Carl Lindbom kuumana Islannissa – useat Susijengin pelaajat onnistuivat

14.2.2022 10:14 Useat Susijengin pelaajat esittivät vahvaa pelivirettä pari viikkoa ennen MM-karsintojen jatkumista. Carl Lindbom teki kovaa jälkeä Islannissa, Murphyn veljekset olivat jälleen tehokkaina Japanissa, Mikael Jantunen johdatti Oostenden voittoon Belgiassa ja Aapeli Alanen oli jälleen joukkueensa ykköspyssy Itävallassa.

Carl Lindbom loisti Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom tykitti vasta toisessa pelissään KR:n riveissä 29 pistettä joukkueen voittaessa Vestrin 106-79 (57-39). Lindbom oli muutenkin isossa roolissa nappaamalla yhdeksän levypalloa ja antamalla kuusi syöttöä. KR on nyt kymmenentenä.
Ottelutilastot

Shawn Hopkins oli niin ikään vahvassa vireessä heittäessään 16 pistettä, kun Stjarnan otti tärkeän 78-74 (41-43)-voiton Valurista. Hopkins nappasi myös viisi levypalloa. Stjarnan on viidentenä.
Ottelutilastot

Belgiassa Mikael Jantunen loisti heitettyään 24 pistettä ja napatessaan hatuiksi 12 levypalloa sekä antaen yhden syötön Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä 79-76 (42-49)-voitolla Kangoeroes Mechelenistä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Topias Palmin ja Hubo Limburgin hyvät otteet saivat jatkoa, kun Limburg voitti Belgiassa Spirou Basketin 84-81 (46-42). Palmi naulasi 11 pistettä, otti neljä levypalloa ja yhden riiston. Limburg on ottanut seitsemästä edellisottelustaan kuusi voittoa ja noussut Belgian lohkossa seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch hävisi Hollanin cupin välierän ensimmäisessä osassa Leidenille 80-83 (41-43). Maxhuni heitti ottelussa 14 pistettä, oli nappaamassa levypallon kuudesti ja antoi neljä syöttöä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Heroes selvitti kuitenkin tiensä finaaliin voittamalla toisen osaottelun 77-72 (30-34). Näin Heroes voitti otteluparin yhteistuloksella 157-155 Maxhuni oli ratkaisijana 17 pisteen, kuuden syötön ja yhden riiston tilastoilla.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds tasasi voitot Ehime Orange Vikingsin kanssa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi 85-78 (34-36). Erik kasasi 19 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan sekä lisäksi viisi syöttöä, riiston ja kolme torjuntaa. Alex komppasi 16 pisteellä, viidellä levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Orange Vikings sai revanssin 78-63 (34-31)-voitolla. Alex ei tällä kertaa pelannut ja Erik kannatteli joukkuetta 22 pisteen, 12 levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Manresa palasi voittojen tielle Espanjan liigassa voittamalla kotonaan Zaragozan 94-73 (40-25). Elias Valtoselle tilastoitiin yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Manresa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sasu Salin jäi pisteittä, mutta sai kolme levypalloa ja syötön, kun Teneriffa voitti Joventut Badalonan 74-58 (27-29). Teneriffa paranteli asemiaan ollen nyt kahdeksantena.
Ottelutilastot

Alexander Madsen pääsi viettämään kahden voiton viikonloppua Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ensin VEF Riika murjoi Rakvere Tarvaksen vieraskentällä 110-58 (43-37). VEF tuli tauolta täynnä tulta ja tappuraa viemällä kolmannen neljänneksen peräti 36-5. Madsenille tilastoitiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

TalTechia vastaan Madsen merkkautti tupla-tuplan 16 pisteen ja 10 levypallon tilastoilla VEF:n voittaessa 102-88 (53-45). Madsen kerrytti tilastojaan myös viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja peräti neljällä torjunnalla. Madsenin teholuku oli kova 33.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alasen 25 pistettä olivat laiha lohtu, kun St. Pölten koki kuudennen peräkkäisen tappionsa hävitessään Traiskirchen Lionsille 76-83 (34-36). Alanen auttoi joukkuettaan myös kuudella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. St. Pölten on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan voittoa entisestä seurastaan Gravelines-Dunkerquesta, kun Strasbourg otti kotonaan 78-68 (43-39)-voiton. Luukas Vaara oli myös Strasbourgin kokoonpanossa, muttei saanut Tuovilta komennusta kentälle. Strasbourg on Ranskan liigassa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kotonaan Toulouselle 70-79. Dolenc taisteli yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Les Sables on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Pitesti voitti Constantan 84-76 (46-30) Ilari Seppälän tilastoidessa voittajille 10 pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Pitesti jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Baskets Bonn nappasi selvän 95-77 (53-47)-voiton Löwen Braunschweigista. Bonn jatkaa sarjassa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Tigers Tübingen koki 82-86 (36-42)-tappion Paderbornille. Aatu Kivimäki heitti 12 pistettä, antoi neljä syöttöä ja otti yhden riiston. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on viidentenä.
Ottelutilastot

 
29.5.2023 23:00 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden Itävallan mestari

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Itävallan mestaruutta. Swans tyhjensi tällä kaudella palkintopöydän voittamalla aiemmin myös Supercupin ja Itävallan cupin.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers nousi Bundesliigaan

Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

8.5.2023 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

Näytä lisää vastaavia