Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

18.9.2020 15:41 Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

Sara Rokkasella alkaa ensimmäinen ammattilaiskausi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Molemmat viettivät edelliset neljä vuotta USA:n yliopistosarjassa ja palaavat nyt vanhalle mantereelle käynnistämään ammattilaisuraansa. Rokkanen pelasi yliopistouransa Toledossa ja Kalin puolestaan Hofrassa.

Kaksikon päätyminen samaan seuraan oli sattumaa, sillä kumpikaan ei tiennyt toisen aikeista.

- Kun allekirjoitin sopimusta, niin en tiennyt Saran tehneen myös sopimuksen, Kalin valottaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kalin on luonnollisesti iloinen, että ammattilaisura alkaa tutun kaverin kanssa.

- Kiva, kun on toinen suomalainen ja hänen pelityylinsä on tuttu maajoukkueesta. Se on tärkeää, kun kaikki pelaajat ovat tällä kaudella uusia eikä kukaan ole pelannut tässä joukkueessa ennen.

Neljän yliopistovuoden jälkeen Kalin nauttii päästessään kääntämään uuden lehden urallaan. Pelillisesti erot USA:n yliopistokorikseen ovat selvät.

- Tempo on tosi kova ja menemme koko ajan edestakaisin. Minulla oli ikävä tätä eurooppalaista peliä. Hyökkäysaika on lyhyempi, pallo liikkuu nopeammin ja enemmän eikä ole sellaista yksi vastaan yksi –pelaamista, Kalin vertailee.

Samoilla linjoilla on myös Rokkanen.

- Tätä olen odottanut viimeiset neljä vuotta ja olen iloinen, että olen palannut Eurooppaan pelaamaan korista. Yliopistossa peli on niin erilaista ja mielestäni eurooppalainen peli sopii minulle paremmin ja olen tykännyt espanjalaisesta pelityylistä, Rokkanen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bembibre sijoittui kesken jääneellä viime kaudella sarjassa viimeiseksi ja on muuttunut täksi kaudeksi kokonaan, sillä viime kauden joukkueesta ei jatkanut yksikään pelaaja. Rokkasen harteilla joukkueen viime kausi ei paljon paina.

- Joka peliin lähdetään haastamaan. Uusi vuosi, uudet kujeet, Rokkanen heittää.

Bembibre pelasi harjoituskaudella yhteensä neljä ottelua ja ne menivät joukkueen tutustuessa toisiinsa.

- Harjoituspelit ovat olleet opettavaisia. Olemme petranneet koko ajan, vaikka se ei ole aina näkynyt tuloksissa. Meidän täytyy saada sekä joukkueen että omaa peliä vielä varmemmaksi, mutta opimme tuntemaan toisiamme koko ajan paremmin, Kalin arvioi.

Uusi joukkue tarkoittaa myös sitä, että kaikilla on näyttöpaikka. Päävalmentaja Pepe Vazquez jakoikin laajalti vastuuta harjoituskaudella eikä yksikään pelaaja pelannut otteluissa 25 minuuttia enempää.

- Kaikki ovat samalla viivalla. Valmentajamme on sanonut, että treenien kautta ansaitsee myös peleissä vastuuta. Se on ihan hyvä, että omaan rooliin voi vaikuttaa vain omalla tekemisellään. Treenipeleissä kaikki ovat saaneet mahdollisuuden, toteaa Kalin tyytyväisenä.

Marianne Kalin odottaa innolla alkaa kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigajoukkueet Avenida ja Girona ovat sarjan suurimmat tähdet ja Bembibre kuuluu sarjan pienimpiin seuroihin. Bembibre lähtee kauteen ennakkoluulottomasti.

- Me lähdemme sarjaan haastajina. Meillä on tosi nuori joukkue ja tämä on suurimmalle osalle ensimmäinen kausi ammattilaisena. Meiltä puuttuvat sellaiset kokeneet ja tähtipelaajat, mutta menemme nuoruuden voimalla ja haastamme muita joukkueita omalla tekemisellämme ja kovalla puolustuksella, Kalin sanoo.

Kalin lähtee debyyttikauteensa ammattilaisena maltillisin tavoittein keskittyen kehittämään omaa peliään.

- Haluan kehittää omaa pelivarmuuttani ja treenata kovaa, että kehityn. Tämä on niin kova sarja, jossa on kovia pelaajia, että pelikovuutta ja -varmuutta pitää kehittää. En halua asettaa liian kovia tavoitteita ensimmäisenä ammattivuotena, vaan haluan vain treenata kovaa ja sitä kautta kehittää henkilökohtaisia taitoja paremmiksi. 

Omalta osaltaan Rokkanen toivoo sekä vastuuta että onnistumisia.

- Harjoitusotteluissa peliaikaa on jaettu tarkoituksellisesti tasaisesti. Nähtäväksi jää millainen rooli minulla tulee olemaan, mutta treeneissä on mennyt hyvin henkilökohtaisesti, joten vastuuta pitäisi tulla.

- Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin omalla tasollani ja nauttia kaudesta.

CB Bembibre kohtaa lauantaina avausottelussaan IDK Euskrotnenin.

 
16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

Näytä lisää vastaavia