Voittoputkeen yltynyt BC Nokia ryösti sarjapisteet Kouvolasta

8.11.2019 21:09 KTP-Basket pysyi sitkeästi Lahdessa kotijoukkuetta edellä. Pyrintö nappasi helpohkon kotivoiton Kobrista.

BC Nokian sisäpelaaja Daniel Dolenc takoi Kouvolassa 22 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Suorastaan loistavasti vieraskentillä läpi alkukauden pelannut BC Nokia jatkoi erinomaista menoaan Kouvolassa, kun Kouvot kaatui koriluvuin 79–86 (33–42).

Nokialaisjoukkueelle voitto oli jo kauden viides vieraskentillä. Sen sijaan kotiparketillaan BC Nokia on juhlinut vasta kertaalleen.

Perjantai-illan ottelua BC Nokia hallitsi ottelua miltei alkuminuuteista lähtien. Vieraisjoukkue ei kuitenkaan saanut kasvatettua ratkaisevaa eroa, vaan parhaimmillaankin BC Nokia johti 11 pisteellä.

BC Nokian voiton takuumiehenä hääräsi sentteri Daniel Dolenc (22/4), joka takoi jo puoliaikataukoon mennessä 17 pistettä erinomaisilla heittotarkkuuksilla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

BC Nokialle vaihtopenkiltä tärkeitä pisteitä kasasi Tyler Flack (15/7).

– Mielestäni lähdimme tänään otteluun hyvällä jalalla. Meillä on ollut vähän vaikeuksia tulla peliin puoliaikojen jälkeen, mutta tänään homma oli hyvin kontrollissa koko ottelun, BC Nokian pelintekijä Niko Mattila (9/4/7s) totesi Elisa Viihteen haastattelussa.

– Olen ylpeä äijistä. Taistelimme ja mielestäni ansaitsimme voiton.

Pirteästi kauden aloittanut Kouvot on nyt kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota. Kouvojen ykköstykki oli BC Nokiaa vastaan Silas Melson (24/6).

Kouvojen kausi jatkuu kotiottelulla Vilpasta vastaan keskiviikkona. BC Nokia pelaa seuraavaksi vasta 19. marraskuuta, kun Nokialle saapuu Lahti Basketball.

Ottelutilasto

KTP pysyi kotijoukkueen edellä Lahdessa

KTP-Basket jatkoi Lahti Basketballin kotiottelujen hankaluuksia, kun kotkalaiset hakivat voiton koriluvuin 95–98 (40–47).

Sarjanousija Lahti on voittanut viidestä kotiottelustaan ainoastaan yhden. Sen sijaan vieraissa voittosaldo on kolme.

KTP:lle kausi on ollut siinä mielessä tasainen, että sekä vieraskentillä että kotiparketilla puolet koitoksista on päättynyt voittoon. Lahdessa KTP oli jatkuvasti muutaman korin karkumatkalla lahtelaisvastustajastaan.

 – Tuntui, että koko ajan johdimme, mutta ei missään vaiheessa saatu eroa kymmeneen, ei saatu sellaista henkirakoa, KTP:n kapteeni Michael Pounds (18/2) kertasi Elisa Viihteen haastattelussa.

– Hyvä voitto vaikeasta pelistä. Olen tyytyväinen, että olimme valmiimpia pelaamaan kuin viikko sitten Kouvolassa.

Poundsin ohella KTP:ltä onnistuivat etenkin JayVaughn Pinkston (19/6/3s) ja Byron Wesley (19/10/4s). Myös Eldar Skamo (8/4) toi kotkalaisten pelaamiseen paljon energiaa.

Lahti Basketballin parhaat olivat Vesa Mäkäläinen (21/6/3s) ja Jerry Evans Jr. (20/8).

–  Onnittelut Kotkalle voitosta. Ensimmäinen neljännes erittäin surkea ja KTP rankaisi siitä. Kotka heitti hyvällä prosentilla kolmoset sisään. Muutaman pallonhallinnan peli ja Kotka vei tänään pidemmän korren. Pitää unohtaa nopeasti, koska pelit jatkuvat jo maanantaina, Mäkäläinen korosti.

Lahti Basketball saa jo siis maanantaina vieraita Kauhajoelta. KTP isännöi tiistaina Kobria.

Ottelutilasto

Pyrintö ei antanut Kobrille mahdollisuuksia

Tampereen Pyrintö otti kauden kuudennen voittonsa kaatamalla Lapuan Kobrat 105–88 (58–34).

Pyrintö ampaisi johtoasemaan jo aivan ottelun alussa. Neljännen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Kobrat ei pystynyt Pyrintöä Pyynikillä enää haastamaan.

– Onnistuimme tänään ensimmäisellä puoliajalla monessa asiassa, hieno nähdä, että lyhyellä valmistautumisella olimme näin valmiita. Asia, jossa erityisesti onnistuimme tänään, oli Antto Nikkarisen pysäyttäminen niissä asioissa, joissa hän on erinomainen, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen mietti.

Pyrinnöltä edukseen esiintyi viime kaudella Lapualla ammattilaisuransa aloittanut Khalil Small (20/2). Myös BJ Raymond (18/8) ja LJ Rose (16/7/7s) tekivät hyvää työtä.

Kobrilta Jordan Capps (25/6) jatkoi koritehtailuaan. Pelintekijä Nikkarinen (11/9/11s) lähenteli tripla-tuplaa, mutta takkuili heittojensa kanssa, kun 14 pelitilanneheitosta ainoastaan kaksi onnistui. Vasta 15-vuotias Tuukka Härsilä (7/1) jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan.

– Emme pystyneet laittamaan Pyrinnölle tänään yhtään kampoihin ja onnittelut Pyrinnölle hienosta pelistä. Meidän junioriosastomme toi kuitenkin aina peliin jotain lisää ja pelasi miehekkäästi, Kobrien luotsi Ville Turja pyöritteli.

Pyrintö pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Uudessakaupungissa. Kobrat matkaa tiistaina Kotkaan.

Ottelutilasto

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia