Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

27.7.2017 Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

 

Delfin-koripalloturnauksesta on muistoja lähes jokaisella lajia harrastavalla. Vuonna 1988 ensimmäistä kertaa järjestetty turnaus on kasvanut vuosien varrella aikuiseksi 53 joukkueesta reilusti yli kahteen sataan. Kuluvan juhlavuoden turnaukseen osallistuu 255 joukkuetta. Suurin joukkuemäärä Delfin Basketissa koettiin vuonna 2015 (275 joukkuetta), kun Tampereella järjestettiin turnauksen yhteydessä miesten maaottelu Suomi–Ranska, jonka Susijengi voitti hurmosmaisella vireellä.

– Upea juttu, että maajoukkue on täällä jälleen pelaamassa, hehkuttaa turnauksen pääsihteeri Elisa Hakanen viitaten lauantaiseen Suomi–Latvia-otteluun Hakametsän jäähallissa.


Hakanen kertoo, että Delfin Basketin perusajatus on pysynyt samana 30 vuoden ajan.

– Tämä on kauden avaustapahtuma, joka on ollut aina tässä samassa ajankohdassa heinä–elokuun taitteessa. Kaksi vahvaa Pirkanmaalaista seuraa Pyrintö ja Raholan Pyrkivä ovat tätä yhdessä toteuttaneet alusta asti.

Juniorisarjojen lisäksi Delfinissä kerää suosiota aikuisten fani-sarjat, joissa pelaa kaveriporukkajoukkueita, joilla on hyviä ”delfiinimuistoja” omilta juniorikausiltaan. Osin hauskasti nimetyissä joukkueissa vilisee vuosi vuodelta jopa liigatason pelaajia.

– Turnaus on korisväen kohtaamispaikka nuorista aikuiskoripalloilijoihin ja harrastepuolesta huippu-urheilijoihin. Vähän niin kuin korisväen karnevaalit, jossa mennään rennolla otteella kauden alkua kohti.

 

Delfin Basket -turnaukseen ovat juniorivuosinaan osallistuneet muiden muassa Hanno Möttölä ja Teemu Rannikko. Turnaus on kehittynyt vuosien saatossa suosituksi myös kansainvälisesti. NBA-tähdistä turnauksessa on esiintynyt esimerkiksi Damon Stoudamire, joka pelasi USA:n juniorimaajoukkueessa. Hakanen uskoo, että yksi syy turnauksen suosioon löytyy talkooväestä.

– Pyrimme panostamaan kunnolla järjestelyihin ja asiakaspalveluun. Huikean talkooväen sitoutuminen on ihailtavaa. Ilman sitä satojen, jopa tuhansien, talkoolaisten panosta, ei tällainen tapahtuma olisi missään määrin mahdollinen.

Koripallon juhlavuosi nostattaa entisestään myös Delfin Basketin juhlavuoden arvoa.

– Ehdottoman upea juttu, että meillä on EM-kisojen kotilohko tulossa, Suomi100-juhlavuosi ja Delfin täyttää 30 vuotta. Monta syytä koko viikonlopun juhlintaan.

Juhlavuonna Delfin levittäytyy 26 pisteeseen, joissa pelataan ja majoittaudutaan. Tesoman uusi palloiluhalli antaa turnaukselle lisää pelipaikkoja, vaikka suurten salien suhteen Delfin Basket alkaa olla jo lähellä maksimitasoa. Vaikka turnauksessa pidetään kiinni perinteistä, seurailee Delfin Basket myös ajan henkeä. Vaikka turnauksessa ei ole koskaan ollut mukana katukoripalloa, uuden 3x3-pelimuodon nostaessa suosiotaan, sen mukaanottaminen tulevaisuudessa ei ole Hakasen mukaan mahdoton ajatus. Kuluvana vuonna turnauksessa pelataan Unified-koripallon näytösottelu.

 

Koripalloturnauksen nimi juontaa juurensa Särkänniemen entisen delfinaarion asukeista. Vaikka delfiinejä ei enää huvipuistossa majaile, koripalloturnauksen nimeä ei ole syytä vaihtaa.

– Aikoinaan iäkkäämmät miehet keksivät nimen muotoon ´delfin´ (ei dolphin). Nimi ei ole ollut kaupan, vaikka meille on ehdotettu brändiuudistuksia. Se oli Särkänniemenkin toive, että nimi viittaisi myös jatkossa delfiineihin, vaikka niitä ei Tampereella enää olekkaan.


