Jantusen ja Maxhunin joukkueet voittoihin välierissä

12.5.2022 10:09 Belgiassa ja Hollannissa alkoivat kansallisten liigojen välierät suomalaispelaajien voitolla. Japanissa Murphyn veljesten kausi tuli päätökseen ja Saksassa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen eteni finaaliin.

Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni pääsivät juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantusen Oostende avasi Belgian välierät 84-66 (46-28)-voitolla Mons-Hainautista. Jantunen auttoi joukkuettaan kahdeksalla pisteellä ja viidellä levypallolla.
Ottelutilastot

Hollannin puolella Edon Maxhuni oli iskussa heittäessään 22 pistettä Heroes Den Boschin avatessa välierät 77-65 (37-34)-voitolla Donar Groningenista. Maxhuni sai tilastoihinsa myös levypallon, viisi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin ja Belgian yhteisliigan pudotuspelien toisella kierroksella Topias Palmin Limburg United nousi vahvan päätösneljänneksen (30-11) kovalla kirillä 84-75 (34-47)-voittoon Spirou Basketia vastaan. Palmi heitti seitsemän pistettä, nappasi viisi levypalloa, ruokki joukkuekaveriaan kolmasti ja riisti kerran.
Ottelutilastot

Okko Järven Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenille selvästi 63-95 (31-57) Järven tilastoidessa kahdeksan pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten kausi päättyi 57-72 (20-27)-tappioon Sendai 89ersille. Erik Murphy oli Fukushima Firebondsin paras pistemies 14 pisteellä ja lisäksi hän täytti tilastojaan kuudella levypallolla, kahdella syötöllä sekä peräti viidellä torjunnalla. Alexille merkittiin kaksi pistettä ja levypallo.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin Tigers Tübingen eteni finaaliin voitettuaan Giants Leverkusenin 74-62 (30-40). Tigers voitti otteluparin suoraan 3-0. Aatu Kivimäki ei ollut kokoonpanossa. Finaalipaikka oikeuttaisi nousuun Bundesliigaan ensi kaudeksi, mutta Tigers ei ole jättänyt lisenssianomusta eikä näin aio nousta, vaikka se kilpailullisesti sen ansaitsisikin.
Ottelutilastot

Ilari Seppälä oli isossa roolissa, kun Pitesti eteni Romanian liigan välieriin 75-73 (42-35)-voitolla Craiovasta. Ottelussa peräti 39 minuuttia urakoinut Seppälä pussitti 13 pistettä, antoi kahdeksan syöttöä ja otti neljä levypalloa. Pitesti kohtaa välierässä Cluj-Napocan.
Ottelutilastot

Latvian liigan finaaleissa Alexander Madsenin 11 pisteen ja 13 levypallon tupla-tupla ei riittänyt voittoon, kun Ventspils tasoitti finaalisarjan 93-88 (48-42)-voitolla. Madsen tilastoi myös monipuolisesti kolme syöttöä ja kolme riistoa. Finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Manresa nappasi tärkeän 100-95 (52-42)-voiton Malagasta Elias Valtosen kasatessa tilastorivilleen kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Teneriffa palasi Mestarien liigan voiton jälkeen parketeille 78-91 (33-51)-tappiolla Baskoniaa vastaan. Salin latasi 11 pistettä, nappasi viisi levypalloa ja syötti yhden. Suomalais-bosnialainen Emir Sulejmanovic sai tilastoihinsa kaksi levypalloa. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä sijoilla 6-7, kun runkosarjaa on jäljellä yksi kierros.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg voitti Le Mansin 89-81 (40-37). Strasbourg on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan voitettuaan Gunners Oberwartin 107-90 (45-34). Swans johtaa ottelusarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
25.6.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi ammensi kokemusta Belgiasta – ”Kyllä siinä kaikenlaista oppi”

Seagullsin kanssa sopimuksen tehnyt Okko Järvi pelasi menneen kauden belgialaisen Phoenix Brysselin joukkueessa. Kausi oli kuitenkin Järvelle vaikea, mutta samalla opettavainen.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

5.6.2022 18:28 Suomalaiset ulkomailla

Belgian ja Hollannin yhteisliigan välierät alkoivat jännittävissä merkeissä

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa käynnistyivät välierät. Avausosat lupaavat jännittäviä toisia osaotteluita.

2.6.2022 13:42 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi jätti Aapeli Alaselle hyvän maun – ”Siinä tuli hyviä pelejä”

Aapeli Alanen vietti ensimmäisen kokonaisen kautensa ulkomailla, kun hän pelasi menneen kauden Itävallan liigassa St. Pöltenin joukkueessa. Alanen kuului joukkueensa avainpelaajiin läpi kauden.

1.6.2022 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin kausi päättyi

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa tuli päätökseen puolivälierissä. Myös Lassi Tuovin, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen kaudet päättyivät.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

Näytä lisää vastaavia