Vilppaan kotitaika pitää, United ja KarhuBasket myös voitokkaina

3.3.2018 Salon Vilpas jatkaa tappiotonta kulkuaan Salohallissa, joukkueen kaadettua Kouvot numeroin 100-80 (46-37) lauantai-illan liigakierroksella. Espoo United haki sarjapisteet Lapualta 86-83 (40-36) -vierasvoitolla ja Kauhajoen KarhuBasket otti neljännen perättäisen voiton, kun se kaatoi Seagullsin vieraissa 102-76 (52-49).

Pistää se Koiviston Mikkoakin puhalluttamaan, kun voittaa 16 perättäistä kotimatsia. Viisi kolmosta pommittanut "Koivari" lukeutui Vilppaan terävämpiin esiintyjiin kotivoitossa Kouvoista.

Eye Of The Tiger. Jeb Ivey saalisti viime sekunnin kolmosellaan sarjapisteet Lapualta Espoo Unitedin matkaan.

Gregory Mangano. Aikuinen mies ja aikuisen miehen tupla-tupla Kisiksellä. Kuvat: Ville Vuorinen

Salon Vilpas jatkaa tappiotonta kulkuaan Salohallissa kauden 2017/18 Korisliigassa. Lauantai-iltana 1872 katsojaa saivat todistaa, miten Vilpas voitti jokaisen jakson ja päihitti Kouvolan Kouvot numeroin 100-80 (46-37).

Voitto oli Vilppaalle jo 16. perättäinen kotiparketilla.

Vilppaan laadukas ja leveä materiaali puski tehoja täydellä höyryllä lauantain koitoksessa. Jokainen kokoonpanon yhdeksästä pelaajasta kirjautti vähintään 5 pistettä ja peliminuutitkin jakautuivat mukavan tasaisesti, Jaylon Brownin ollessa peliaikakuningas 30 minuutilla ja peräpäähän jäänyt Miikka Luosmaakin pelasi reilut 14 minuuttia.

Brown toimi Vilppaan hyökkäyksen moottorina Teemu Rannikon ollessa sivussa, jenkkitakurin operoitua tupla-tuplan 14 pisteellä ja 10 koriin johtaneella syötöllä. Mikko Koivisto säkitti viisi kolmosta ja yhteensä 17 pistettä, sentteri Aaron Jonesin rähistessä 20 pistettä ja 7 levypalloa.

Parketin pisteykkönen, Kouvojen Jamie Skeen, nakutteli 22 pistettä vajaassa 27 peliminuutissa. Vierasjoukkueen riveistä vahvoja otteita esittivät myös tupla-tuplaa lähennellyt Ville Kaunisto (17/9) sekä 18 pistettä ja 6 levypalloa kirjauttanut sentteri Thomas Gipson.

Ottelutilastot: Vilpas - Kouvot

United haki sarjapisteet Lapualta

Espoo United palasi lauantai-illan liigakierroksella voittokantaan, joukkueen matkustettua Lapuan Kobrien vieraaksi. Vahvasti ottelun aloittanut United joutui tekemään täyden päivätyön sarjapisteiden eteen, mutta runsaskorisen päätösjakson päätteeksi Lapuan urheilutalon tulostaulu jämähti näyttämään 86-83 (40-36) -vierasvoittoa.

Päätösjakson puolivälissä vielä 9 pisteen johdossa ollut United joutui kestämään Kobrien vahvan kiriyrityksen, Nick Kelloggin johdatettua isännät 73-73 -tasatilanteeseen noin 75 sekuntia ennen päätössummeria. United näytti karkaavan kuitenkin menojaan, kunnes Kobrat repi tiensä 83-83 -tasatilanteeseen Kelloggin ja Stephen Croonen kolmosilla vain kuusi sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Kuusi sekuntia oli kuitenkin kaikki tarvittava aika kokeneemmalle valtionmiehelle, Jeb Iveylle. Aikalisän jälkeiseltä sivurajalta mies loi tarvittavan tilan kolmen pisteen heitolle, säkittäen yrityksensä nailonverkkoihin pelikelloon jäädessä vain sekunnin kymmenyksiä. Kobrien viimeisen sekunnin yritys omasta kenttäpäädystä jäi vajaaksi ja täten espoolaisryhmä pääsi kotimatkalle varsin makoisa voitto takataskussa.

- Ottelun lopussa huomattiin, kuinka tärkeä peli meille oli ja passivoiduttiin. Lopussa vanha herra pisti kovan heiton sisään ja sillä voitettiin peli, niputti United-luotsi Ville Neva.

Ottelun sankari Ivey heitti 13 pistettä ja jakeli 5 koriin johtanutta syöttöä, Omar Calhounin toimiessa vieraiden pisteykkösenä 26 pisteen ja 6 levypallon tilastorivillään. Okko Järvi toimitti komean tupla-tuplan 14 pisteellä ja 13 levypallolla.

Kotijoukkueen ykköstykki Kellogg nakutti 30 pistettä, jakeli 7 syöttöä ja repi 6 levypalloa. Christopher Ortiz postitti 17 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan ja Croone säesti Kelloggia takakentällä 14 pisteen ja 4 levypallon edestä.

Ottelutilastot: Kobrat - United

KarhuBasket karkasi puoliajan jälkeen

Kauhajoen KarhuBasket haki komean vierasvoiton Helsinki Seagullsista lauantai-illan kierroksella. Tasaisissa merkeissä puoliajalle asti kulkenut ottelu kääntyi täydellisesti vierailijoiden nimiin toisella kaksikymmenminuuttisella, KarhuBasketin tyylitellessä lopulta 102-76 (52-49) -vierasvoittoon.

- Ensimmäinen puolisko oli avointen ovien peliä molemmin puolin. Ratkaisimme ottelun kolmannella jaksolla, kun ryhdistäydyimme puolustuksessa ja hyökkäyksessä jatkoimme korintekoa, summasi KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso.

KarhuBasketin sentteri Gregory Mangano rouhi aikuisen miehen tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levypallolla. Bojan Sarcevic kieputtli 9 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä ja Kelvin Lewis säkitti 19 pistettä.

Timo Heinonen oli Seagullsin ykkönen 16 pisteellä, Antti Kanervon heittäessä 15 pistettä. Tuukka Kotti lähenteli tupla-tuplaa 12 pisteellä ja 8 levypallolla.

Ottelutilastot: Seagulls - KarhuBasket

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.