Delfin Basket Tournament Tampereella 28–30.7.2017

 

 
29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

15.1.2013 Junioriturnaus

Easter Tournamentin ilmoittautuminen avattu

Perinteiseksi muodostunut kansainvälinen Easter Tournament järjestetään 17. kerran Lahdessa pääsiäisenä 29 – 31.3.2013. Ensimmäistä kertaa järjestäjänä toimii viime vuonna perustettu nuorisokoripalloseura Namika Lahti Juniorit ry.

16.2.2012 Junioriturnaus

Easter Tournament 6.-8.4.2012 Lahdessa

Perinteinen Easter Tournament pelataan 18. kerran Lahdessa 6.-8.4.2012. Turnauksesta löytyy sarjat niin aikuisille kuin kaikenikäisille junioreille A-nuorista mikroihin. Ilmoittautuminen turnaukseen on avattu.

7.3.2011 Junioriturnaus

Easter Tournament Lahdessa 22.-24.4.2011

Lahden NMKY järjestää taas perinteikkään koripallojuhlan pääsiäisenä. Pääsiäinen ja Easter Tournament ajoittuu tänä vuonna päivämäärille 22.-24.4.2011. Pääsiäisturnauksessa pelataan sarjoja mikrotytöistä ja –pojista aina aikuisten kilpa- ja harrastesarjoihin.

2.3.2010 Junioriturnaus

Easter Tournamentin ilmoittautumisaika päättymässä

Perinteikäs koripalloturnaus Easter Tournament pelataan jälleen kerran Lahdessa. Aina pääsiäisenä järjestettävä turnaus ajoittuu vuonna 2010 päiville 2.-4.4. Turnaus on tulevana keväänä järjestyksessään kuudestoista.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

15.9.2017 Junioriturnaus

Mesuca XIIII Junioriturnaus Salossa

Mesuca Basket ry järjestää junioriturnauksen Salossa 30.9.–1.10.2017.

14.9.2017 Junioriturnaus

Tykkimäki-turnaus 17.-19.11.2017 Kouvolassa

Kouvojen järjestämä perinteinen juniorikoripalloturnaus on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tykkimäki-turnaus. Ilmoittautuminen turnaukseen on jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä ehtii mukaan.

30.8.2017 Junioriturnaus

LePyn mikroturnaus 16.-17.9.2017 Espoossa

Loistavat olosuhteet, rehtiä voiton taistelua, hymyä, hikeä ja suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieletön fiilis! Niistä on LePyn mikroturnaus tehty!

23.8.2017 Junioriturnaus

Pikkusudet-korisrieha Tampereella 28–29.10.2017

Tampereen Pyrintö järjestää Pikkusudet-korisriehan sekä pojille että tytöille sarjoissa 09 ja 10/11.

21.8.2017 Junioriturnaus

Spalding Cup 30.9.–1.10.2017

Spalding Cup pelataan neljännen kerran Heinolassa syys- lokakuun vaihteessa 30.9.-1.10.2017. Ottelut pelataan neljällä eri koululla. Jokaiselle joukkueelle tulee kolme ottelua ja joukkueen ottelut sijoitetaan samalle päivälle. Otteluiden väliin jää ainakin yksi kunnon tauko, jolloin joukkue ehtii hyvin ruokailemaan ja vierailemaan koriskaupassa.

2.8.2017 Junioriturnaus

Mieleinen Basket -junioriturnaus syyskuussa Loimaalla

Mikro-, mini- ja C-ikäisten syysturnaus Mieleinen Basket järjestetään 23.-24.9.2017.

Kori-80 etsii seurasihteeriä vakituiseen työsuhteeseen

Uuden toimintakauden 2017–2018 alkaessa Keravan Kori-80 ry etsii vakituiseen työsuhteeseen seurasihteeriä. Keravan Kori-80 ry on keravalainen koripalloseura, jonka toiminta tähtää lasten sekä nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksen edistämiseen.

4.4.2017 Junioriturnaus

JBT Turussa ja Kaarinassa 12.-14.5.2017 – muutamalle joukkueelle vielä tilaa!

Junior Basket Tournamentissa, eli JBT-turnauksessa on sarjat tytöille ja pojille. Muutamissa sarjoissa on vielä tilaa.

14.3.2017 EM-kilpailut

Susijengi mukana presidentti Niinistön #kannustusryhmä-kampanjassa kiusaamisen vähentämiseksi

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi on mukana tasavallan presidentti Sauli Niinistön, Diandran ja Robinin kanssa #kannustusryhmä-kampanjassa, jonka tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, jotka saavat kiusaamisen loppumaan.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Näytä lisää vastaavia