Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

9.10.2020 20:52 Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Elina Koskimies (vas.) ja Anniina Äijänen aloittavat kautensa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan ammatikseen ja lukeutui Ibaizabalin avainpelaajiin. Täksi kaudeksi hän suuntasi tuttuun osoitteeseen tehtyään kesällä seuran kanssa jatkosopimuksen.

- Koronan takia markkinat olivat aika huonot, joten tämä oli turvallinen valinta. Tiedän mitä valmentaja haluaa ja valmentaja halusi minut myös takaisin, niin päätös oli sikäli helppo,

- Lisäksi viime kausi loppui kesken ja siitä jäi vähän hampaankoloon, joten halusin tulla jatkamaan siitä Koskimies kertoo päätöksen taustoista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paluu tuttuun ympäristöön on sujunut ongelmitta.

- Se helpottaa tosi paljon, että on ollut täällä aiemmin eikä tarvitse stressata uutta paikkaa. Valmentaja on tuttu, kuviot ovat samat ja osa pelaajista on pysynyt samana, joten oli helppo tulla takaisin.

Tulonen aloitti viime kauden Celta Vigossa, mutta siirtyi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin joukkueeseen. Täksi kaudeksi osoite vaihtui, kun hän liittyy Koskimiehen seuraksi Ibaizabaliin.

- He tarjosivat heti kauden jälkeen sopimusta. Koronan takia olin vähän epävarma, että teenkö sopimuksen vai en, mutta tarjous oli sellainen, että olisin tehnyt diilin myös normaalitilanteessa, kertoo Tulonen.

Haittaa ei ollut siitäkään, että joukkueessa oli jo ennestään tuttu pelaaja.

- Se on pelkkää plussaa, että on toinen suomalainen samassa joukkueessa. Elina on ollut apuna sekä kentällä että sen ulkopuolella, kuten muutkin täällä jatkaneet pelaajat.

Liga Femenina 2 koki täksi kaudeksi suuria muutoksia koronapandemian takia. Joukkuemäärää nostettiin peräti 14 joukkueella ja nyt sarjassa pelaa yhteensä 48 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen 14 joukkueen lohkoon. Lohkojen neljä parasta etenee seuraavaan lohkovaiheeseen, jossa on neljä lohkoa ja kolme joukkuetta kussakin. Niiden lohkojen voittajat sen taistelevat sen jälkeen kahdesta nousupaikasta. Suomalaisittain on mielenkiintoista, että sekä Ibaizabal että Äijäsen Ferrol pelaavat samassa lohkossa.

- Jännä nähdä miten tason käy, kun niin monta joukkuetta nostettiin mukaan alemmasta sarjasta. Pelimme on vielä vähän vaiheessa ja etsimme joukkueena vielä yhteistä tekemistä. Systeemiä hiotaan vielä sisään, mutta kun palaset loksahtavat kohdilleen, niin hyvä tulee, Koskimies toteaa luottavaisena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulonen on Koskimiehen kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

- Harjoituspelit ovat menneet suuressa kuvassa ihan hyvin, mutta joukkuepelaaminen ei ole vielä sillä tasolla millä sen pitäisi eikä myöskään oma peli. Vähän on vielä hakemista kaikilla ja peliä pitää hioa vielä.

Viime kaudella Tulonen jäi Celta Vigossa suhteellisen vähälle peliajalle, mutta Magec Tiasissa peliaikaa tuli käytännössä niin paljon kuin jaksoi vain pelata.

- Lanzarotessa tilanne oli aika erilainen, sillä kun menin sinne, niin joukkue ei ollut voittanut yhtään peliä ja minulle sanottiin, että puolet lopuista peleistä pitäisi voittaa, että sarjapaikka säilyisi. Täällä ei ehkä ole ihan yhtä suurta roolia kuin siellä, mutta muuten joukkue on kyllä parempi, Tulonen vertailee.

Tulonen toivoo, että Ibaizabalissa vastuuta olisi luvassa.

- Haluan olla pelaavassa roolissa ja auttaa joukkuetta voittoihin. Kaikkeni teen sen eteen, että voittaisimme pelejä.

Koskimies pelasi ennen viime kautta USA:n yliopistosarjassa ja debyyttikausi ammattilaisena meni vielä sopeutuessa. Nyt hän on valmis pistämään kaiken likoon.

- Minulla on kovat odotukset kaudesta ja haluan kehittyä entisestään ja pelata vielä paremmin. Viime kausi meni vähän totutellessa USA:n jälkeen, mutta nyt pelityyli on tuttu.

Ibaizabal aloittaa kautensa sunnuntaina Barakaldon vieraana.

Äijänen jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Anniina Äijänen aloittaa jo kolmannen kautensa Espanjassa. Ensimmäisen kauden hän pelasi pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, josta hän siirtyi viime kaudella Ferrolin joukkueeseen. Päätös jatkaa seurassa oli Äijäselle helppo.

- Tilanne on epävarma monin tavoin ja minulla oli täällä hyvä olla ja seurassa kaikki asiat hoidettiin viime kaudella todella hyvin. Lisäksi tuntui, että viime kaudesta jäi työ kesken, Äijänen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ferrol oli viime kaudella sarjan keskeytyessä toisena. Täksi kaudeksi joukkue on pysynyt pääosin samana, mutta uutta vertakin on tullut mukaan.

- Meillä on pari uutta pelaajaa ja pari lähti. Meillä on kuitenkin samat ulkomaalaiset. Mielestäni joukkueessa on tapahtunut hyvä muutos. Pelitapa ja valmennus ovat samat viime kaudesta. Meillä on hyvä kombo uutta ja vanhaa, Äijänen kuvailee joukkuetta.

Viime kaudella Äijänen sai alkukaudesta hieman vähemmän vastuuta, mutta vuodenvaihteen jälkeen hän nousi mukaan avausviisikkoon ja peliaika kasvoi ja sitä kautta myös onnistumiset. Vastuuta on tullut myös harjoituskaudella.

- Meiltä puuttuu vielä toinen iso pelaaja, joten olen pelannut aika paljon. Kaikki on mennyt ihan hyvin. Vähän on ollut totuttelua uuteen tilanteeseen ja olosuhteisiin.

- Haluan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin, kun keväällä pelini kulki paremmin. Lähden kauteen ilman paineita eikä minulla ole erillisiä henkilökohtaisia tavoitteita. Keskityn auttamaan joukkuetta menestymään.

Liga Femenina 2:n avauskierros siirrettiin kokonaan, mutta tänä viikonloppuna olisi tarkoitus päästä jo tositoimiin. Äijänen ei vaivaa päätään sillä, että kausi jäisi tänä vuonna kesken.

- Joukkueen kanssa olemme puhuneet, että vaikka kaikkea voi sattua ja tapahtua, niin lähdemme kauteen siten, että koko sarja pelataan. Jokainen peli on tärkeä ja on tärkeä heti ottaa voittoja.

Ferrol saa lauantain kauden avauksessa vastaansa Cortegadan.

 
16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia