammikuussa käynnistyvää sarjakautta.

24.3.2019 10:12 Pyörätuolikoripallo

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus palasi Tampereelle

Tampereen NMKY juhli Suomen mestaruutta neljän vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Vilppaan. Pronssiottelussa PuHu oli Honkaa etevämpi.

21.12.2018 12:00 Pyörätuolikoripallo

Teemu Partanen nauttii pyörätuolikoripalloammattilaisuudesta

Saksan pyörätuolikoripallon Bundesliigaan noussut Thuringia Bulls kysyi syksyllä 2011 Teemu Partaselta, josko hän olisi kiinnostunut edustamaan nousijajoukkuetta Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Seitsemän vuotta myöhemmin Partanen, 27, on Saksan ja Euroopan koripallomestari sekä suomalaisen pyörätuolikoripallon ehdoton kärkinimi.

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus Salon Vilppaalle

Koripallokauden ensimmäinen Suomen mestaruus ratkaistiin Salossa Salon Vilppaan ja PuHu Junioreiden välillä. Finaalissa Vilpas voitti seurahistoriansa ensimmäisen SM-kullan pistein 39-34.

11.7.2015 EM-kilpailut

Suomen pyörätuolimiehille C-divisioonan EM-pronssia

Suomen pyörätuolikoripallomaajoukkue taisteli itselleen muutaman vuoden arvokisatauon jälkeen EM-kisojen C-divisioonan pronssimitalin. Pronssiottelussa Suomi kukisti Irlannin niukasti 61-58 ja pääsi juhlimaan mitaleja.

10.7.2015 EM-kilpailut

Pyörätuolimiehet taistelemaan noususta B-divisionaan

Suomen pyörätuolimaajoukkue kukisti kutkuttavassa taistelussa Irlannin lukemin 56-58 ja eteni välieriin, jossa vastaan asettuu C-divisioonan EM-kisojen isäntämaa Portugali. Voitolla Portugalista Suomi etenisi myös finaalin lisäksi B-divisioonaan.

8.7.2015 EM-kilpailut

Pyörätuolimaajoukkue avasi EM-kisat kahdella voitolla

Suomen pyörätuolimaajoukkue aloitti Lissabonin C-divisioonan EM-kilpailut kahdella voitolla Serbiasta (69-40) sekä niukasti isäntämaa Portugalista lukemin 49-47.

30.3.2015 Haastattelu

Leo-Pekka Tähti odottaa innolla kesää: ”EM-kisat ovat mahtava juttu”

Pyörätuolikoripallon maajoukkueen kokeneimpaan kaartiin ja Suomen tunnetuimpiin vammaisurheilijoihin lukeutuva Leo-Pekka Tähti, 31, puhkuu intoa maajoukkueen paluusta kansainväliselle tasolle, heinäkuussa Portugalissa järjestettäviin C-sarjan EM-kisoihin.

Näytä lisää vastaavia