Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

25.9.2023 09:45 Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

Helsinki Seagulls karisti viime keväänä mörön selästään ja nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden miesten Korisliigassa. Yksi kentän avainpelaajia oli vastustaja Kauhajoen riveissä pitkään töitä painanut 37-vuotias kalifornialaislaituri René Rougeau.

Päättyvän kesätauon aikana Seagullsin valmennusjohto on kuitenkin kokenut merkittävän muutoksen, sillä pitkäaikainen luotsi Jussi Laakso on vetäytynyt tehtävästä ja apuvalmentaja Vesa Vertio täyttää jatkossa päävalmentajan saappaat.

Rougeau kertookin välittömästi, kuinka kiitollinen on, että tuoreella päävalmentajalla on häneen luottamus ja halu pitää hänet mukana joukkueessa. Rougeaulla on nimittäin kesätauolla ollut melkoinen työ tehtävänään, jotta hän pystyy tuohon kutsuun myös vastaamaan.

– Olen pelannut jo yhtä kauan kuin LeBron, joten voimaharjoittelu ja palautuminen täytyy ottaa vakavasti. Harjoitusten ja pelien jälkeen täytyy käydä läpi tarvittavat hoidot, jotta keho pysyy kasassa tässä iässä. On ollut rikastavaa tehdä näitä asioita yhdessä kokeneiden joukkuekavereideni Timi Heinosen ja Antti Kanervon kanssa, jotka ovat samalle asialle omistautuneita, Rougeau pohtii.

Rougeau on ollut tähtipelaajistoa useimmissa joukkueissa, joissa on pelannut ympäri maailman, mutta nyttemmin hän on alkanut siirtyä enenevissä määrin kohti kylän vanhimman roolia, jossa tärkeintä on suunnan näyttäminen nuoremmille pelaajille. Se on vaatinut toki uudenlaisen mentaliteetin omaksumista.

– Pystyn jakamaan oppiani kaikkein nuorimpien lisäksi vähän kokeneemmillekin kavereille, kuten Tomas Pihlajamäelle ja Ricky Waxlaxille, jotka liittyivät nyt joukkueeseemme. Vastaavasti opin samalla itse yhä uusia asioita heiltä.

Kokemusta on ehtinyt karttua liigoissa aina Euroopasta Etelä-Amerikkaan. Ensimmäinen sopimus Korisliigassa oli jo vuonna 2017. Nykyään hän on alkanut suorastaan juurtua Suomeen, sillä hänellä on suomalainen puoliso ja sen myötä muutakin elämää Helsingissä kuin vain ammatti.

Liigan kehitystä hän on tänä aikana seurannut tarkalla silmällä ja on tyytyväinen näkemäänsä.

– Korisliigassa sekä tuontipelaajien että kotimaan kasvattien taso on noussut selkeästi näiden vuosien aikana. Kunnioitan suuresti lukuisia ammattilaisia, jotka sen ovat mahdollistaneet. Entinen valmentajani Janne Koskimies ja hänen luotsaamansa Kauhajoki jopa laittoivat Suomea koripallon maailmankartalle ihan uudella tavalla viime vuonna Europe Cupissa.

Neljä kautta Suomessa, neljä Suomen mestaruutta - René Rougeaun saldo on mykistävä. Kuva: Vera Suihko
Neljä kautta Suomessa, neljä Suomen mestaruutta - René Rougeaun saldo on mykistävä. Kuva: Vera Suihko

Mikä Rougeaun Korisliiga-urassa on kaikkein huomattavinta, on ettei hän yhdelläkään neljästä toistaiseksi pelaamastaan kaudesta ole jäänyt ilman mestaruutta. Toista vastaavan kaliiperin suoritusta on historian kirjoista todella vaikea hakea.

– Olen pelannut koko Korisliiga-aikani voittavassa joukkueessa, mutta viime kaudella haastetaso nousi korkeimmaksi koko urallani, koska minun täytyi pelata finaalissa vanhaa joukkuettani vastaan. Se oli melkoista tunteiden myllerrystä.

Kolmen ensimmäisen mestaruuden jälkeen ympäristö on vaihtunut Kauhajoelta Helsinkiin, mutta joukkueidensa pelityyleissä Rougeau näkee yhä paljon yhteistä, sillä myös nykyinen Seagulls puolustaa koko kentän mitalta ja pyrkii aggressiivisesti hyökkäyslevypalloihin.

Pelaajistosta tosin iso osa on viime kaudesta vaihtunut, joten tilanne vaatii totuttelua, mutta Rougeau on valmis haasteeseen.

– Uudet kaverit ovat omaksuneet tyyliämme hyvin, koska olemme harjoitelleet yhdessä jo kuukauden verran. Itsekin olen saanut vanhat vammat paranneltua, joten olen valmis tekemään lisää historiaa Seagullsin kanssa. Meillä on tähtäin selässämme, ja minulle se kelpaa mainiosti.

Helsinki Seagulls 23-24 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia