Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

7.4.2021 15:26 Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

Elina Koskimies ja Anniina Äijänen pelasivat samassa lohkossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol dominoi omaa lohkoaan Liga Femenina 2:ssa voittaen kaikki kauden 26 otteluaan.

- Päätimme pelata täysillä heti alkukaudesta, jos vaikka sarja keskeytettäisiin taas. Kaikki tekivät paljon töitä ja pelimme parani koko kauden ajan, Äijänen toteaa.

Välillä Ferrol oli jopa täysin murskaava voittaen pelejä useiden kymmenien pisteiden erolla, mutta Äijäsen mukaan joukkue ei missään vaiheessa tuudittautunut ylivoimaansa eikä kyllästynyt voittamiseen.

- Itselle yliopistovuosien jälkeen voittaminen maistui, sillä silloin saattoi tulla 12-13 tappiota putkeen. Emme kuitenkaan päässeet aina helpolla ja valmentaja oli vaativa. Jos voitimme, mutta se ei tullut hyvällä pelillä, niin siihen ei oltu tyytyväisiä. Valmentajalla vaatimustaso oli korkealla. Olemme olleet sillä asenteella, ettemme ole voittaneet vielä mitään.

Jokaisen kolmen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa taistelua noususta, kun yhteensä 12 joukkuetta jaettiin neljään kolmen joukkueen lohkoon. Lohkot pelataan yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen lohkojen voittajat ratkovat kaksi nousijaa. Loppuhuipennus pelataan Leganesissa kuplaolosuhteissa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ferrolin lohkoon arvottiin B-lohkossa kolmanneksi sijoittunut Jairis sekä C-lohkossa neljänneksi sijoittunut Maresme. Ferrolin lisäksi lopputurnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluvat vain yhden ottelun kauden aikana hävinnyt B-lohkon voittaja Leganes sekä puhtaalla pelillä C-lohkon selvittänyt Barca. Voittaessaan oman lohkossa Ferrol kuitenkin välttäisi kaksikon kohtaamisen, sillä sen mahdollinen vastustaja nousuotteluun tulisi lohkosta, jossa pelaavat Ardoi, Sant Adria sekä Real Canoe, jotka ovat ennakkoon helpompia.

- Arvontatulos oli meidän kannaltamme erittäin hyvä, sillä meille ei tulisi muita lohkovoittajia Barcaa tai Leganesta vastaan. Omalla hyvällä tekemisellä meillä on hyvät mahdollisuudet nousta eikä se vaadi sen ihmeempiä.

Äijäsen mukaan Ferrol on hyvin valmistautunut tuleviin koitoksiin.

- Lohkoarvontojen jälkeen olemme keskittyneet tuleviin vastustajiin tosi paljon. Olemme käyneet läpi sitä miten hyökkäämme ja puolustamme ja millaisia pieniä muutoksia teemme.

- Itselleni tämä on vähän jännittävää, kun on ensimmäistä kertaa tällaiset kekkerit. Olo on tosi turvallinen eivätkä ulkopuoliset asiat huolestusta. Ainoa vain, jos joku saa positiivisen testituloksen, niin sitten joukkue hylätään suoraan.

Ferrol kohtaa ensimmäisessä ottelussaan torstaina Maresmen ja lauantaina Jairisin.

Marianne Kalin sai hyvin vastuuta debyyttikaudellaan

Marianne Kalin pelasi Espanjan liigassa sijalle 14. sijoittuneessa Bembibressä ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Vaikka joukkue jäi kauas pudotuspeleistä, niin Kalin oli kauteen suhteellisen tyytyväinen.

Kalin sai mukavasti vastuuta kaudella pelaten keskimäärin 18,5 minuuttia ja keräten sinä aikana 3,2 pisteen ja 2,0 levypallon tilastot.

- Oli hyvä kausi ja siitä jäi hyvä fiilis. Kokonaisuudessaan kausi oli nousujohteinen sekä henkilökohtaisesti että joukkueena, Kalin kertaa kautta.

Omaan rooliinsa ja edesottamuksiinsa Kalin oli myös tyytyväinen.

- Olin tosi tyytyväinen. Valmentaja palkitsi työn treeneissä ja puolustuspäässä. Toin penkiltä energiaa, hoidin tonttini puolustuspäässä ja hyökkäsimme joukkueena.

Marianne Kalin pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Bembirbressä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koronapandemian keskeyttämällä viime kaudella Bembibre jäi sarjassa viimeiseksi ja täksi kaudeksi koko pakka meni täysin uusiksi. Kalin oli yksi monista ensimmäisen ammattilaisvuoden pelaajista joukkueessa. Sopeutuminen uuteen maahan ja joukkueeseen oli Kalinin mukaan helpompaa, kun useat muut olivat samassa tilanteessa.

- Olimme kaikki uusia joukkueessa ja kävimme läpi saman prosessin. Suurimmalle osalle kausi oli myös ensimmäinen ammattilaisena, joten siitä sai hyvin vertaistukea.

Espanjan liigaa dominoivat Euroliigan joukkueet Avenida ja Girona sekä EuroCupin Final Fouriin tiensä raivannut Valencia. Sen jälkeen tuleekin isompi rako seuraavaan noin kymmenen joukkueen tasaiseen joukkoon. Kalin nautti pelaamisesta huippupelaajia vastaan.

- Sarjassa oli isoja eroja joukkueiden välillä sarjan kärkijoukkueiden ja alempien joukkueiden kesken. Sarja oli erittäin fyysinen ja siellä oli tosi taitavia pelaajia. Oli hieno kokemus päästä pelaamaan huippupelaajia vastaan.

Kalin näki menneensä pelaajana eteenpäin kokonaisvaltaisesti.

- Yleisesti ottaen menin varmasti pelillisesti eteenpäin kaikilla osa-alueilla. Kehitystä tapahtui sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, taktisesti sekä miten pelata tietyissä tilanteissa ja miten liikkua, arvioi Kalin.

Kalin palasi kauden jälkeen kotimaahan ja tulevaisuuden suunnitelmissa on jatkaa ulkomailla myös jatkossa.

- Tavoitteena on jatkaa ulkomailla, mutta nyt hengähdän kotona ensin hiukan.

Marianne Kalinin kauden tilastot

Sara Rokkasella värikäs kausi

Sara Rokkanen aloitti kautensa Kalinin joukkuekaverina Bembibressä, mutta jäi vähälle vastuulle ja siirtyi alkuvuodesta Ruotsiin Ville Tuomisen valmentamaan Helsingborgiin. Pesti Skånessa kesti kolmen ottelun verran ennen kuin hän palasi Espanjaan – tällä kertaa Liga Femenina 2:ssa pelanneen Andratxin joukkueeseen.

- Vaikka kuinka kovaa treenasi ja veti harjoituksissa hyvin, niin mahdollisuutta ei Bembibressä tullut. Sitten sitä lähdettiin hakemaan muualta. Ruotsissa sain taas vastuuta ja sen jälkeen sain uuden työhaasteen Espanjasta ja lähdin sinne, ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelannut Rokkanen kertoo.

Sara Rokkanen ehti kierrellä kauden aikana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsissa Rokkanen sai isosti vastuuta ja kaipaamaansa pelituntumaa.

- Se oli tosi hyvä keikka. Sain tatsia takaisin vastuun kautta ja uusia mahdollisuuksia.

Andratxissa Rokkasella riitti niin ikään vastuuta. Peliaikaa tuli keskimäärin päälle 33 minuuttia ja hän kiitti vastuusta 11,8 pisteen, 7,1 levypallon, 2,6 syötön ja 1,5 riiston tilastoilla.

- Siellä sain vastuunkantoa, peliminuutteja ja johtajan roolin. Tykkäsin pelata siellä. Pystyin itse vaikuttamaan treeneissä siihen miten pelaan.

- Alkukauteni oli rikkinäinen, kun en päässyt hirveästi pelaamaan. Henkilökohtaisesti oli tärkeä, että sain ehjän loppukauden.

Värikkään ja vaiherikkaan kauden jälkeen Rokkanen hengähtää hetken ennen kuin alkaa miettiä uran jatkovaihtoehtoja.

- Nyt ensin pari viikkoa omaa aikaa ja sitten Suomeen katsomaan finaaleja ja kannustamaan kavereita. Sitten täytyy varmaan alkaa treenaamaan taas. Ulkomailla pelataan niin kauan kuin pää ja jalat kestävät.

Sara Rokkasen kauden tilastot Bembibressä
Sara Rokkasen kauden tilastot Helsingborgissa
Sara Rokkasen kauden tilastot Andratxissa

Elina Koskimies ja Helmi Tulonen isossa vastuussa

Elina Koskimiehen ja Helmi Tulosen joukkue Ibaizabal jäi Ferrolin dominoimassa lohkossa kuudenneksi. Vaihtelevan kauden jälkeen suomalaiset olivat kuitenkin joukkueensa tukipylväitä.

Elina Koskimies pelasi toisen kautensa Ibaizabalilla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ibaizabalin kauteen mahtui tapahtumia, kun joukkueella oli kauden aikana kolme päävalmentajaa ja pelaajistossa tapahtui isoja muutoksia. Lopulta joukkue puristi kauden kunnialla läpi ollen lohkossaan kuudes.

- Näissä olosuhteissa ja näillä resursseilla, se oli aika hyvin. Neljä parasta pääsi pudotuspeleihin, ja jos meidän kautemme olisi ollut tasaisempi eikä olisi tapahtunut niin paljon valmentaja- ja pelaajamuutoksia, niin olen varma, että olisimme olleet neljän parhaan joukossa. Mielestäni meillä oli mahdollisuudet parempaan, Tulonen arvioi.

Koskimies oli Tulosen kanssa samoilla linjoilla.

- Kausi oli aika vuoristorataa ja joukkueessa tapahtui paljon kauden aikana. Meillä vaihtui valmentaja ja budjettiongelmien takia pelaajia lähti joukkueesta. Pystyimme pelaamaan kauden kuitenkin hyvin loppuun ja puristimme loppuun saakka, vaikkei pudotuspeleihin ollutkaan mahdollisuuksia pitkään aikaan.

Koskimies pelasi toisen kautensa Ibaizabalissa ja oli jälleen tällä kaudella isossa roolissa. Peliaikaa kertyi keskimäärin reilut 28 minuuttia ja keskiarvoikseen hän tilastoi 8,9 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

- Viime kauden jälkeen tuntui, että valmentaja pystyy luottamaan minuun enemmän ja uuden valmentajan kanssa suhde ei aluksi tuntunut niin hyvältä. Lopulta homma toimi hyvin, Koskimies arvioi.

- En tiedä kehityinkö millään pelillisellä osa-alueella, mutta erityisesti loppukaudesta pystyin keskittymään enemmän fyysisiin ominaisuuksiin. Lisäksi tällaisen kauden aikana piti pystyä mukautumaan muutoksiin ja valmentajien erilaisiin pelityyleihin. Koripalloilullisesti ei kuitenkaan jäänyt ihan hirveästi käteen tästä vuodesta, Koskimies jatkaa.

Helmi Tulonen pelasi hyvän kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulonen siirtyi Ibaizabaliin täksi kaudeksi ja nautti isosta vastuusta läpi kauden. Peliaikaa kertyi lähes 30 minuuttia ottelua kohden ja tilastokirjoihin merkittiin keskiarvoiksi 10,9 pistettä, 6,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

- Sain enemmän tasaisuutta peliini ja rooli oli sellainen mitä halusinkin. Paljon oli tietenkin parannettavaakin, mutta voin olla ihan tyytyväinen kauteeni.

Koskimies ja Tulonen ovat viettäneet kaksi edelliskautta Espanjassa. Vaikka molemmat ovat viihtyneet sekä maassa että liigassa hyvin, niin maisemanvaihto saattaa tulla eteen ensi kaudeksi.

- Vielä ei ole tietoa jatkosta, mutta toivottavasti pystyisin jatkamaan ulkomailla. Tykkään Espanjasta, mutta kiinnostaisi katsoa muitakin paikkoja ja vähän erilaisia sarjoja, maita sekä kulttuureja, miettii Koskimies.

- Haluan jatkaa ulkomailla. Viihdyn Espanjassa hyvin ja tykkään pelikulttuurista ja elämästä myös kentän ulkopuolella, mutta tuleva liigauudistus vähän mietityttää, pohtii puolestaan Tulonen.

Elina Koskimiehen kauden tilastot
Helmi Tulosen kauden tilastot

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia